• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

12.02.2018

09:59

(FOTO/VIDEO) VUČIĆ U HRVATSKOJ: Napravili smo korak napred ka boljoj budućnosti, provokacija na Trgu svetog Marka NIJE ME NIMALO UZNEMIRILA!

Politika

(FOTO/VIDEO) VUČIĆ U HRVATSKOJ: Napravili smo korak napred ka boljoj budućnosti, provokacija na Trgu svetog Marka NIJE ME NIMALO UZNEMIRILA!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, počeo je danas zvaničnu dvodnevnu posetu Hrvatskoj. U Zagrebu se sastao sa hrvatskim državnim vrhom, a potom je učestvovavao na poslovnom forumu s privrednicima dve zemlje. Vučić je posetio Mitropoliju zagrebačko-ljubljansku, dok je nešto kasnije stigao i na razgovor sa kardinalom Bozanićem. Veče je završio na svečanoj večeri...U utorak će posetiti Vrginmost i potom govoriti na Skupštini SNV i ZVO

20.05 - Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović priredila je večeras u svojoj službenoj rezidenciji na Pantovčaku svečanu večeru u čast predsednika Srbije Aleksandra Vučića i delegaciju i iskoristila priliku da još jednom istakne značaj posete šefa srpske države.

 Ona je, u obraćanju zvanicama, rekla da je čula da je i u Srbiji najbitnije biti dobar domaćin.

- Isti je slučaj i kod nas. Moja majka se uvek trudila da gosti koji dolaze kod nas ne odu posle na roštilj- našalila se predsednica Grabar Kitarović.

(FOTO) KOLINDA NA VEČERI ZA VUČIĆA PORUČILA: Na mojim rukavima danas je pisalo "HRABROST" , sledeći put ću napisati "MUDROST"

Tanjug

(FOTO) OTKRIVAMO! Evo šta će biti na meniju svečane večere KOLINDE GRABAR-KITAROVIĆ I ALEKSANDRA VUČIĆA!

19.30 - Predsednik Srbije Aleksаndаr Vučić posetio je večerаs sa predsednicom Hrvаtske Kolindom Grаbаr Kitаrović u Zagrebu nаdbiskupа Zаgrebаčke nаdbiskupije kаrdinаlа Josipа Bozаnićа koji je pozdravio "hrabar iskorak" dvoje predsednika u poboljšаnju srpsko-hrvаtskih odnosа.

Na sastanku, koji je trajao oko 40 minuta, razgovarano je i o odnosu Katoličke Crkve i Srpske Pravoslavne Crkve, prenosi Hina.

VUČIĆ SA KOLINDOM NA KAPTOLU: Kardinal Bozanić pozdravio iskorak u srpsko-hrvatskim odnosima!

Tanjug

19.24 - Vučić uveren da će Srbe i Hrvate u budućnosti sve više stvari spajati, a sve manje razdvajati.

- Optimista sam kad je u pitanju ekonomija, ali sam uveren da će nasi odnosi u budućnosti biti sve bolji, jer to je u interesu obe zemlje i oba naroda, rekao je večeras predsednik Srbije Aleksnadar Vucić, komentarišući svoje razgovore tokom današnjeg, prvog dana posete Hrvatskoj.

Tanjug

VUČIĆ OCENIO PRVI DAN POSETE HRVATSKOJ: Jedni i drugi imamo interese, sve više stvari će nas ubuduće SPAJATI A NE RAZDVAJATI!

18.45 - U planu za prvi dan posete je još odlazak na Kaptol gde će se Vučić susresti s kardinalom Josipom Bozanićem. Mediji navode da će njih dvojica razgovarati o beatifikaciji kardinala Alojzija Stepinca i odnosima katoličke i pravoslavne crkve, te mogućem dolasku Pape Franje u Srbiju

EVO KO JE KARDINAL BOZANIĆ KOJI OČEKUJE VUČIĆA: VLADAR IZ SENKE i najuticajniji čovek HRVATSKE POLITIČKE SCENE, u rukama drži KLJUČ POMIRENJA?!

18.33 - Vučić je dodao da ga nimalo nije uznemirila provokacija na Trgu svetog Marka 

Tanjug

18.25 - Potpuno drugačije vidimo dešavanja devedesetih i pitanje razgraničenja ali najvažnije je da smo razgovarali o boljoj budućnosti za građane naših zemalja i da smo napravili korak napred u našim odnosima, izjavio je Vučić sumirajući prvi dan posete Hrvatskoj

17. 45 -  Vučić i Kitarović stigli su u Mitropoliju zagrebačko-ljubljansku na Svetom Duhu gde će se sresti s sveštenstvom SPC.

Vučić i Kitarović su prisustvovali predstavljanju projekta "Budućnost Srba u Hrvatskoj", u Mitropoliji zagrebačko-ljubljanskoj.

Skupu je prisustvovali dosta mladih Srba, polaznika Akademije, koji su srdačno pozdravili predsednika Vučića i slikali se sa njim mitropolitom Porfirijem. 

Tanjug

17.10 - Predsednik Srbije obratio se hrvatskim i srpskim privrednicima u Privrednoj komori Hrvatske. On je primetio da je Srbija poslala najbolju delegaciju privrednika, iako je sumnjao da će polovina biti spremana da ide u Zagreb. Vučić se zahvalio otvorenom pozivu predsednice Hrvatske privrednicima iz Srbije da dođu u Hrvatsku.

printscreen

16.45 - Predsednik privredne komore Srbije Marko Čadež, rekao je za Pink da je ovo veoma važan sastanak između dvoje predsednika i da je dobro što se u okviru ovih sastanaka organizovao i poslovni forum.

Tanjug

- Privreda jeste nešto što poslednjih godina raste između Hrvatske i Srbije, robna razmena je prešla preko milijardu. Mi smo danas ovde sa 17 poslovnih  sistema iz Srbije. Kao i najveći Hrvatski poslovni sistemi. 

SA PLENKOVIĆEM I O RATNOJ ODŠTETI

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je sa hrvatskim premijerom Andrejom Plenkovićem, na Plenkovićevo insistiranje, razgovarao i o pitanju ratne odštete, mada je, kaže, uvek spreman o svemu da razgovara. 

Vučić je posle sastanka sa Plenkovićem, pošao preko Markovog trga ka Saboru, a novinari su ga "otpratili" pitanjima o sadržaju razgovora sa hrvatskim premijerom, posebno na pitanju da li je bilo reči o ratnoj odšteti.

Predsednik Srbije je u hodu rekao da su razgovarali "o mnogo čemu", a na ponovljeno pitanje - potvrdno odgovorio da je bilo reči i o ratnoj odšteti:

- Jeste, jedna od tema koju je pokrenuo gospodin Plenković- rekao je Vučić.

"Ja sam imao sasvim drugačiji stav i odgovorio sam mu sve što mislim po tom pitanju", dodsao je.

Na pitanje da li će nastaviti razgovore, on je odgovorio: "O svemu ćemo uvek da razgovaramo."

Kada su ekonomski odnosi u pitanju mislim da idemo uzlaznom putanjom i u dobrom pravcu. Moramo se konsolidovati i praviti regionalne velike kompanije. To je pitanje preživljavanja, nije pitanje da li hoćemo ili nećemo - rekao je Čadež.

Tanjug

16.05 - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predsednikom hrvatskog Sabora Goranom Jandrokovićem.

Posle sastanka u Saboru Vučić ide u hrvatsku Gospodarsku komoru gde će se, zajedno sa hrvatskom predsednicom, obratiti na poslovnom forumu.

Tanjug

16.00 - Zastupnik Miro Bulj izazvao incident, pokušao da presretne Vučića!

Saborski zastupnik Mosta Miro Bulj napravio je danas incident, kada je pokušao da presretne predsednika Aleksandra Vučića na ulasku u Sabor.

(VIDEO) OVAKO JE VUČIĆ ODBRUSIO USTAŠI BULJU: Hrvat pokušao da presretne predsednika Srbije, USLEDIO JE ODGOVOR KOJI MU JE ZAČEPIO USTA!

Kamere su naime pratile predsednika Vučića koji je pešice pošao iz sedišta hrvatske vlade preko Markovog trga do zgrade hrvatskog parlamenta, a na snimku se samo čulo kako Bulj dobacuje nešto Vučiću, ali, pošto ga je obezbeđenje zadržalo dalje, nije se moglo razabrati šta je doviknuo.

Tanjug

Čulo se, međutim, i videlo kako mu Vučić, nimalo uznemiren, odgovara:

- Nisam se uplašio, mogu da vam odgovorim na svako pitanje, za mene nema tabu tema... - rekao je Vučić.

Hrvatski novinari javili su da je Bulj pokušao da izađe pred srpskog predsednika, ali nije uspeo, pa mu je dobacio "kada će posetiti hrvatsku Glinu".

Bulj je pre toga učestvovao na protestu hrvatskih veterana i udovica na Trgu bana Jelačića, a u izjavi novinarima je protestovao što im nije dozvoljen protest na Markovom trgu.

15.40 - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa premijerom Hrvatske Andrejom Plenkovićem "o temama od interesa za obe strane". 

Na tviter profilu predsednika Srbije pre nekoliko minuta postavljena je slika sa sastanka sa hrvatskim premijerom, uz koju je napisano:

"Razgovarao sam sa Andrejom Plenkovićem o temama od interesa za obe strane, manjinskim pravima, o tome koliko je učinjeno i koliko možemo da učinimo", navodi se na tviter profilu predsednika Srbije.

13.55 - Predsednik Aleksandar Vučić sastao se sa premijerom Hrvatske Andrejom Plenkovićem.

Plenković je dočekao Vučića ispred sedišta vlade, na Markovom trgu, a Vučić se potom upisao u Zlatnu knjigu.

"Izražavam iskreno uverenje da će odnosi između Srbije i Hrvatske biti značjano unapređeni , kao i odnosi Srba i Hrvata u celini. Siguran sam da će Vlada Hrvatske, kao i svi mi u Srbiji, tom važnom i pozitivnom procesu dati puni doprinos", upisao je predsednik Vucić.

Tanjug

Nakon toga počeo je tet-a-tet sastanak Vučića s Plenkovićem.

Predviđeno je i održavanje radnog ručka kojem će, uz predsednika Srbije i premijera Hrvatske, prisustvovati i delegacije.

Vučić, nakon toga, prelazi na drugu stranu Markovog trga u Sabor, gde će razgovarati sa predsednikom parlamenta Goranom Jandrokovićem.

Tanjug

13.00 - Počela zajednička konferencija za novinare predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović.

Tanjug


12.18
- Razgovor dvoje predsednika trajao duže od predviđenih sat vremena.

12.13 - Oko 12.30 Vučić i Kolinda će se obratiti medijima.

12.08 - Hrvatski ekstremisti se razišli, protest je završen.

12.00 - Učesnici protesta se polako razilaze.

11.42 - Starije ustaše pozivaju na rušenje policijske ograde koja sprečava ekstremiste da se probiju na Markov trg gde Vučić uskoro treba da dođe na razgovor sa Plenkovićem. 

(FOTO) OTKRIVAMO! Evo šta će biti na meniju svečane večere KOLINDE GRABAR-KITAROVIĆ I ALEKSANDRA VUČIĆA!

11.31 - Ustaše sa protesta i pored zabrane krenule na Markov trg. Hrvatska policija im zabranjuje svaki pristup.

11.20 - Na protestu hrvatskih ekstremista protiv Vučićeve posete ima privedenih.

Tanjug
Tanjug


11.15
- Na protestu hrvatskih ekstremista na Trgu bana Jelačića sa bine se čuo ustaški pozdrav "Za dom", a masa je odgovorila "Spremni".

Tanjug

10.49 - Svečani doček predsednika Srbije, uz prisustvo Garde Vojske Hrvatske, te i intoniranjem himni dve zemlje, priređen je ispred sedišta hrvatske predsednice na Pantovčaku. 

Nakon dočeka, predsednica Grabar-Kitarović i Vučić povukli su se na sastanak u četiri oka, a uslediće sastanak sa zvaničnim delegacijama. 

Tanjug


Prema najavi iz Službe za sarađu s medijima, predviđeno je da sastanak u četiri oka traje sat vremena. 

10.41 - U čast predsednika Vučića intonirana je himna Srbije "Bože pravde".

Tanjug
printscreen

10.37 - Predsednica Hrvatske kolinda Grabar Kitarović dočekala je Aleksandra Vučića ispred palate na Pantovčaku. U čast predsednika Srbije postrojena je počasna straža.

printscreen
Tanjug
Tanjug
Tanjug

Vučić na Pantovčaku svečano dočekan uz sve državne počasti https://t.co/h2A6hR1DS7 pic.twitter.com/vWLxrn4sn9
— HRT vijesti (@hrtvijesti) February 12, 2018

10.19 - Predsednik Srbije je krenuo ka Pantovčaku.

10.10 - Vučić sleteo u Zagreb.

10:07 - Demonstranti imaju transparente protiv Kolinde: "Izdala si nas" je jedan od njih.

Predsedništvo Srbije
Predsedništvo Srbije
Predsedništvo Srbije

10:05 - Protest ekstremista na Markovom trgu ipak se neće održati. Policija će demonstrante zadržati na Trgu bana Jelačića

printscreen

10.02 - Na Pantovčaku se već nalazi veliki broj novinara i snimateljskih ekipa.

9.50 
- Vučić uskoro sleće na aerodrom u Zagrebu. 

9.41 - Na Trgu bana Jelačića počelo okupljanje hrvatskih ekstremista koji protestuju protiv posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića Zagrebu. 

9.33 - Srpske zastave vijore se Zagrebom.

Ob Vučičevem obisku v Zagrebu visijo srbske zastave (kot je običaj ob takih obiskih). Čestike @VladaRH ; je to morda celo signal zrelosti?! pic.twitter.com/q0hrKdKaK0
— Slavko Gegič (@SlavkoGegic) February 12, 2018

08.30 - Sve spremno za dolazak srpskog predsednika

Kako je pisao "Jutarnji list", u obezbeđenje posete Hrvatskoj predsednika Srbije Aleksandra Vučića uključeno je nekoliko stotina ljudi iz svih delova hrvatskog bezbednosnog sistema, od policije u uniformi i civilu, Uprave za posebne poslove bezbednosti, Bezbednosno-obaveštajne agencije (SOA), Vojne bezbednosno-obaveštajne agencije (VSOA).

Spremni su i snajperski timovi Antiterorističke jedinice Lučko.

Vučića će obezbeđivati i pripadnici interventnih jedinica, desetine detektiva i tajnih agenata u civilu.

Hrvatsko Ministarstvo unutrašnjih poslova na raspolaganju ima blindirano vozilo, a u pripremi je i poseban tim Hitne pomoći, a na raspolaganju imaju dovoljnu količinu krvi Vučićeve krvne grupe.

Svečani doček predsednika Srbije biće priređen u 10.30 sati ispred sedišta hrvatske predsednice na Pantovčaku, da bi u 10.45 sati počeo "tet-a-tet" susret predsednice Kolinde Grabar Kitarović i predsednika Vučića, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

Planirano je da sastanak dvoje predsednika traje jedan sat, da bi u 11.45 počeli bilateralni razgovori zvaničnih delegacija Srbije i Hrvatske.

Grabar Kitarović i Vučić obratiće se medijima u 12.30 sati.

Tanjug

Potom će srpski predsednik otići u Vladu Hrvatske, gde će u 13.35 sati imati "tet-a-tet" razgovor sa premijerom Andrejem Plenkovićem.

Sastanak predsednika Vučića i predsednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića planiran je za 15.15 sati.

U 16 sati predviđeno je obraćanje Grabar Kitarović i Vučića na Hrvatsko-srpskom privrednom forumu u Hrvatskoj privrednoj komori.

Sastanak predsednika Vučića i predsednice Grabar Kitarović sa polaznicima Akademije SNV i predstavljanje projekta "Budućnost Srba u Hrvatskoj", biće održan u 16.45 sati u Mitropoliji zagrebačko-ljubljanskoj.

Predsednik Srbije će sutra, drugog dana posete, u 10 sati u Vrginmostu imati sastanak sa stanovnicima tog mesta, obići osnovnu školu "Gvozd", i posetiti jednu porodicu.

Predsednik Vučić će se popodne, u 16 sati u Zagrebu, obratiti na Drugoj velikoj skupštini SNV i ZVO u dvorani Lisinski, navedeno je u saopštenju.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Vlada

pre 6 godina

Zelim da njegova poseta protekne u najboljem mogucem redu, i da se koliko toliko stabilizuju odnosi dveju zemalja.

Hana

pre 6 godina

Bilo je vreme da se zakopaju ratne sekire i prošlost ostavi iza sebe.

Jana

pre 6 godina

Ja bi pitala te udovice sto su dosle koliko ku..ca su promjenile od smrti muzeva ustaskih vojnika pa su dosle sad da tu bleje po trgu.

GajbexG

pre 6 godina

Slazem se.Provokatora ce uvek biti i svugde ali se nadam da je ipak puno vise nas normalnih.

Tea

pre 6 godina

Verujem da ce se bar za nijansu odnosi Srbije i Hrvatske posle ovih razgovora poboljsati.

Marko

pre 6 godina

"TEA",za pocetak bi valjalo da imas neko Srbsko ime,a ne grcko.... Onda se vrati ovde i pricaj...

Lala

pre 6 godina

SRBI svi koji kažu da smo srbijanci NAS VREDJAJU. SRPSKI PREMIJER! Oni su puni mržnje od kako se rode.

Danijel

pre 6 godina

Zbog takve naivnosti kao sto je tvoja mnogo je srba ubijeno ili silovano ili ostale brez svega kako si tako odsutna ili od drveta ne vidis sumu sram te bilo... hrvati su nasi vjekovni neprijatelji pa jeste zaboravili vec vhekovnu Srpsku krajinu jad to srbi dobiju nazad ili autonomiju da srbin moze imati svoju policiju da se osjeca sigurnim kao svak covjek u Evropi kad mogus rbi biti srbi kad mogu to ponosno reci kad mogu inati Srbsku zastavu pa Srbsku cirilicu pa kulturu i vjeru oravoslavnu ted tad mozda moze da malo vjerujemo oni su nasi vjekovni neprijatelji i bit ce nam oni grade veliku ustasku hravtsku koji su je ves skoro dobili ali bi oni jos vise a srbi koji su u Kninu bili 95% vecina koji su taj grad napraviki stvorili ga i opjevali vjekovima i tako Vukovar pa Banija pa Lika pa Srem pa Dalmacija i Krajina itd nemoze tek tako prihvatiti hr atsku stvirena na genocidu nad Srbima Jasenovac, Prebilovci, Sisak djecji logor, Pag, Bihac Jadovno pa sad Oluja stvorena od amerikanaca jer hr ati nikad nisu bili jacci od nas pa dok se nato i amer nije umjesao 95 mi smo drzali slobodno krajinu i nas Zadar nam bio na dlanu pa i blizu Zagreb... i nase komunisticke izdajice koje su nas izdali i prodali Krajinu Stanisic, Perisic i Milosevic fuj snradovi.

Una

pre 6 godina

Nadam se svi pozitivnom dogovoru takom dvodnevne posete predsednika Aleksandra Vucicu u Zagrebu.

Nikola

pre 6 godina

Predsednik je stigao u Hrvatsku, i dočekan je uz sve najveće državne svečanosti.

jovo

pre 6 godina

Upravo sam gledao,svaka cast nasem predsedniku,vidi se da ga postuju cak i u Hrvatskoj.

mile

pre 6 godina

KORISNO JE DA SE NA REALNIM OSNOVAMA , RECIPROCNIM PAKETIMA , NORMALIZUJU ODNOSI .

jana

pre 6 godina

Veliki je to pomak napred ako se postigne bilo kakav dogovor.

Vesna

pre 6 godina

Mrznju da ostavimo u proslosti,a sada moramo misliti na buducnost.

Dragan

pre 6 godina

Konačno da se ori Bože pravde i da se Orlovi malo baškare po Hrvatskom nebu.

mala

pre 6 godina

Mislim da mozemo ostvariti dobre odnose sa Hrvatskom, samo je pitanje da li i oni to hoce.

Beogradjanin

pre 6 godina

Zastave Srbije u sred Zagreba, neprocenjiv osecaj...

Nikola

pre 6 godina

Vučić je dočekan uz najveće državne svečanosti, i "Bože pravde" se orilo Zagrebom.

Danka

pre 6 godina

Ipak je intonirana himna Boze pravde u Hrvatskoj iako su pojedini pokusavali da to sprece.

Marko

pre 6 godina

Predsednik Vucic u Hrvatsku vam dolazi s dobrom namerom,kao dobar covek ,kao dobar drzavnik.Lako je mrzeti uspelog intelektualca.Covek se bori za mir,buducnost,ekonomiju..

Brane

pre 6 godina

Pristojan doček za najpristojnijeg državnika u regionu i šire.

Srdjan

pre 6 godina

Vucic ce danas dobro natrljati nos Hrvatima i pokazati im da mu nisu ni do kolena ni po ponasanju ni po kulturi.

SRDJAN SRDIC

pre 6 godina

Nazalost ovo je dokaz koliko su ti ljudi ogrizli u mrznji prema Srbiji, nije Vucic kriv za desavanja u bivsoj SFRJ, covek je dosao sa najboljim namerama da se krene napred bez osvrta u proslost e sad kolika je mogucnost to cemo tek videti, vazno je da postoji dobra namera sa obe strane da se krene napred da se odnosi poboljsaju.

joka

pre 6 godina

kako lep osecaj slusati Srpsku himnu u sred Zagreba.

Mica

pre 6 godina

Tako i treba, tako radi civilizovan narod. Puna podrska vucicu.

Nikola

pre 6 godina

U centru Zagreba se ori nacističko-ustaški poklič a ti Evropo ćutiš.

NIKOLINA

pre 6 godina

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarovic je svog uvazenog gosta Aleksandra Vucic docekala uz najvise drzavne svecanosti svaka joj cast. Sada su u toku razgovor izmedju Aleksandra Vucic i Kolinde Grabar Kitarovic. Iskreno se nadam da ce ovaj razgovor da protekne u najboljem redu, da ce doprinese boljim odnosima Srbije i Hrvatske sto je i glavni cilj ove posete.

lika

pre 6 godina

Nadamo se da ce razgovori sa predsednicom Hrvatske da prodju u najboljem redu i da ce da se doprinese boljim odnosima Srbije i Hrvatske!

Marija

pre 6 godina

Okupila se sacica staraca koja ustvari stvarno nezna sta hoce.

Marija

pre 6 godina

To je njihova politika za koju se zalaze drzavni vrh velicanje ustastva koje niko u svetu ne zeli a kamoli da podrzi.

Daca

pre 6 godina

Predsednik jedne drzave mora biti docekan kako dolikuje.

mara

pre 6 godina

Može samo da ih bude sram i ništa više, a mi smo mnogo iznad njih te nas ne dotiču skandiranja.

Marin

pre 6 godina

Kako ustaše mogu skandirati kad ne postoje od 1945? Jesi li možda ustale iz groba?

kdrenjanin

pre 6 godina

Poseta Zagrebu je korak koj nas vodi ka međusobnoj saradnji

mirko

pre 6 godina

Nadam se da ce se nakon posete situacija normalizovati.

ina

pre 6 godina

Preko proslosti se mora preci jel buducnost namece svoja pravila!

Luka

pre 6 godina

Zanimljiva bi bila promena pravca nasih odnosa, ja bih to podrzao.

mira

pre 6 godina

Ako razmisljamo o buducnosti pusticemo proslost da bude ono sto jeste.

pavle

pre 6 godina

Očito je da postoji raskol između predsednice i premijera Plenkovića.

pavle

pre 6 godina

Kolinda je hrabra, Plenković se boji branitelja i njihovih udovica.

janko

pre 6 godina

Na trgu ima 300 ljudi koji su prosvjedovali, svi imaju mahom iznad 60 godina i nemaju šta za jest. toliko o njima. ostalo je sve proteklo u zagrebu kao da je nedjeljno jutro...

Anja

pre 6 godina

Nas predsednik je legenda.Napisao je cirilicom reci u Zlatnu knjigu, jer je to nase sluzbeno pisemo.Sada ce Hrvatima biti potreban prevodilac da bi znali sta je napiso nas predsednik.Eto jos jedne znacajne razlike medju nama.Mi znamo latinicu ali oni cirilicu ne znaju.

Lire

pre 6 godina

Nadam se da su se danas barem malo poboljšali odnosi ove dve susedne zemlje.

Hrasti

pre 6 godina

Bilo je krajnje vreme da se sedne i razgovara jer samo tako će se odnosi Hrvatske i Srbije normalizovati.

Ljubo

pre 6 godina

Zasto dozvoljavamo ,da nam Hrvati namecu i danas stvaraju novu naciju " Srbijanac" nismo mi Srbijanci ,mi smo Srbi ,srpski jezik ,srpska preduzeca ,srpska zemlja ,srpske zeljeznice i putevi ,...

Milica

pre 6 godina

Predsednik je uradio pravu stvar i pokazao se kao državnik svetskog ranga.

Boban

pre 6 godina

Svi očekujemo da posle posete ove bar malo se poprave odnosi sa Hrvatskom.

RINGISPIL

pre 6 godina

Odmah da kazem PRAVICE hrvati Vucica od blata i zlata. Na planeti postoje tri cara jedan je svakako PUTIN drugi je svakako KIM DZONG UN a treci je Aleksandar PRVI Vucic. Putin je obuzdao celu planetu, KIM je obuzdao Amerikance a naš Aleksandar ce hrvate. Sve treba drzati na razumnoj distanci straho-poštovanja.

Srbija

pre 6 godina

Treba podrzati ovakve konkretne dogovore,za privredu ,za bilo kakvu provrednu saradnju...Sem onih ustasa u centru Zagreba,ali tako nesto treba ostaviti po strani.

Lazar

pre 6 godina

Sve ove sitne provokacije dokaz kakva je drzava Hrvatska.Neki mali politicar pokusao je da uvredi predesednika Aleksandra Vucica ali nije uspeo jer mu je on adekvatno odgovorio.Pokusali su nekim protestima ali sve je to smesno.Sada trebamo imati prioritet ka normalizaciji medjuljudski odnosa i poboljsanju zivota Srba u Hrvatskoj.

Dex Logan

pre 6 godina

Predlažem da Informer započne praksu da sve Hrvate iz Hrvatske zove Hrvaćani , a Hrvate iz celog sveta zovu Hrvati zato što oni Srbe iz Srbije zovu Srbijanci, a Srbe iz sveta Srbi, pa pošto je naš predsednik srbijanski predsednik, njihova predsednica bi bila hrvaćanska predsednica i nadam se da bi posle ovu praksu prihvatili svi srpski mediji i RTS.

Higija

pre 6 godina

Razgovarao sam sa Andrejom Plenkovićem o temama od interesa za obe strane, manjinskim pravima, o tome koliko je učinjeno i koliko možemo da učinimo.Srbija i Hrvatska treba da rade na ekonomskom i infrastrukturnim projektima koji bi izgradili Balkan.

sanja

pre 6 godina

Hrvatska polako shvata ko je veliki primat na Balkanu.

Miki

pre 6 godina

Koga to USTASE postuju?..To je smece od ljudi i sa njima nema razgovora, to su divljaci i bolesnici.

Miroslav Đenić

pre 6 godina

Dragi ljudi, vrijeme je da prestanemo biti veliki srbi i veliki hrvati. Ponašajmo se civilizacijski , poštujmo i uvažavajmo jedni druge

jana

pre 6 godina

Nema razloga za brigu, sve je bilo za ocekivati.

Smiljana

pre 6 godina

Danas smo na zalost sahranili jednog velikog coveka, glumcinu Nebojsu Glogovca. Jedan novinski clanak mi je privukao posebnu paznju, clanak u kom je hrvatski pisac i scenarista ispisao dirljiv i velicanstven tekst o svom velikom prijatelju, nasem glumcu. Upravo je to dokaz da smo svi mi samo ljudi koji mogu da se vole i kojima nije bitno koji kom narodu pripada.

CIP

pre 6 godina

Bitno je da se mi trudimo da poboljsamo odnose sa Hrvatima i barem malo sredimo zivote ono malo Srba sto je tamo ostalo a primitivaca ce uvek biti, na njih ne treba obracati paznju, to ih najvise i boli.

Djole

pre 6 godina

Idemo ka boljoj budućnosti,i miru izmedju Srbije i Hrvatske.

Milan

pre 6 godina

Nadamo se da će ova poseta proteći mirno i da će naše dve zemlje nastaviti da poboljšavaju međusobne odnose.

Gavra

pre 6 godina

Predsednika ne mogu da uzdrmaju niske provokacije.

Milan Simic

pre 6 godina

Niste primijtili da je Vucic koracao pred pocasnom bojnom hrvatske vojske u ritmu pjesme "Mi smo garda hrvatska, srca su nam junacka. Nikog se ne bojimo, zemlju svoju volimo. Postrojmo se braco svi u jedan hod, neka dusman cuje pobjednicki zov..." Lijepo od njega.

Fako

pre 6 godina

Verujem da ce se bar za nijansu odnosi Srbije i Hrvatske posle ovih razgovora popraviti.

vladan

pre 6 godina

Verujem da je predsednik Vucic ocekivao takve i slicne provokacije, i da je kao i uvek za sve dobro pripremljen.

Maja

pre 6 godina

Verujem da ce Vuciceva poseta Hrvatskoj doprineti poboljsanju odnosa izmedju Srbije i Hrvatske. Neko je morao da nacini prvi korak. Sve pohvale za srpskog predsednika.

Fako

pre 6 godina

Lep doček za najboljeg državnika u regionu i šire.

Marko

pre 6 godina

Bitno je da se krenulo napred, provokacije su smešne.

Kaja

pre 6 godina

Vučić je realno sagledao dosadašnje rezultate posete.

Petar

pre 6 godina

Lepo je slušati dva pametna državnika kako razgovaraju i daju izjave o tome.Dosta je bilo budala extremističkih.Bravo za oboje.

Veronika

pre 6 godina

Dobar vest da su mogli da poboljsaju odnose dve zemlje.

Veronika

pre 6 godina

Treba da gledamo napred ,a ne nazad. Vucic ce sve uciniti da budemo sve vise u dobrim odnosu sa Hrvatima.

GajbexG

pre 6 godina

Na provokacije bilmeza Bulje srpski predsednik Vucic se nije obazirao ali nije ni propustio priliku da mu odbrusi.Bravo Vucicu care!

Milan Simic

pre 6 godina

Kako mislis 'nije se obazirao' i 'nije propustio priliku da mu odbrusi'? Ne ide jedno s drugim.

Higija

pre 6 godina

Srbija i Hrvatska treba da grade ekonomske odnose.

sana

pre 6 godina

Dobre namere nase zemlje najvazniji je faktor posete!

Lejla

pre 6 godina

Posete ima za cilj poboljsanja odnosa i gradjenje mirnih odnosa isaradnje!

sara

pre 6 godina

Pozitivan stav, rad na doprinosu mira i stbilnosti, imaju za cilj posetu!

Zana

pre 6 godina

Predsednik Vucic je dosao sa ciljem u Hrvatsku a ne das e vredja na proste provokacije koje su ga sacekale na plakatama ili dok je prelazio Markov trg. Dosao je da prihvati ruku razgovora, i nadamo se pomirenja.

Jovana

pre 6 godina

Najvaznije je da poseta prosla tacno kako treba.

Rada

pre 6 godina

Mi smo sve dali od sebe, i pruzili smo ruku prijateljstva.

HANI

pre 6 godina

Napravljen je krupan kork i mi smo se pokazali kao miroljubiv i tolerantan narod koji je za saradnju i mir.

HANI

pre 6 godina

Napravljen je krupan kork i mi smo se pokazali kao miroljubiv i tolerantan narod koji je za saradnju i mir.

Draganab

pre 6 godina

- Proslost se ne zaboravlja, ali ne zivi se u njoj, vec se radi na boljoj buducnosti

dami

pre 6 godina

Svaka čast predsedniče na dostojanstvu i hrabrosti.

Tara

pre 6 godina

Verujem da je ova poseta ogroman iskorak ka boljim odnosima izmedju nase zemlje i Hrvatske.

kristina

pre 6 godina

Evo, juče vlasnici kladionica u Zagrebu bili besni, pobegle im mušterije na "prosvjed".

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija