• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

09.02.2018

16:26

DA VIDIM U ZAGREBU SAMO JEDAN TRANSPARENT "MI NISMO USTAŠE" I ODMAH SE IZVINJAVAM! Vulin reagovao na hajku koja se protiv njega vodi u Hrvatskoj

Politika

DA VIDIM U ZAGREBU SAMO JEDAN TRANSPARENT "MI NISMO USTAŠE" I ODMAH SE IZVINJAVAM! Vulin reagovao na hajku koja se protiv njega vodi u Hrvatskoj

Podeli vest

Ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao je danas da predsednik Srbije Aleksandar Vučić time što je prihvatio poziv hrvatske predsednice Kolinde Grabar-Kitarović bez ikakvog uslovljavanja u Zagreb ide u misiju dobre vere

- Nikome nije pretio samo je rekao da će ići u misiju dobre vere i da će otići da pomogne da se naši odnosi bolje razvijaju, uključujući i to da se položaj Srba u Hrvatskoj čuva, i ništa više - rekao je Vulin odgovarajući na pitanja novinara u Kruševcu, gde je obišao fabriku "Trajal" i vojnu kasarnu.

Kako je naveo, istog dana kad je poseta bila izvesna, stigli su napadi i uslovljavanja iz hrvatske vlade i ministarstva spoljnih poslova, odakle su poručili da nije vreme za posetu, da bi zatim tražili i "nekakva izvinjenja".

Na to se moralo reagovati, primetio je, te dodao da se mora reći da predsednik Srbije odlazi u misiju mira, a da ga u Hrvatskoj dočekuju uvredama i pretnjama.

- Naš predsednik često i protiv sopstvene javnosti odlazi u misiju mira, a tamo treba da ga dočekuju ustaše na nekakvim protestima i od njega se traži da se izvinjava. Prošla su vremena izvinjavanja, nemamo zašto da se izvinjavamo. Izvinjenje treba da daju drugi. Vučić nije uslovio svoju posetu ničim, a onda nema ni jednog razloga da oni uslovljavaju njegovu posetu - uveren je ministar.

Rekao je i da iz Srbije nije krenula nikakva polemika, niti rasprava, da teške reči nisu dosle iz Srbije, a da je odgovoreno "samo na ono na šta se mora odgovoriti".

- Ako je kritika da su ti koji će ga čekati na protestima ustaše, biće mi ogromno zadovoljstvo ako sam pogrešio. Možda će poneti transparent na kome će pisati nešto loše o ustaškom režimu. Možda će na transparentu pisati ''stidimo se NDH'', ''izvinite za Jasenovac'', ''žao nam je zbog stotina hiljada ubijenih Srba'' - naveo je Vulin.

Kako je rekao, biće mu veliko zadovoljstvo ako bude video makar jedan transparent na kome će pisati "mi nismo ustaše".

- Ja se odmah izvinjavam, samo da vidim taj transparent na tom protestu koga će očigledno biti - rekao je ministar.

Dodao je još da je pre tri godine pitao Anta Gotovinu, savetnika predsednice Kitarović i Vlade, da li je ustaša, a da on, kaže, već tri godine nije smogao snage da kaže da nije ili da jeste.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17