• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

09.02.2018

13:12

USTAŠKA POSLA! Vučić smeta Hrvatima jer im NE DA DA OD SRBIJE PRAVE KRPU!

Politika

USTAŠKA POSLA! Vučić smeta Hrvatima jer im NE DA DA OD SRBIJE PRAVE KRPU!

Podeli vest

Proustaška hajka protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića uoči njegove posete Zagrebu ne prestaje! Ustaški ekstremisti pod maskom raznih udruženja takozvanih hrvatskih branitelja za ponedeljak najavljuju proteste u centru Zagreba, a Vučića nazivaju četničkim zločincem i agresorom

Ustaška hajka na predsednika Srbije počela je pošto je na zajedničkoj konferenciji sa komesarom EU Johanesom Hanom izjavio da ne želi da razgovara o zahtevu hrvatskog premijera Andreja Plenkovića da Srbija isplati ratnu odštetu.

printscreen

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da u posetu Hrvatskoj ide u dobroj veri, a da će srpsku delegaciju činiti stručni ljudi, koji žele da rešavaju probleme iz prošlosti, ali da pre svega razgovaraju o budućnosti.

- Nadam se da će i druga strana biti konstruktivna - istakao je srpski predsednik i dodao da je bio iznenađen i zaprepašćen temom koju je pokrenuo hrvatski premijer Andrej Plenković o ratnoj odšteti i podvukao:

- Da sam na njegovom mestu to pitanje ne bih pokretao. Plašim se da on i Hrvatska po pitanju ratne odštete ne samo da ne može ništa da dobije, već može mnogo da izgubi - poručio je Vučić i dodao da bi to mogao da potkrepi sa "hiljadama" argumenata.

printscreen


Kako je rekao, video je da su predviđene demonstracije i protesti protiv njega i Srbije u Zagrebu tokom posete, ali je podvukao da nema problem sa tim, jer se nije plašio demostracija nigde u svetu, pa neće ni u Zagrebu.

- Moj posao je da radim za Srbiju i građane Srbije i to ću da radim. Želim da verujem da će druga strana biti konstruktivna - rekao je Vučić.

printscreen

Ova krajnje dobronamerna i civilizovana državnička izjava raspomamila je hrvatske ekstremiste, jer su shvatili da Vučić neće dozvoliti bilo kome pa ni njima da od Srbije prave krpu.

Vučić smeta Hrvatima jer nema nameru da se lažno izvinjava i prihvata izmišljene srpske zločine kao svojevremeno Boris Tadić, Vuk Jeremić, Saša Janković i njima slični.



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija