• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

09.02.2018

19:03

ZAGREBAČKA FILIJALA TV N1​ NAJGLASNIJA U KAMPANJI PROTIV VUČIĆA: U Hrvatskoj se ne stišava bura povodom posete predsednika Srbije!

Politika

ZAGREBAČKA FILIJALA TV N1​ NAJGLASNIJA U KAMPANJI PROTIV VUČIĆA: U Hrvatskoj se ne stišava bura povodom posete predsednika Srbije!

Podeli vest

Kampanja u hrvatskoj političkoj i drugoj javnosti protiv sprskog predsednika Aleksandra Vučića ne smiruje se već nekoliko dana, najglasnija je opozicija, a trude se da ne zaostanu ni predstavnici vladajuće HDZ

Tri dana uoči Vučićevog dolaska i dalje se iznova nalaze novi argumenti zašto predsednika Srbije nije trebalo pozvati u posetu, a ključno pitanje, sudeći po emisijama N1 televizije u Zagrebu i drugih medija, nije da li će biti rešeno bar neko od otvorenih pitanja između dve zemlje, već kakav će biti odziv najavljenom protestu udovica i veterana poslednjeg rata.

Da li je sada pravi trenutak za realizaciju posete šefa srpske države, s obzirom na to da je Srbija nedavno u sedištu UN otvorila izložbu o Jasenovcu - takođe se "visoko kotira" među pitanjima kojima se pridaje značaj.

N1 zanima i da li srpskog predsednika "smatraju četnikom".

Odgovori su manje ili više "sofisticirani", ali i nedvosmisleni - srpski predsednik nije dobrodošao, a ako baš i mora da dođe - najpre treba da se izvinjava, sada zbog ođednom "oživljenog" snimka njegovog govora u Glini 1995. godine.

DA VIDIM U ZAGREBU SAMO JEDAN TRANSPARENT "MI NISMO USTAŠE" I ODMAH SE IZVINJAVAM! Vulin reagovao na hajku koja se protiv njega vodi u Hrvatskoj



Gotovo nijedan medij, osim izuzetaka, poput riječkog Novog lista, ni ne pomišlja da političarima i građanima postavi pitanje šta će dobro doneti ova poseta, s obzirom na to da su odnosi dve susedne države na najnižoj tački od poslednjeg rata.
U javnosti nema mesta ni za izjave onih građana za koje je predsednica Kolinda Grabar Kitarović rekla da se javljaju njenom kabinetu i daju podršku odluci da predsednika Srbije pozove u posetu Zagrebu.

LINTA: Hajka u Hrvatskoj na Vučića - dokaz da je na pravom putu



Umesto toga, bombastično se najavljuje protest udovica i udruženja veterana, iako ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović tvrdi da policija o tome nema informaciju, te da je svaki protest potrebno prijaviti. 
Poslanik vladajućeg HDZ Josip Ðakić je potvrdio danas u Saboru da će Zajednica županijskih udruženja i članova hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata (HVIDR) podržati proteste povodom najavljene Vučićeve posete.

USTAŠKA POSLA! Vučić smeta Hrvatima jer im NE DA DA OD SRBIJE PRAVE KRPU!



Protest će, kaže on, biti organizovan, jer srpske vlasti nisu ispunile kriterijume i merila koja su sa Srbijom dogovorena u predpristupnim pregovorima Srbije i EU.

Za zastupnika Bojana Glavaševića Vučićev dolazak je "apsolutno neprihvatljiv".
Za Net. hr zastupnik HDZ Domagoj Hajduković kaže da Vučićevo izvinjenje ne bi bilo na odmet, kako kaže, "radi uloge u ratu koju je imao", i još - da izvinjenje ne bi trebalo "da bude formalno, već iskreno".

EVO ZAŠTO JE VUČIĆ PORUČIO PLENKOVIĆU DA MU JE BOLJE DA ĆUTI: Hrvati traže od Srbije 32 milijarde evra odštete, A DUŽNI NAJMANJE 40 MILIJARDI!



Izvinjenje bi, kako se navodi, rado čuli i u opozicionom Živom zidu, zbog Vučićevih izjava, ali i zbog, kako kažu, politike Srbije koja se ne ograđuje od četništva čija ikonografija je neretko viđena u poslednje vreme i u Srbiji, ali i Hrvatskoj.

I oni kao i SDP smatraju da nekih posebnih pomaka u razgovorima neće biti.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
didi

pre 6 godina

kakav komentar ostaviti kada vršljaju kojekakvi cia agenti poput n1 tv ili bivše kreature mornaričkih foka ili sbb opetatera

Zlata

pre 6 godina

Ko vama ustasama da se izvinjava i zasto ?Ovo je zamena teze !

kralj

pre 6 godina

Osim sto su glupi,crvosani, onisu i pokvarene neznalice.CETNICI su Srpska regularna vojska (ceta) formirana 1912god. kada njihova "drzava" nije ni postojala.U kraljevoj jugoslaviji bili su regularna vojska, a tito i ostali su bili teroristi koji su se borili za vlast i da sruse kralja.Nisu ubijali crvate, nisu imali logore za iste, i borili su se protiv ustasa (uglavnom crvat. cveca) srpskoj BiH. naravno i protiv nemaca.E sto im je hitler dozvolio ndh, najveca zlikovacka tvorevina,posle amera i dojc,i sto su u sto godina napravili tri genocida nad Srbima, to je velikim delom nasa greska.I tako sada nesto sto nikad nije bilo drzava(ni danas)slavonija dalmacija istrai krajina.... Istra i dalmacija Italiji, Koruska Austriji, red je da se vrati, i to bi srbija trebalo da organizuje.

Izbori 2024

TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)
Live TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)

Sukob u Gazi eksalira i čini se da se širi na druge frontove. Izrael odlučan da odgovori na napad Irana. Da li zaista Netanijahu gura SAD u rat protiv Irana? Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su bivši potpukovnik KOS-a Ljuban Karan i politikolog, prof. dr Vladimir Pavićević. Uživo u program iz Frankfurta uključio se i politikolog Andreja Lović koji je govorio o tome na koji način Nemačka posmatra ovaj rat. U drugom delu emisije gosti su govorili o ratu u Ukrajini. O ovoj temi govorio je i kapetan garde Branislav Živković koji se putem vajber linka uživo uključio u program.

15.04.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija