• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnik.rs/Informer.rs

14.02.2018

11:44

PUTIN ČESTITAO VUČIĆU DAN DRŽAVNOSTI:  Želim Vam dobro zdravlje i uspehe, a svim građanima Srbije - blagostanje i prosperitet!

Politika

PUTIN ČESTITAO VUČIĆU DAN DRŽAVNOSTI: Želim Vam dobro zdravlje i uspehe, a svim građanima Srbije - blagostanje i prosperitet!

Podeli vest

Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin ocenio je da su rusko-srpski odnosi na visokom nivou i da se politički dijalog i plodna saradnja šire u različitim oblastima

- Rusko-srpski odnosi, koji se zasnivaju na davnim tradicijama prijateljstva i duhovne bliskosti, na visokom su nivou. Širi se politički dijalog i plodna saradnja u različitim oblastima - naveo je Putin u pismu-čestitki upućenoj predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću povodom praznika Dana državnosti, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

- Toplo se prisećam našeg nedavnog sastanka u Moskvi, konstruktivnih i sadržajnih razgovora. Računam da ćemo nastaviti da zajedno radimo na daljem unapređenju celokupnog kompleksa bilateralnih odnosa za dobrobit bratskih naroda naših zemala. Želim Vam, gospodine predsedniče, dobro zdravlje i uspehe, a svim građanima Srbije - blagostanje i prosperitet - navodi se u čestitki Putina, koju je Vučiću danas uručio ruski ambasador Aleksandar Čepurin.

Predsednik Vučić i ambasador Čepurin su se saglasili da će predstojeća poseta ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova, kojom prilikom će biti obeleženo 180 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa Srbije i Rusije, dati snažnu potvrdu čvrstog prijateljstva dveju zemalja i odrediti prioritete buduće saradnje.

Tanjug

Čepurin je istakao da je zvanična poseta predsednika Vučića Hrvatskoj važna za Srbe koji tamo žive i da očekuje da se odrazi na poboljšanje njihovog položaja. 

Predsednik Srbije je zahvalio što je ruski ambasador u Hrvatskoj prisustvovao Velikoj narodnoj skupštini Srpskog nacionalnog veća, održanoj juče u Zagrebu, i time iskazao brigu za položaj tamošnjih Srba.

Tanjug

Dvojica sagovornika su razmotrili i mogućnosti za povećanje privredne saradnje Srbije i Rusije, s obzirom na poboljšanje ekonomskih pokazatelja u obema zemljama. 

DAN DRŽAVNOSTI SRBIJE: Ministarstvo odbrane i vojska obeležavaju Sretenje!

Oni su ocenili da će predstojeće zasedanje Međuvladinog mešovitog komiteta za saradnju dveju zemalja dati snažan impuls sveukupnim ekonomskim odnosima, navedeno je u saopštenju.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
dddddddd

pre 6 godina

Svaka čast predsedniku Rusije jer nije zaboravio.

sneško belić

pre 6 godina

Srbija i Rusija odavno nisu bile ovakvo bliske. Ova čestitka pokazuje da Putin poštuje Srbiju i njenog predsednika Aleksandra Vučića.

vavica

pre 6 godina

Hvala i sjajno, čestitka ruskog predsednika Putina vredi za Sbiju kao sve ostale zajedno.

IMUNITET

pre 6 godina

Ima mnogo načina da se saradnja Srbije i Rusije podigne na mnogo viši nivo.

Aleksej

pre 6 godina

Stigle i cestitke iz Rusije za dan drzavnosti!

ivanjan

pre 6 godina

Za Srbiju je vazno da odrzava dobre odnose sa svim velikim silama, sto uspevamo zahvaljujuci politici koju vodi Vucic

Rudar

pre 6 godina

Cestitke od dobrih prijatela uvek prijaju a narocito kada to dolazi od Putina i Ruske federacije.

Petar Vasic

pre 6 godina

Sa Vucicem na celu nastavljamo evropski put... Niko nas vise ne zaobilazi kao nekada. Rusi nas vole, posecuju nas austrijanci (juce), nemci (danas).

ivanjan

pre 6 godina

Rusija je iskren prijatelj Srbije, i Putin to zna da pokaze.

sumadinac neprskani

pre 6 godina

i uz cestitku prilozio i zabranu uvoza krusaka iz srbije .ljudi red je da neki nakupac omasti kolac . jer ako ovako nastave necemo moci u rusiju nista od voca da izvezemo .p,s ako vam je zao nakupaca onda dajte nekog ministra .

dada

pre 6 godina

Drago mi je da su odnosi sa Rusijom sve jaci i bolji...

bebana

pre 6 godina

Mnogi mogu da nam zavide na tradicionalnom prijateljstvu Srbije i Rusije i poslovnoj saradnji sa tako velikom silom .

Toma

pre 6 godina

Prija čestitka jednog od najmoćnbijih sila na svetu kakva je Rusija.

Vuja

pre 6 godina

Znak iskrenog prijateljstva izmedju dve drzave.

Darko

pre 6 godina

Odnosi izmedju Rusije i Srbije su u stalnom usponu, Putinova cestitka dana drzavnosti Vucicu to potvrdjuje.

Izbori 2024

TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi!
Live TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi!

Serijalom dokumentarnih filmova o NATO agresiji nad Srbijom obeležavamo 25 godina od početka bombardovanja naše zemlje. Za 78 dana agresije na Srbiju je bačeno 22.000 hiljade tona projektila, među kojima 37.000 hiljada zabranjenih, kasetnih bombi, bombi sa osiromašenim uranijumom. Žena koja je među prvima u našoj zemlji pričala o zastrašujućim posledicama NATO bombardovanja je doktora Danica Grujičić, ministarka zdravlja. Ona je bila gošća "Info jutra".

29.03.2024

08:45

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije
Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije

Milan Pandurеvić (37) iz Bogatića i Biljana Ćosić (52) iz istog mеsta s boravištеm u Novom Sadu, kojima sе pripisujе da su prе dvе godinе počinili otmicu njеnog klijеnta u prostituciji, uz maltrеtiranjе oštеćеnog i iznuđivanjе novca, osuđеni su jučе u novosadskom Višеm sudu prvostеpеnom prеsudom na dеsеt i šеst godina zatvora.

29.03.2024

09:22

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija