• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

13.02.2018

20:06

HRVATI SE NA DRUŠTVENIM MREŽAMA UTRKUJU U PLJUVANJU KOLINDE: Pozvala si Vučića i branitelje nazvala marginalcima, ZABORAVI NA SLEDEĆI MANDAT!

Politika

HRVATI SE NA DRUŠTVENIM MREŽAMA UTRKUJU U PLJUVANJU KOLINDE: Pozvala si Vučića i branitelje nazvala marginalcima, ZABORAVI NA SLEDEĆI MANDAT!

Podeli vest

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović se, zbog poziva srpskom kolegi Aleksandru Vučiću da poseti Hrvatsku, našla na udaru kritika dela vlade, vladajuće HDZ i opozicije, kao i na društvenoj mreži Fejsbuk, koju ona veoma voli, ali u poslednja dva dana na njenoj stranici nema nijedne fotografije sa predsednikom Srbije

Portal Index.hr piše da su očito administratori stranice hrvatske predsednice procenili da to ne bilo dobro prihvaćeno u javnosti od gotovo 400.000 njenih fanova.
Ovaj medij konstatuje da je takva procena dobra, ali da, iako nema fotografija sa Vučićem, njeni fanovi su, kažu, pronašli način da joj poruče šta misle o toj poseti.

Učinili su to u komentaru na njenu poslednju objavu koja, inače, nema nikakve veze s Vučićevom posetom, a reč je o postu kojim slavi Hrvatsku vojsku, koja je objavljena još 7. februara.

- Hrvatski vojnik uvek je bilo ime za hrabrost, viteštvo i odanost Domovini. U mnogočemu se možemo ugledati na postignuća i iskustva iz Domovinskog rata, a najviše bi nas trebala motivirati njegova najveća vrednost: hrvatsko zajedništvo- stoji u pomenutoj objavi. 



Komentari pisani u poslednja dva dana se, navodi Index, uglavnom bave "pljuvanjem predsednice zbog susreta sa predsednikom Srbije". 
- Tako je lijepo predsjednica nazvala udovice poginulih branitelja marginalcima i još se zbog njih ispričavala onom ratnom huškaću...strašno,strava....znači to je hrabrost da se branitelje proglasi marginalcima svaka čast....nadam se da su šatoraši sretni kome su pomogli možda još lijepe ploćice hahahha....opet smo ko guske u magli...- kaže tako jedan komentator, prenosi Index.

U sledećem komentaru se kaže: "Čestitke na pozivu Vučiću, pokazali ste koliko poštujete mrtve branitelje zbog kojih ste danas tu gđe jeste. A vi narode osvijestite se i pogledajte da nam ''velika'' hrvatica Kolinda vodi državu. Glasao sam za vas, ali više nikada".

- Pokazali ste sve s pozivom Vučića koko cjenite hrvatski narod i hrvatske žive i mrtve branitelje - sramota! Kazu da prošlost ostavimo iza sebe. Kako nakon koliko je njih pozaklano mučeno ranjeno. 
printscreen

Ubijaju sami sebe jel im nitko ne pomaže. Branitelji umiru svaki dan po koliko njih nitko nije dozivio 52, a Srbi se ne kaju, jos i provociraju, rugaju se. Da nije bilo Hrvatskih branitelja ne bi bilo ni nas", stoji u trećem komentaru, inače, još jednom od mnogih.
U sledećem se poručuje da:"Vučića nije trebala zvati. Oni se za ništa ne kaju čak naprotiv non stop napadaju pa nemaju šta ni traziti kod nas".

- Predsjednice, napravite anketu pa ćete viđeti koliko ste nas razočarali ovim potezom! Duboko ste nas ponizili!- piše u još jednom od komentara.

U sledećem, Kitarović je pozvana da objasni građanima: "Ne poštovana predsjednice molim vas objasnite građanima lijepe naše kako to da ste ugostili ratnoga huškača Vučića? Zar vi niste veliki patriota i domoljub i velika vjernica?"

- Draga prjedsjednice zaista, zašto vam je trebao ovaj poziv Vučiću i zar ne vidite da vas cijela vlada minira u ovom!?- pitanje je jednog od komentatora.

Sledeći kaže da predsednica Kitarović treba da se stidi:"Nazvala si branitelje marginalcima. Zaboravi na sljedeći mandat..srami se!"

PREDSEDNIK VUČIĆ PRED SNV U HALI LISINSKI: Hvala što čuvate svoje srpsko ime i prezime!

(UŽIVO) VUČIĆ NA SKUPŠTINI SNV: Verujem u zajedničku budućnost Srba i Hrvata! KOLINDA: Hrvatska je vaša domovina!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mostarac

pre 6 godina

Europa naredila. Dosta belaja. A i fakat je bio. Ne vakat.

Dragan

pre 6 godina

Ispadose sad svi hrvati ustaše kada toliko osudjuju kolindu..bas kako sam i predpostavio .

Sandar

pre 6 godina

Kolinda je pola svog života provela radeći u inostranstvu i smeta joj taj provincionalizam i primitivizam, ostrašćenost. Zato, svaka joj čast što je odlučila da prekine te loše odnose između Hrvatske i Srbije. To treba ceniti kao i potez Vučića koji je znao da ga tamo neće svi dočekati sa oduševljenjem. Poseta je veoma korektno organizovana. Sada je bitno da se naprave pomaci, reše problemi i time izbiju argumenti iz usta ovih ostrašćenih i sa jedne i sa druge strane.

Izbori 2024

TV

EKSKLUZIVNO NA INFORMER TV! Predsednica Skupštine Ana Brnabić: Svaki dan se bavimo novim zahtevima opozicije i drndamo vunu!
Live TV

EKSKLUZIVNO NA INFORMER TV! Predsednica Skupštine Ana Brnabić: Svaki dan se bavimo novim zahtevima opozicije i drndamo vunu!

Predsednica Skupštine Ana Brnabić bila je gošća "Kolegijuma" Informer TV. Ona je pričala za našu televiziju o izborima, opoziciji, ali i o aktuelnim spoljnopolitičkim pitanjima kao što su glasanje o prijemu tzv. Kosova u Savet Evrope, kao i o pokušaju uvođenja sramne rezolucije o Srebrenici koja ima za cilj da etiketira srpski narod kao genocidan.

16.04.2024

14:42

JOŠ TV VESTI

Hronika

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!
uštedeo ogromne pare

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!

Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić koji je optužen da je bio pripadnik vračarskog klana koji su organizovali odbegli Nikola Vušović i Radoje Zvicer izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je 35.000 evra, koliko je prilikom pretresa pronađeno u njegovom iznajmljenom stanu u kom je pre hapšenja živeo sa porodicom, njihova porodična ušteđevina.

16.04.2024

16:50

Sport

Nije za one sa slabim srcem! Crno-beli ne mogu bez drame!
Partizan

Nije za one sa slabim srcem! Crno-beli ne mogu bez drame!

Fudbaleri Partizana poraženi su u meču 30. kola Superlige na Banovom brdu od Čukaričkog (3:2), čime su praktično ispali iz šampionske trke u domaćem šampionatu. Prethodnog leta, crno-beli su u prvom kolu gostovali u Bačkoj Topoli i u sudijskoj nadoknadi ostali su bez trijumfa nad TSC-om (3:3). Kako su započeli, puleni Igora Duljaja na isti način su i okončali regularni deo šampionata - "ludom" utakmicom punom preokreta, na kraju čega su ostali uskraćeni za bodove.

16.04.2024

17:02

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija