• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: pink..rs

11.02.2018

10:30

 (VIDEO) ĐURIĆ NA PINKU: Vučić pokazao da neće dozvoliti da Srbija bude krpa za hrvatske političare

Politika

(VIDEO) ĐURIĆ NA PINKU: Vučić pokazao da neće dozvoliti da Srbija bude krpa za hrvatske političare

Podeli vest

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić ocenio je da javnost u Hrvatskoj napada predsednika Srbije Aleksandra Vučića samo zato što se usudio da ospori pokretanje razgovora o ratnoj odšteti i pokazao da neće dozvoliti da Srbija bude krpa za hrvatske političare

Đurić je gostojići u emisiji Novo jutro na Televiziji Pink rekao da je poseta predsednika Srbije Zagrebu u velikom delu hrvatske javnosti lavinom napada i da se vodi neverovatnom haranga protiv njega i Srbije.

- Predsednik Vučić i Srbija se krive bukvalno za sve što se ikada desilo na ovim prostorima, a neće biti baš da su 500.000 Srba samo sebe proterali sa područja Hrvatske, da su sami popalili svoje kuće i imanja – rekao je Đurić. 

Prema njegovim rečima, poznato je i da su Drugom svetskom ratu upravo neke od naših porodica najviše postradale brojka ubijenih i nestalih Srba za vreme takozvane nezavisne države Hrvatske bliži se milionu.  

- Napadaju Vučića samo zato što se usudio da ospori pokretanje razgovora o ratnoj šteti kao prioritetnoj i pokazao da ne želi da dozvoli da Srbija bude krpa za hrvatske političare, za hrvatsku javnost, da ne želi da dozvoli od naše zemlje naprave monetu za potkusurivanje i nešto što će da bacaju u blato kako im padne na pamet. Zato im on ne valja i proglašavaju ga četnikom i zločincem – ocenio je Đurić.

 Kako je ukazao niko u Vučićevoj porodici nije bio među četnicima, ali njegovu kuću jesu i zatirali i palili i pobili sve živo, a danas uzimaju sebi za pravo da na tako brutalan način vređaju ne samo njega već kroz njega i čitavu Srbiju.

 - To nije način na koji se bilo ko dočekuje, a ni da objavljuje trasa njegove posete, da svi najveći ekstremisti znaju kuda se on kreće i gde će buti... Tamo se ohrabruju neke demonstracije koje najavljuju najestremniji krugovi – napomenuo je Đurić.

 - Predsednik će kao i u drugim teškim situacijama, što je odgovorno, iako za njega lično svakako ne jednostavno, biti sa našim narodom. Sigurno je da će Srbi u Hrvatskoj to ceniti – istako je Đurić. 

Intenzivirati saradnju na istrazi ubistva Ivanovića

Đurić je govoreći o istrazi ubistva Olivera Ivanovića rekao da je dobro je što su prištinske institucije počele da dostavljaju kakve takve informacije - istina sa mesec dana zakašnjenja.

- Sada će naše službe da prouče to detaljno i nastave da rade na saradnji. Mislim da je najvažnije da se ta saradnja intenzivira. Nema nikoga zainteresovanijeg od nas Srba da se sazna ko su zločinci i da se oni ma koje bili nacionalnosti izvedu pred lice pravde. Ako je Albanac da ide na robiju, ako je Srbin da ide na robiju, ako je stranac d aide na robiju - izričit je Đurić.  

On je dodoao da je poseta predsednika Srbije Kosovu i Metohiji pokrenula lavinu humanitarne aktivnosti i pomoći našem narodu koji tamo živi. 

- Impresioniran sam. To je veoma značajno, uz napore koje kao džava ulažemo, a koji nisu mali jer smo u prethodne tri i po godine obezbedili 888 kuća i stanova za ljude na KiM i u potpunosti obnovili i izgradili 42 crkve i manastira kroz 170 projekata za obnovu naše baštine, što je važno za naš kulturni i duhovni identitet - dodao je Đurić.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Viki

pre 6 godina

Vucic je dokazao da sa Srbijom niko nece brisati pod.

Viki

pre 6 godina

Predsednik Vucic je dokazao da sa Srbijom niko nece brisati pod.

Bojan

pre 6 godina

Vučić razmišlja pametno, ima ideje koje donose razvoj, a Hrvati su jadni zato što još uvek neguju ustaško raspoloženje :/

GajbexG

pre 6 godina

Zato se i digla hajka jer Vucic brani Srbiju i srpski narod.

GajbexG

pre 6 godina

Zato ga narod i voli sto mu je Srbija na prvom mestu.

Ivana

pre 6 godina

Vuciceva poseta Hrvatskoj, ce biti veoma teska i neprijatna, jer Vucic nece dopustii da se SRbija vredja i kleveti.

fk

pre 6 godina

zlo od naroda,njih je i sada pritisla Eu na saradnju,nadam se da ce sve ok proci jer njima ne verujem

Rada

pre 6 godina

Vučić to nije sada pokazao prvi put, nego u svim dosadašnjim odnosima sa htvatskim političarima.

Visnja

pre 6 godina

To sto napadaju i protiv posete su Vucica pokazuje da je Hrvatska zemlja puna mrznje i ne zeli da napreduje.

Đorđe

pre 6 godina

Prošlost niko nemože menjati, svakako nećemo dozvoliti da nas nepravdano osude

kija

pre 6 godina

Vucic brani interese i stavove Srbije i Srba..zato ga narod i podrzava u ovolikom broju jer ne dozvoljava da niko ponizava dzravu!

Ivana

pre 6 godina

Srbija se uzdigla, i gleda buducnost.. Dok Hrvati oni samo gledaju kako nekom da napakoste!

Bokica

pre 6 godina

Predsednik nikome ne dozvoljava da Srbiju ponizavaju.

horvat

pre 6 godina

Mi nismo nicija krpa mi smo ravnopravni clan.

robinhude84

pre 6 godina

Svaki predsednik mora braniti interes svoje zemlje!

Slucajna

pre 6 godina

Tako to radi pravi Predsednik. Nikom nikad ne dozvoljava da nas smatra krpom.

Ivanitza

pre 6 godina

Baš zbog toga što Vučić neće dozvoliti da Srbija bude krpa Hrvatskim političarima zato je i ovolika hajka zbog posete našeg predsednika.

Uzunović

pre 6 godina

Vučić je ozbiljan državnik koji drži do svog dostojanstva i do dostojanstva države koju predstavlja. Treba hajku u Zagrebu nazvati pravim imenom i reći istinu u lice svojim domaćinima u Zagrebu. Istina ne bi smela da boli naše komšije.

Nikola

pre 6 godina

Vučić će uvek i svuda braniti interese Srbije i nikome neće da dozvoli da ponižava Srbiju.

mara

pre 6 godina

Predsednik ima stav, ima hrabrost i sve što je potrebno da se može uhvatiti u koštac sa hrvatskim ajkulama.

Petar Pan123

pre 6 godina

Vučić pokazuje da je najači kad je najteže. Pravi lider i vođa!

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija