• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

11.02.2018

14:00

VESIĆ sa građanima Miljakovca o izgradnji kanalizacije!

Politika

VESIĆ sa građanima Miljakovca o izgradnji kanalizacije!

Podeli vest

Kandidat za gradskog odbornika sa liste "Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beograd" Goran Vesić obišao je danas rakovičko naselje Miljakovac 3 gde je sa građanima, u ulici Miljakovačke staze, razgovarao o izgradnji kanalizacije u tom delu grada

Suština je u tome da se završi izgradnja Jelezovačkog kolektora kako bi kanalizacija imala gde da ode, rekao je on i dodao da je druga faza izgradnje tog kolektora počela, da je u toku javna nabavka za treću fazu koja će trajati 240 dana, te da se očekuje da kolektor bude gotov do kraja godine.

- To je važno, jer će, kada kanalizaciona mreža bude izgrađena, kanalizacija imati gde da ode. Izgradnjom Jelezovačkog kolektora omogućujemo ne samo vama da imate kanalizaciju već i Jajincima, i Maloj Utrini, i delu Kumodraža i drugim mestima tog dela grada koji nemaju kanalizaciju - istakao je Vesić.

U toku je projektovanje, rekao je on, i naveo da su se na trasi pojavila dva nelegalna objekta koja će “biti sklonjena odatle ili srušena jer ne mogu dvoje ljudi da zaustave proces izgradnje kanalizacije”.

- Veoma brzo ćemo završiti projektovanje, a posle toga sledi raspisivanje tendera i izgradnja kanalizacije - pojasnio je Vesić.

On je građane obavestio da trećina Beograda nema kanalizaciju i da sva naša kanalizacija ide direktno u Savu i Dunav što je “nedopustivo”.

Da bi taj problem bio rešen potrebno je milijardu evra, istakao je i podsetio na plan Grada da do 2025. godine svaka kuća na teritoriji grada Beograda ima kanalizaciju što podrazumeva izgradnju nedostajuće kanalizacije i pet fabrika za preradu otpadnih voda.

Grad Beograd je za prigradska naselja u poslednje četiri godine uložio više od 350 miliona evra, dok je od 2008. do 2012. godine za tu namenu uloženo manje od 100 miliona evra, rekao je Vesić.

- To radimo zato što smo uspeli da grad finansijski stabilizujemo. Od 1,2 milijarde evra duga, koji smo nasledili od prethodne gradske vlasti, vratili smo 500 miliona evra. Za te pare, koje smo morali da vratimo bankama, mogli smo da izgradimo 250 škola, 250 vrtića ili da uredimo 5.000 fasada - rekao je Vesić.

On je podvukao da je politika aktuelne gradske vlasti da se svi delovi Beograda razvijaju ravnomerno i da svi, bez obzira da li žive u centru ili u prigradskim delovima, moraju da imaju vodu, kanlizaciju, put i javni prevoz.

U Beogradu se sve više gradi, rekao je on i naveo da je u prestonici Srbije prošle godine izdato građevinskih dozvola za million kvadrata, da svako ko dobije građevinsku dozvolu plaća naknadu za građevinsko zemljište i da se od tih para ulaže u razne projekte.

Tokom razgovora, građani su postavljali razna pitanja koja su se uglavnom odnosila na rešavanje problema u vezi sa kanalizacijom, legalizacijom objekata, asfaltiranjem, postavljanjem saobraćajne signalizacije… Vesić je pohvalio opštinu Rakovica i njenog predsednika Vladana Kocića koji, kako je dodao, stalno insistira na tome da se u toj opštini nešto uradi.

- Kad se sabere šta je sve urađeno u Rakovici u poslednje tri ili četiri godine rekao bih da je urađeno mnogo više nego decenijama unazad što, naravno, nije dovoljno jer problema ima još mnogo ne samo u Rakovici već i u drugim delovima grada. Znam da svuda ima još mnogo nerešenih problema, ali svuda se radi nešto i ako budemo nastavili da rešavamo problem po problem jednog dana ćemo moći da kažemo da smo većinu problema rešili - rekao je Vesić.

On je istakao da je važno da se problemi rešavaju u komunikaciji sa građanima jer oni, kako je dodao, plaćaju porez i imaju pravo da se pitaju kako će novac biti potrošen.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

TV

Treći dan potrage za Dankom Ilić! Policija traži iglu u plastu sena!
Live TV

Treći dan potrage za Dankom Ilić! Policija traži iglu u plastu sena!

Pripadnici Ministarstva unutrsanjih poslova nakon 27 sati deetaljne pretrage terena u potrazi za Dankom Ilic, obustavili su dalju pretragu s obzirom na to da svi dosadasnji pezultati ukazuju da se devojcica ne nalazi na ovom podrucju. Policija nastavlja inzenzivan operativan rad, a istraga je usmerena u drugom smeru. Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Blažo Marković, bivši predsednik sindikata MUP-a i Mihajlo Janjic iz Centra za drustvenu stabilnost.

28.03.2024

08:58

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija