• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: telegraf.rs

10.02.2018

21:48

BIO JE POTPUNO NEZAMENJIV! Ceca Bojković o Glogovcu: Užasna je praznina i tuga ostala za njim!

Kultura

BIO JE POTPUNO NEZAMENJIV! Ceca Bojković o Glogovcu: Užasna je praznina i tuga ostala za njim!

Podeli vest

Nebojša Glogovac preminuo je 9. februara 2018. godine u 48. godini života. Odlazak ove glumačke veličine nenadoknadiv je i tragičan gubitak za srpsko pozorište, za film, ali i za kulturni život čitavog domaćeg podneblja

Sa tim se slaže svako ko je Nebojšu znao ili samo gledao na malim erkanima ili na daskama koje život znače, a ona sa kojom je Glogovac imao čast da započne svoju pozorišnu karijeru kaže upravo to - da je gubitak Nebojše Glogovca velika tragedija.

Svetlana Ceca Bojković emotivno priča o Nebojši, i priseća se vremena kada je sa njom zaigrao svoju prvu predstavu "Velika pljačka".

- Nebojša je bio jedno izuzetno ljudsko biće, i kao čovek i kao umetnik. Potpuno je nezamenjiv i mnogo smo izgubili njegovim odlaskom. Ja sam, kao i svi, jako potresena što je jedan čovek tako mlad, u punoj snazi svoga života i stvaralaštva, napustio ovaj svet - počinje Ceca.

- On je bio jako duhovit, uvek smo se lepo slagali. Radili smo predstavu koja mu je možda bila prva u pozorištu, ili među prvima. To je bilo deveset i neke godine... On i Sergej su bili još studenti glume i igrali smo predstavu na Belefu koja je posle ušla u repertoar Ateljea 212. Predstava se zvala "Velika pljačka". Glogovac je uvek bio jako, jako duhovit - kaže Ceca, a onda se prisetila scene koja se prepričava i dan danas.Naime, kada je 24. avgusta 2017. godine Svetlani Bojković uručena nagrada "Pavle Vuisić" na 52. Filmskim susretima u Nišu, Nebojša Glogovac je prokomentarisao: "Baš je krenulo Cecu, da mi je znati ko je gura".

Ceca se sa uživanjem seća tog trenutka.

- Kada sam primala nagradu on je bio u grupi glumaca koji su bili na sceni i onda je stalno govorio: "Ko li je gura, ko li je gura..." (smeh) Kada sam sišla da ga poljubim on mi je rekao: "E, pa, neka je, vala, i tebe jednom krenulo!" (smeh) - kaže Ceca, i dodaje da je, naravno, sve to bila šala.

- Šala, pa naravno da je bila šala. Ne zna se da li je bio veći čovek ili umetnik... Bio je ljudina, kao čovek visokomoralan, i ne bih mogla da osvojim šta mu je veći kvalitet, da li taj ljudski ili umetnički dar - kaže Ceca.

Svetlana se prisetila i snimanja "Porodičnog blaga", u kojem je igrala Valeriju Gavrilović, majku Zlatka Gavrilovića kojeg je igrao Nebojša Glogovac.

- Divno! Sa njim je uvek bilo lako igrati, bio je sjajan glumac... Tu je bio još mlad. Njegova najbolja uloga je u filmu "Ustav Republike Hrvatske". Bio je veličanstven u predstavi "Hadersfild", odličan je njegov "Hamlet", pa "Razbijeni krčag"... Nema gde nije on briljirao! Uloga u "Porodičnom blagu" je bila mnogo simpatična, ali to je jedan mnogo jednostavniji glumački zadatk nego što ga je on imao u pozorišnoj literaturi - kaže Svetlana.

- Užasna je praznina i užasna tuga ostala za njim - zaključuje slavna glumica.

(VIDEO) LEGENDE NIKADA NE UMIRU! U Užicu osvanuo MURAL posvećen NEBOJŠI GLOGOVCU!

(VIDEO) ĐORĐEVIĆA POTRESLA SMRT NEBOJŠE GLOGOVCA: Strašno, tuga, divan glumac i čovek!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
8

pre 6 godina

U pravu je ,postoje nezamenljivi glumc iako svi znamao da "koga nema bbez njega se moze:ali imamo zato se s tugom pisecamo majstora glume kojih nema .nEBOJSA CE SE NACITI U TIMU SLAVNIH KOJIH CEMO SE RADO SECATI.nEK MU JE VECNA SLAVA I HVALA.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Advokat Dragijevića zatečen odlukom o svojoj smeni: Ne znam zašto, ali znam ko će da me zameni!
preokret

Advokat Dragijevića zatečen odlukom o svojoj smeni: Ne znam zašto, ali znam ko će da me zameni!

Kao grom iz vedra neba odjeknula je vest da advokat , Nebojša Živanović, po želji Radoslava Dragijevića oca osumnjičenog za teško ubistvo male Danke Ilić, Dejana Dragijevića više nije pravni zastupnik njega i njegove supruge Svetlane koja je dobila status zastićenog svedoka. Živanović koji je zastupao Dragijeviće pri davanju iskaza o slučaju ubistva dvogodišnje devojčice , pred tužiocem VJT u Zajecaru.

25.04.2024

11:40

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija