• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A. Milić

14.02.2018

13:23

GLOGI JE U MOM KAFIĆU NAŠAO PRVU DEVOJKU! Vlasnik lokala u kom je pokojni glumac odrastao prisetio se njegovih nestašluka

Showbiz

GLOGI JE U MOM KAFIĆU NAŠAO PRVU DEVOJKU! Vlasnik lokala u kom je pokojni glumac odrastao prisetio se njegovih nestašluka

Podeli vest

Duško Knežević, koji je Nebojši Glogovcu bio kao drugi otac, kaže da je pokojni Glogi bio omiljen i vodeći u društvu, te da je smišljao razne nestašluke kako bi se zabavio

Legendarni Nebojša Glogovac bio je omiljen u svom Pančevu, a najviše vremena je provodio u kafiću "Kupe", u koji je dolazio i kada se preselio u Beograd.

Njegov prijatelj i vlasnik ovog mesta Duško Knežević otkrio je za Informer kakav je Glogi bio u mladosti, koliko su ga žene volele, ali nam je priznao i da je naš junak umeo da završi i u policiji zbog neslanih šala.

Vragolan
Bio je blesav, vragolan pravi, izuzetno inteligentan, od njega je moglo svašta da se nauči

Jedva je skupio snage, zaustavio suze i progutao knedlu u grlu da bi nam prepričao najzanimljivije anegdote iz druženja sa velikim glumcem:
- Glogovac je, čini mi se, češće bio kod mene u kafiću nego kod kuće. Ovo je bilo mesto njegovog odrastanja i stasavanja. Bio je šaljivdžija, sećam se da su jedne noći on i njegov drugar "ušli" u čašu i nisam mogao da ih namolim da krenu kući. Tada je lokal radio do 23h i ja im kažem: "Momci, idemo, bre, kući, dosadni ste", a oni kažu: "Mi bismo još malo." Ja im onda ostavim ključ, ali im napomenem da do jutra, kada dođe spremačica, oni njoj predaju ključeve i da idu - priseća se Duško.

(VIDEO) JECAJI NA KOMEMORACIJI NEBOJŠI GLOGOVCU: A onda se zauvek spušta zavesa i ide aplauz za večnost!

Informer

Duško Knežević

On kaže da je glumac sa prijateljima ostao u kafiću do svanuća, ali da je upao u nevolju kada je otišao:
- Odavde su otišli na pijacu u Pančevu, gde su radili Rumuni i svašta prodavali. Nebojši i njegovom drugu se i dalje nije išlo kući, pa su došli na ideju da se predstavljaju kao inspektori. Tražili su im pasoše, ispitivali ih... Naravno, neko je pozvao policiju, koja ih je pokupila i odvela u stanicu. Ma bio je blesav, vragolan pravi.

Glogovac: "Kupe" mi je druga kuća

Prinscreen

Nebojša Glogovac učestvovao je u snimanju spota za kafić "Kupe", koji je 2011. godine proslavljao 30 godina postojanja. Duško Knežević je okupio prijatelje i ljubitelje svog lokala da kažu ponešto o kafiću, a među njima je bio i pokojni glumac, koji je rado želeo da priča na tu temu.
- Mislim da svaki čovek treba da ima svoju kuću i svoju kafanu. Ovo mesto doživljavam, ne znam tačno šta je bolje reći, kao drugu kuću ili kao drugu školu - rekao je pre sedam godina Glogovac.

Knežević je toliko dugo poznavao Glogovca da se čak seća i njegovih ljubavi iz mladosti. Glumac je prvu devojku upoznao baš u svom omiljenom lokalu u Pančevu. 
- Tu prvu devojku, Ivanu, upoznao je baš ovde. Njih dvoje su se dugo zabavljali, baš ju je voleo. Ona je danas profesorka - kaže Glogijev prijatelj.

Međutim, Ivana nije bila jedina devojka koja je pala na glumčev šarm. Kako Duško kaže, mnoge žene su ludele za srpskom legendom:
- Baš su ga saletale, pogotovo kada je postao popularan. Kada je dolazio ovde, konobarice bi me zvale čim bi ga videle i rekle mi: "Ej, dođi da vidiš ko nam je došao, upoznaj nas sa njim"... Devojčice padnu mrtve kada ga vide, baš su ga volele. Dolazile su u kafić i čekale samo da bi se upoznale sa njim.

Sa suzama u očima i knedlom u grlu naš sagovornik priznaje da za Nebojšu ima samo reči hvale:
- Bio je interesantan i kao klinac, njegove priče su uvek bile drugačije, nije bio u šablonu. Bio je izuzetno inteligentan, od njega je moglo svašta da se nauči. Zbog svega toga bio je vodeći u društvu, uvek u centru pažnje, kako žena, tako i prijatelja.

Delovao je umorno
Knežević nikada neće zaboraviti poslednji susret sa svojim prijateljem:
- Došao je na motoru, u kožnom odelu. Nisam mogao da ga prepoznam. Bio mi je nekako čudan. Nisam znao da je bolestan, nije nikada o tome pričao, ali delovao mi je umorno i ostarelo. Ja sam čak nešto prokomentarisao na tu temu, ali on je izbegao - kaže Duško.
Priznaje da mu je mnogo teško:
- Užasno i odvratno se osećam što njegova noga nikada više ovde neće kročiti, što ga neću videti i popričati sa njim. Mnogo mi je teško, ovo je tako nepravedno...




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
dejan

pre 6 godina

Dule, sa nadimkom "ker", izlupeta se gluposti i ostade ziv. Sa Lobanjom sam proveo 50 noci sigurno, odrasli smo zajedno, druzili se do kraja njegovog zivota, nekad manje, nekad vise. Izlazili jesmo u Kupe, ali da je Dule ostavio nekom kljuc kupea, ili da mu je bio kao drugi otac, sijaset gluposti. On nije ni vodio tada kupe, vodio je Bijan Kinez, niti je fermao bilo kog gosta, osim sto je voleo njihov novac. Nadimak je dobio zato sto nikad nikom nije zavrnuo turu pica. Ta Ivana, prva devojka, Lobanjina iliti Nebojsina, poznavao je jos dok je bio dete. Iz istog su kraja, na 50 metara bukvalno. Sramota je ovako se reklamirati, no, od Duleta me nista ne cudi kao ni vecinu ljudi iz Panceva koji ga dobro znaju.

DarkoPa

pre 6 godina

Sećam se da sam ga vidjao uvek u starom delu kupea,činilo mi se da previše pije ali je uvek bio dobroćudan i nasmejan.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija