• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug.rs/ informer.rs

14.02.2018

17:39

KITAROVIĆ: Moja savest je mirna

Politika

KITAROVIĆ: Moja savest je mirna

Podeli vest

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović, koja se proteklih dana našla na udaru kritika zbog poziva i posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića, odbacila je danas, kako je rekla, zlonamerna tumačenja njene izjave o protestima povodom te posete, te poručila da je njena savest mirna

- Želim vrlo jasno i nedvosmisleno da odbacim zlonamerna tumačenja moje izjave o protestu povodom dolaska predsednika Vučića u službenu posetu Republici Hrvatskoj. Ni na koji način nisam dovela u pitanje pravo na protest. Imam puno razumijevanje za udovice poginulih i umrlih hrvatskih branitelja te za braniteljska udruženja koji su koristli svoje demokratsko pravo i izrazili svoj stav o dolasku predsednika Vučića - rekla je Kitarović za portal Direktno.

Objasnila je da je, kada je govorila o pojedincima s rubova političkog spektra, kojima se ne sme dopustiti da diktiraju državnu politiku, mislila na one pojedince s krajnje levice i desnice koji svojim istupima i ponašanjem čine nemerljivu štetu Republici Hrvatskoj. 

- To nisu ni udovice hrvatskih branitelja ni hrvatski branitelji. Kao što sam se s predstavnicima 25 braniteljskih udruženja sastala uoči posete tako ću se s njima sastati i ovih dana kako bi ih upoznala s rezultatima razgovora, s posebnim naglaskom na otkrivanje sudbina naših nestalih branitelja i civila - navela je Kitarović.

Kazala je i da će se rezultati posete tek videti.

- Moja savest je mirna. Sve što činim, činim u interesu hrvatskog naroda i države, a naš najveći interes je mir i stabilnost u ovom delu Evrope - jasna je bila Kitarović, koju je, inače, predsednik Vučić pozvao u uzvratnu posetu Beogradu, što je ona prihvatila.

Hoće li predsednica Kolinda Grabar-Kitarović uistinu ostati bez podrške braniteljske populacije, osnovno je pitanje koje se postavlja nakon što je deo ratnih veterana koji su protestovali u ponedeljak protiv posete Vučića.

Prema pisanju Jutarnjeg lista Josip Ðakić, HDZ-ov zastupnik i predsednik Hvidre, još je u ponedeljak naveče izjavio da će zbog te njene izjave o marginalnim grupa dobro razmisliti o daljnjoj podršci predsednici.

PREDSEDNIK VUČIĆ NA KRAJU POSETE HRVATSKOJ: Čuvaćemo mir i stabilnost i unapređivati odnose, SRBIJA DRŽI DO SVOJIH REČI I UVERENJA!

USTAŠICA KOSOR NAPALA KOLINDU ZBOG VUČIĆA: A sledeći put izvezi na rukavu nešto na ćirilici!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Jelena Petrović

pre 6 godina

Stabilnost u regionu je najvažnija.

Boban Rajčić

pre 6 godina

Tačno tako, a neka se zapitaju oni koji poriču da su ustaše, a izjavama i delima to ustavštvo izlivaju.

Sinan

pre 6 godina

Najvažnije je da je mirna svest vaša Kolinda, a oni koji vas mrze i negoduju su zbog tvog uspeha takvi.

Viki

pre 6 godina

Hrvatske predsednica sve radi u interesu svoje zemlje.

minja

pre 6 godina

TAKO RADE PRAVI PREDSEDNICI ZA SVOJ NAROD I SVOJU DRZAVU.

Milica

pre 6 godina

Ovo je korak ka poboljsanju odnosa Srbije i Hrvatske i niko ne treba da se oseca uvredjenim ili porazenim!

Jellena

pre 6 godina

Uvek napadaju one koji rade dobro za svoju zemlju i svoj narod!

Mishel

pre 6 godina

Ovaj susret i buduca saradnja je za dobrobit obe zemlje!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija