• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Pink.rs

14.02.2018

15:27

(VIDEO) KRSTIĆ: Poseta Hrvatskoj - ODLAZAK U MINSKO POLJE, Vučić pokazao superiornost!

Politika

(VIDEO) KRSTIĆ: Poseta Hrvatskoj - ODLAZAK U MINSKO POLJE, Vučić pokazao superiornost!

Podeli vest

Marketinški stručnjak Nebojša Krstić ocenio je gostujući u emisji Novo jutro na Televiziji Pink da je odlaskom u Zagreb predsednik Srbije Aleksandar Vučić pokazao odgovornost, ozbiljnost, hrabrost i superiornost

Krstić je istakao da je poseta bila vrlo kompleksna i slojevita, ukazavši da je javnost ostala uskarćena za sadržaj nekih važnih razgovora - pre svega sa kardinalom Bozanićem. 

- Vučić je odlaskom u Zagreb i brzim prihvatanjem poziva hrvatske predsedice pokazao odgovornost, ozbiljnost, pa čak i hrabrost jer je krenuo direktno u minsko polje koje je veoma dobro bilo artiljerijski pripremljeno salvom iz hrvatskih medija koji su gruvali pred njegovu posetu, tokom posete, a i sada - rekao je Krstić i dodao: 

- Bilo je tu neprimerenih reči, nepristojnih, neprijateljskih i zlobnih reči… svakakvih, ali je bio i vrlo inteligentnih, analitičnih… Deo hrvatske javnosti koji dominira u medijama kao da se takmičio ko će smisliti jaču uvredu i izraz netolerancije i želje da Vučić ne dođe -naveo je Krstić. 

Kako je istakao, činjenica da je Vučić elegantno prešao preko toga i otišao u Zagreba kao da se ništa ne dešava je vrlo dobra stvar, jer je na taj način pokazao superiornost i odradio posetu vrhunski, profesionalni i dostojanstveno. 

- Došao je kako su neki mediji ocenili natmuren, dok već na konferenciji koja sledi počinje da preuzima šou i dominira , da nameće teme - istakao je Krstić.

pink.rs

On je ukazao kako je Vučić poruku građanima Hrvatske da spuste roletne kada on prolazi, preokrenuo u svoju koristi rekavši: - Ako spustimo roletne nećemo videti, ako lupamo u šerpe i lonce nećemo čuti. Ja sam došao da vidim i da čujem.

- Ključna poruka koje je poslao jeste da treba da pokušamo da uđemo u tuđe cipele i razumemo da stvari i istorijske događaje ne vidimo na isti način i da pokušamo da razumemo da postoje različita viđenja i da uprkos njima nađemo zajednički imenitelj koji nas vodi u budućnost u kojoj nema potrebe da imamo razmirice i sukobe - istakao je Krstić. 

Prema njegovim rečima, Vučić je prvi posle Princa Pavla koji je razgovarao sa kardinalom Bozanićem.

- Mislim da je Vučić tražeći ovaj susret pokazao razumevanje za političke odnose u Hrvatskoj. Kardinaln Bozanić formalno nije državni vrh, ali suštinski jeste. On je čovek koji definiše politiku i javni diskurs, odnos katoličke crkve prema Srbiji koji se u mnogome preslikava na odnos zvanične države - naveo je Kristić.

Kako je napomenuo, popravljanjem odnosa sa čelnikom katoličke crkve može se popraviti položaj Srba u Hrvatskoj, ali i odnos katolika i pravoslavaca na Balkanu.

- Predsednica Hrvatske je takođe pokazala hrabrost što je Vuičića pozvala u atmosferi ozbiljnih protesta- ocenio je Zrstić, ukazavši da se i ona sama našla na meti napada onih koji su joj do tada bili privrženi. 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
nina

pre 6 godina

Predsednik Srbije je pokazao superiornost jer se studiozno posvetio radu za dobrobit svog naroda.

Mita

pre 6 godina

Vucic je ovim potezom dokazao da je pravi, veliki drzavnik.

Mita

pre 6 godina

Vucic je i na njihovoj teritoriji pokazao da se ne ustrucava da svuda govori ono sto misli i da na najbolji nacin stiti interese Srbije.

Kosta

pre 6 godina

Hrvati su samo pokazali koliko nisu dorasli jednoj velicini kakav je Vucic!

Nikola

pre 6 godina

Mi u Srbiji smo znali a saznali su i u Hrvatskoj koliko je Vučić odgovoran i hrabar političar.

Miloš

pre 6 godina

Ako postoji superiorno predstavljanje Srbije nekoj od stranih zemalja, onda je to način na koji je predsednik Vučić predstavio Srbiju u Hrvatskoj...

DALIBOR

pre 6 godina

Aleksandar Vucic brzim prihvatanjem pre svega poziva koji je zaista bio neubicajan, i samim odlaskom u Zagreb kod hrvatske predsedice pokazao pre svega odgovornost, ozbiljnost, i hrabrost jer je krenuo direktno, sto se kaze u minsko polje koje je veoma dobro bilo artiljerijski pripremljeno salvom iz hrvatskih medija koji su gruvali pred njegovu posetu, tokom posete, a koliko vidim jos se ne smiruju.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija