• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.02.2018

07:39

VUČIĆ DANAS U ZAGREBU, gust raspored sastanaka srpskog predsednika

Politika

VUČIĆ DANAS U ZAGREBU, gust raspored sastanaka srpskog predsednika

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas počinje zvaničnu dvodnevnu posetu Hrvatskoj, gde će se sastati sa hrvatskim državnim vrhom

Takođe, kako je najavljeno, učestvovaće na poslovnom forumu privrednika dve zemlje, a u utorak će posetiti Vrginmost i potom govoriti na Skupštini SNV i ZVO.

Svečani doček predsednika Srbije biće priređen u 10.30 sati ispred sedišta hrvatske predsednice na Pantovčaku, da bi u 10.45 sati počeo "tet-a-tet" susret predsednice Kolinde Grabar Kitarović i predsednika Vučića, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije. 

Planirano je da sastanak dvoje predsednika traje jedan sat, da bi u 11.45 počeli bilateralni razgovori zvaničnih delegacija Srbije i Hrvatske. Grabar Kitarović i Vučić obratiće se medijima u 12.30 sati. 

Potom će srpski predsednik otići u Vladu Hrvatske, gde će u 13.35 sati imati "tet-a-tet" razgovor sa premijerom Andrejem Plenkovićem. Sastanak predsednika Vučića i predsednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića planiran je za 15.15 sati. 

U 16 sati predviđeno je obraćanje Grabar Kitarović i Vučića na Hrvatsko-srpskom privrednom forumu u Hrvatskoj privrednoj komori. 

Sastanak predsednika Vučića i predsednice Grabar Kitarović sa polaznicima Akademije SNV i predstavljanje projekta "Budućnost Srba u Hrvatskoj", biće održan u 16.45 sati u Mitropoliji zagrebačko-ljubljanskoj. 

Predsednik Srbije će sutra, drugog dana posete, u 10 sati u Vrginmostu imati sastanak sa stanovnicima tog mesta, obići osnovnu školu "Gvozd", i posetiti jednu porodicu. 

Predsednik Vučić će se po podne, u 16 sati u Zagrebu, obratiti na Drugoj velikoj skupštini SNV i ZVO u dvorani Lisinski, navedeno je u saopštenju.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Zare

pre 6 godina

Koliko je pametno objavljivati raspored i rutu kretanja predsednika Vučića, ustašama ništa ne treba verovati.

Enisa

pre 6 godina

Hrvati su namerno objavili kretanje predsednika, a to je protivzakonito.

bane

pre 6 godina

U interesu čitavog regiona je saradnja Srbije i Hrvatske.

spriceza

pre 6 godina

Nadam se da ce biti nekih konkretnih dogovora aali smatram da ce biti tesko jer hrvatska nacija ima velike psihicke probleme.

Milan

pre 6 godina

Veoma važni sastanci očekuju danas Vučića u Hrvatskoj. Nadamo se da će i Hrvati shvatiti ozbiljnost ove posete i da će se normalizovati odnosi ove dve države.

Bojana

pre 6 godina

Nadam se da ce Hrvati malo smiriti strasti i da ce ova poseta proci kako treba jer je to za dobrobit svih!

Ilija

pre 6 godina

Ovom posetom smo dokazali da smo za saradnju, nadam se da ce i Hrvati konacno shvatiti da je neophodno da saradjujemo ako hocemo da napredujemo!

desko

pre 6 godina

Vucic u Hrvatskoj nece gubiti vreme pokusace da poboljsa odnose koliko je god to moguce!!!

Vesnik

pre 6 godina

Vučić u Zagreb nosi poruku mira i saradnje.

Nikola

pre 6 godina

Veoma važna poseta Vučića Hrvatskoj. Uskoro će biti obraćanje predsednika Srbije i Hrvatske posle sastanka, i saznaćemo o čemu su sve razgovarali.

GajbexG

pre 6 godina

Vucic ide u Zagreb sa porukom mira ali i da stiti srpske interese.

Bilja

pre 6 godina

Verujem da ce se bar malo situacija izmedju dve zemlje popraviti posle ovih razgovora.

Ana

pre 6 godina

Ova poseta je pozitivan impuls za dalje resavanje pitanja.

mala

pre 6 godina

Ako je vec odlucio da ode u Zagreb, mislim da treba da ga svi u tome podrzimo.

Joca

pre 6 godina

Bice tesko i naporno ali iskreno se nadam da ce ovaj sastanak uroditi plodom.

Alisa

pre 6 godina

Nije baš pametno tako javno objavljivati raspored kretanja predsednika Vučića, treba imati na umu da je Hrvatska ustaška država.

Lana L

pre 6 godina

Hrvatska danas polaže test pred EU da li je civilizovana evropska zemlja ili s njom rukovode domoljubi,ratni veterani i desničari.

Velo

pre 6 godina

Srpski predsenik imaće veoma gust raspored sastanaka u Hrvatskoj.

Parmezan

pre 6 godina

Veoma važni razgovori predsednika Vučića sa najvišim državnim vrhom Hrvatske.

Todor

pre 6 godina

Ova poseta će definitivno unaprediti odnose naših zemalja.

Izbori 2024

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija