• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

14.02.2018

12:56

​VUČIĆ: Nemačka pouzdan partner, ume da sasluša srpsku stranu!

Politika

​VUČIĆ: Nemačka pouzdan partner, ume da sasluša srpsku stranu!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vucić izjavio je danas da je Nemačka pouzdan partner Srbije

- To je partner od kojeg najviše očekujemo, i koji ima čvrst i tvrd stav po nas, ali jeste siguran partner na evropskom putu Srbije - rekao je Vučić na konferenciji za novinare sa vicekancelarom Nemačke Zigmarom Gabrijelom.

Predsednik Srbije je rekao da Srbija i Nemačka imaju 4,4 milijarde evra razmene, da nam je ta zemlja najveći, ali i ubedljivo najznačajniji trgovinski partner.

On je ukazao i da nemačke firme u Srbiji zapošljavaju 37.000 ljudi i da je reč o izuzetnim kompanijama, koje su "čiste kao apoteka u svakom smislu", te da želimo još investicija iz te zemlje.

Predsednik Srbije je rekao da će Srbija i nadalje raditi na jačanju bilateralnih odnosa dve zemlje.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Mika

pre 6 godina

Nemačka je jedan od najpouzdanijih partnera Srbije.

BOSILJKA

pre 6 godina

Srbija je svakako kljucna zemlja na Zapadnom Balkanu, takodje sto je istina ne moze Srbija sama da stabilizuje region, ali ono sto velika istina je sigurno da bez Srbije nema stabilnosti regiona.Srbija istinski zeli u Eu, tako da joj je podrska Nemacke svakako znacajna.

Sale

pre 6 godina

Nemci su od svih zemalja Zapadne Evrope promenili politiku prema Srbiji.

maja

pre 6 godina

Saradnja i prijateljstvo izmedju ove dve zemlje stoji na cvrstim nogama

Darko

pre 6 godina

Nemacka je lokomotiva EU, takodje i nas najveci trgovinski partner. Samim tim ce imati dosta uticaja na evropskom putu Srbije, treba razvijati dalju saradnju.

mara

pre 6 godina

DRago mi je što je i Nemačka prijateljski nastrojena ka nama!

ranko

pre 6 godina

Naklonjenost Nemacke Srbije je postignuto adekvatnim, studioznim radom predsednika Srbije!

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17