• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B92.net/Beta

14.02.2018

22:34

PREMIJER CRNE GORE DUŠKO MARKOVIĆ: Na Kosovu sam da potvrdim strateško prijateljstvo, verujem prijatelju Haradinaju!

Politika

PREMIJER CRNE GORE DUŠKO MARKOVIĆ: Na Kosovu sam da potvrdim strateško prijateljstvo, verujem prijatelju Haradinaju!

Podeli vest

Predsednik vlade Crne Gore Duško Marković u Prištini je izjavio da je počaščen što je prvi crnogorski premijer koji dolazi u posetu Kosovu

Dodao je da Crna Gora želi unapređenje "dobrosusedskih odnosa na dobrobit obe zemlje".

- Mi sa Kosovom nemamo problema, imamo neka otvorena pitanja i zalažemo se da za njih pronađemo rešenje - kazao je Marković na zajedničkoj konferenciji za medije sa premijerom Kosova Ramušom Haradinajem.

Premijer Marković je rekao da su došli u posetu kod dobrog suseda, da iskažu podršku Kosovu na putu evroatlanskih integracija. 

- Sa Kosovom ostvarujemo dobre političke, ali i dobre ekonomske odnose, zalažemo se da se dobri međudržavni i dobrosusedski odnosi razvijaju, da iskoristimo potencijale za razvoj i ekonomskih odnosa između naše dve zemlje - kazao je crnogorski premijer. 

On je ocenio da infrastruktura koja povezuje dve zemlje nije dovoljno dobra. 

- Mi se zalažemo za poboljšanje infrastrukture i da naše potencijale učinimo pristupačnijim. Infrastrukturni potencijali treba da budu na vrhu naših odnosa i angažovanja - kazao je premijer Marković. 

Govoreći o položaju Crnogoraca na Kosovu on je rekao da je to bila jedna od tema razgovora i izrazio uverenje da će se ostvariti obećanja koja je dobio od kosovskog premijera. 

- Ja sam ovde da potvrdim strateško i dugoročno prijateljstvo sa Kosovom, uključujući i položaj Crnogoraca. Ja verujem obećanjima mog prijatelja premijera Haradinaja - kazao je on. 

Haradinaj je kazao da je počašćen posetom premijera Markovića, prijatelja Duška, kako mu se sve vreme konferencije obraćao, koja je prva poseta jednog crnogorskog premijera Kosovu. 

- Ova poseta dokazuje da narodi Kosova i Crne Gore nisu samo susedi već da vole jedni druge i da zajedno planiraju da budu deo evropske i evroatlantske perspektive - kazao je Haradinaj i dodao da odnosi dve zemlje mogu biti primer za narode i države u regionu. 

Govoreći o položaju Crnogoraca na Kosovu, Haradinaj je rekao da su učinjeni neki konkretni koraci na tom planu, da se radi na ostvarivanju akcionog programa koji je usvojila Vlada i da na Kosovu postoji jedinstven stav da se poštuju položaj i zahtevi Crnogoraca. 

Tanjug

Tokom sastanka se razgovaralo i o demarkaciji granice između dve zemlje, potvrdila su dvojica premijera. 

Marković je rekao da o tome treba i dalje razgovarati, jer se radi o značajnom pitanju. 

- Kosovo će imati našu podršku u evroatlantskim integracijama i slažemo se da zajedno radimo na ovom značajnom pitanju koje je jednako značajno za Crnu Goru, ali i za region - rekao je crnogorski predsednik ističući da će staviti na raspolaganje Kosovu sve što bude potrebno. 

Haradinaj je kazao da su štabni oficiri Crne Gore dobrodošli na Kosovo kao deo NATO snaga.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
raska

pre 6 godina

To sto u poslednje vreme zemljotresi ponekad tresu Crnu Goru, to se Djedovi i Pradjedovi ovih danasnjih izdajnika prevrcu u zemlji, koliko ich se samo nakupilo. Ali hvala Bogu nije ova Crnogorska Vlada cela Crna Gora i da ce cestiti Crnogorski narod konacno osloboditi ovih izdajnika.

deda Raša

pre 6 godina

I da hoce, ne mogu. Vise CG o nicemu ne odlucuje, za sve se pita NATO.

raska

pre 6 godina

Kakav Nato? To je jadna placenicka vojska koju je General Mladic tolike godine rata u Bosni vukao za nos, a tada je bio Pukovnik. I oni se razmisljaju da krenu na Rusiju, kukala im majka. Nase vojne skole su priznate u svetu i nasi oficiri su veoma sposobni, ako su pri tome patriote naravno.

zoran

pre 6 godina

Ekološka i ekonomska saradnja sa Kosovom? Više nije interesantan šverc cigareta, sad su prešli na moćnije proizvode. Kada će ovi naši vrli knezovi da se razbude i da shvate da sa ovima nema nikakve fajde, samo trošak dok se besplatno leče i školuju o trošku budžeta Srbije. Svako neka plaća iz svog buđelara.

drago

pre 6 godina

E, moji đetići, verovali smo i mi vama, ali evo šta smo dobili. Verujete krvniku, koji pokla i vaš rod i pleme, sve zarad šake dolara. Ipak, hvala vam što na vreme otkriste pravo lice, te konačno i Srbija dobi svoju državu. A vama, kako bog da.

deda Raša

pre 6 godina

E bas si velika JADA i nista od coveka. To sto rece je direktno protiv Srbije.

Nenad RS

pre 6 godina

Majku li vam j...m izdajničku. Prodali ste vjeru za večeru. Ali polako, doći ćete i vi na red kao i Makedonci, Kad vam šiptari budu uzeli pola države, kad vam šiptarski jezik bude službeni jezik i kad vam premijer ili predsjednik bude šiptar, e tad ćemo se mi smijati

bb king

pre 6 godina

Premijer Crne Gore veruje zlocincu Haradinaju. Crna Gora kao deo velike Albanije postaje realnost.

dragan

pre 6 godina

E moji crnogorci gde vam je čojstvo i junaštvo, gde vam je obraz bivša braćo. Mnogi kažu nije narod kriv, kriva je vlast koju je narod doveo. Sad imate novu braću i nek Vam je bog u pomoći, ali ni on ne pomaže takvima.

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija