• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Večernji list

10.02.2018

22:15

OVAKO ĆE KOLINDA UGOSTITI VUČIĆA: U dva dana predsednik Srbije neće imati ni minut slobodnog vremena! OVO JE  ZVANIČNI PROTOKOL NJEGOVE POSETE!

Politika

OVAKO ĆE KOLINDA UGOSTITI VUČIĆA: U dva dana predsednik Srbije neće imati ni minut slobodnog vremena! OVO JE ZVANIČNI PROTOKOL NJEGOVE POSETE!

Podeli vest

Hrvatska predsednica i predsednik Srbije, kao i delegacije u njihovoj pratnji razgovaraće o nestalima koji su humanitarno, a ne političko pitanje, piše zagrebački Večernji list

Večernji list potom opisuje detalje posete predsednika Srbije i njegove planirane susrete s predstavnicima hrvatskih vlasti.

Vučić će u ponedeljak sa svojim izaslanstvom sleteti u prepodnevnim satima na aerodrom dr. Franjo Tuđman, dok će svečani doček biti organizovan na Pantovčaku. 

Nakon dolaska dvoje predsednika održaće sastanak u četiri oka, a potom će se sastati izaslanstva, nakon čega će predsednici dati izjave za medije. 

Posle toga je predviđen odlazak Vučića na sastanak s predsednikom hrvatske Vlade Andrejom Plenkovićem. Potom će samo preći iz Banskih dvora u zgradu Hrvatskog Sabora gde će razgovarati sa predsednikom Sabora Gordanom Jandrokovićem.

Tanjig

U ranim poslepodnevnim satima predsednik Vučić će opet zajedno s predsednicom Grabar-Kitarović otići u Hrvatsku privrednu komoru gde će biti održan zajednički forum. 

Iz Srbije, kako saznaje Večernji list, dolazi delegacija od trideset predstavnika ključnih srpskih firmi koje su zainteresovane za saradnju s hrvatskim kompanijama, a Hrvatsku će predstavljati predstavnici petnaestak firmi. Govore će održati dvoje predsednika kao i predsednici komora Burilović i Čadež.

Tanjug

Ali tu neće biti kraj aktivnostima predsednika Srbije. Iza toga Vučić će posetiti Mitropoliju SPC u Zagrebu i održati sastanak s mladim predstavnicima srpske zajednice.  

Na kraju dana predsednica će organizovati svečanu večeru za izaslanstva i zvanice. 

Drugog dana službene poseta Hrvatskoj, predjednik Vučić posetiće i obići srpsku zajednicu u opštini Gvozd u Vrginmostu, a predviđeno je i da im preda poklone. Reč je o raznoj opremi za školu. Planirana je i poseta dvema tamošnjim porodicam, te razgovor s ljudima iz srpske zajednice.
Posle obilaska terena Vučić se vraća u Zagreb gde će u KD Lisinski biti održana velika skupština Srpskog narodnog vijeća na čije je održavanje pozvan i celi državni vrh Hrvatske. Vučića će službeno ispratiti prema aerodromu. 

Zanimljivo je da će na predlog hrvatske strane u delegacijama biti predstavnik Srba u Hrvatskoj, Milorad Pupovac, a da će u sastavu beogradske delegacije biti predstavnik Hrvata u Srbiji - Tomislav Žigmanov.

Tanjug

Hrvatska predsednica i predsednik Srbije, kao i izaslanstva (a u hrvatskom će biti potpredsednica Vlade i ministarka spljnih poslova poslova Marija Pejčinović Burić), razgovaraće o nestalima koji su humanitarno, a ne političko pitanje. 

Govoriće se o usaglašenim brojkama nestalih Hrvata i Srba koji su državljani Hrvatske (kojih je na popisu 1945) te državljana Srbije (150). 

Na razgovorima će učestvovatii predstavnici udruženja nestalih - s hrvatske strane gospođa Alvir, a iz Srbije gospođe Šajatović i Đukić. Jedna od tema razgovora biće i politička zastupljenost Hrvata u Vojvodini i na nivou cele Srbije. 

Predsednici će razgovarati i o graničnim pitanjima kao i o saradnji oko političke stabilnosti na celom prostoru jugoistoka Evrope, piše Večernji list.

I HRVATI UKAPIRALI: VUČIĆ NIJE NI STIGAO U ZAGREB, a već je pobedio Kolindu i Plenkovića!

NEZAPAMĆENI SKANDAL! Ustaški general poručio srpskom narodu da se REŠI VUČIĆA!

USTAŠE LUĐE NEGO IKAD! VUČIĆU PRETE LINČOM: Ekstremisti se sve oštrije protive poseti srpskog predsednika, NAJAVLJUJU VELIKO NASILJE NA ULICAMA!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Obrad Savčić

pre 6 godina

Vuk: Verujem da će policija u Hrvatskoj obebediti punu sigurnost predsednika Vučića.

Boža

pre 6 godina

Mislim da će sve proteći po planu, i da se samo diže velika prašina.

Bibi

pre 6 godina

Ocekujemo da ce predsednika docekati onako kako su ga do sad svi docekivali, na najvisem nivou.

GajbexG

pre 6 godina

Vucic je nesto najbolje sto je moglo da nam se desi.

Dobrila

pre 6 godina

Radna poseta sa lonkretnim ciljem. U korist obe strane.

fanif

pre 6 godina

samo da ne bude podbadanja i cinizma oni su poznati po tome

Tijana

pre 6 godina

Ovaj sastanak je od velike vaznosti da se rese neke nedumice koje muce ove obe drzave, zbog bolje buducnosti. A to sto neki dizu buku i paniku to je njima urodjena proslost koju ne mogu ili nece da brisu...

Kiki

pre 6 godina

Nas predsednik ce posetom i Hrvatsku pricati da mnogim zvanicnicima i da njima razgovarati na svim poljima.

XYZ

pre 6 godina

Mnogo je nerešenih pitanja, mora se maksimalno raditi

realno

pre 6 godina

Nadam se da ce sve proci bez incidenata i neprijatnih situacija.

Maja

pre 6 godina

Lepo od Kitanovicke, ona se bas trudi da napravi dobar protokol za Vucica .

Natalija

pre 6 godina

Vucic i Kolinda ce smiriti tenzije i verujem da ce doci do napretka u odnosima .

goksi

pre 6 godina

taj Zigmanov je lazov..palikuca...servira hrvatskoj lazi o hrvatima u vojvodini...

Bojan

pre 6 godina

Moja jedina zelja je da susret protekne mirno i bez incidenata! Samo to bi bila neka pobeda!

Ana

pre 6 godina

Agenda posete jeste sadržajna i verujem da če se ostvariti bez većih problema.

sumadinac neprskani

pre 6 godina

kakva bre zastupljenost hrvata u politickom zivotu srbije ? sto zar ih nema dovoljno ?u odnosu na njihov broj u ovoj zemlji i vise su nego dovoljno zastupljeni . pa kineza ima vise od njih a nesto se ne prte da budu zacin i li tresnjica na torti u nasoj vladi . svasta brate ako je i od hrvata mnogo je .

MARINA 32

pre 6 godina

Najvaznije od svega je samo da poseta prodje bez incidenata. Aleksandar Vucic dolazi u posetu Hrvatskoj na poziv predsednice Hrvatske Kolinde, jasno se vidi da ona ima zelju da razgovara o problemima koji ce razgovorom nadam se doci do resenja.

Nena

pre 6 godina

Bitno je samo da poseta prođe kako treba, bez nekih incidenata.

Milan

pre 6 godina

Nadam se da će poseta proteći u najboljem mogućem redu.

SARA

pre 6 godina

TREBA HRVATI DA SE ZAHVALE SRBIJI INACE NEBI PISTOJALA HRVATSKA DOK DANAS HOCE JOS I SRPSKU ZEMKJU DOK SU 40% NASE TERITORIJE OTELI. NAPRAVITI BERLINSKI ZID SA TOM ZEMLJOM.

una

pre 6 godina

E,kako je samo sve jednostavno i prosto. Mi moramo da nastavimo dalje. Proslost nema vrednost ako je od nje propala buducnost.

Katarina

pre 6 godina

Nadam se da ce bar Kolinda imati razumevanja isto koliko ga ima i nas predsednik i danece ovoga puta upropastiti priliku za nastavak dobrosuedskih odnosa.

Davor

pre 6 godina

Neka samo sve prođe u miru i bez prevelikih tenzija.

Goran

pre 6 godina

Razgovori mogu samo da poboljšaju naš odnos.

Glasinac

pre 6 godina

Kada već predseednik ide u Zagreb onda neka tu posetu maksimalno iskoristi.

Vladimir

pre 6 godina

Vučić se dobro pripremio za ovu posetu. Politika mira koju promoviše naš predsednik siguran sam da će naići na odobravanje svih građana Hrvatske.

Leliac

pre 6 godina

Stvarno se divim ovom coveku i njegovoj energiji i hrabrosti. Nema predsednika koji bi izdrzao ovakav tempo i koji bi bez ustrucavanja otisao u Hrvatsku u ovakvim okolnostima.

Izbori 2024

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!
Tenis

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!

Španski teniser Karlos Alkaraz (20) govorio je na konferenciji za medije uoči nastupa na turniru u Madridu, a osvrnuo se i na povredu nadlaktice koja ga je na skoro mesec dana odvojila od terena.

23.04.2024

20:16

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija