• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnik.rs

15.02.2018

09:56

ALBANCI, NE IGRAJTE SE! Vulin o lažnoj vesti da "Srbija šalje tenkove na Kosovo"!

Politika

ALBANCI, NE IGRAJTE SE! Vulin o lažnoj vesti da "Srbija šalje tenkove na Kosovo"!

Podeli vest

Nikome na Kosovu ne bih savetovao da podiže tenzije i da se igra sa mirom i bezbednošću Srba, kaže za Sputnjik ministar odbrane Aleksandar Vulin povodom tvrdnji albanskih medija da su srpski tenkovi krenuli ka Kosovu i Metohiji

Prištinski sajt "Zeri" tokom jučerašnjeg dana objavio je dramatičnu vest da Srbija šalje tenkove na granicu s Kosovom. Uz tekst koji je izazvao paniku među kosovskim Albancima, priložen je i video-snimak srpskih tenkova koji se navodno kreću od Preševa do graničnog prelaza u selu Mučibaba, na granici sa Gnjilanom.

U Vojsci Srbije za Sputnjik su demantovali ovu informaciju koja je aktivirala medijsku "bombu" u regionu, a ministar odbrane Aleksandar Vulin kaže da besmislene laži lista "Zeri" ne zaslužuju komentar, ali da namera da se o Srbiji govori kao zemlji koja izaziva sukobe i ratove mora biti raskrinkana.

- Srbija nije pokretala svoju vojsku jer Srbija poštuje Rezoluciju 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, što se često ne može reći za međunarodnu zajednicu, a posebno za vlasti u Prištini. Nasilje na Kosovu i Metohiji je i pre i posle 1999. godine dolazilo samo od albanskih terorista, i tako je i sada. Nikome na Kosovu ne bih savetovao da podiže tenzije i da se igra sa mirom i bezbednošću Srba. Mir i bezbednost na Balkanu su interes Srbije, očekujemo od svih ostalih aktera regionalne politike da to razumeju i da se tako ponašaju - kaže ministar Vulin.

Podsetimo, tenkovi Vojske Srbije jesu pokrenuti, ali ne zbog godišnjice takozvane nezavisnosti Kosova i Metohije, već zbog prikaza naoružanja u većim gradovima Srbije.

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije nizom manifestacija obeležavaju Sretenje — Dan državnosti Srbije, koji se proslavlja u znak sećanja na Sretenje 1804. godine, kada je podignut Prvi srpski ustanak i počelo oslobođenje od Turaka, i isti datum 1835. godine, kada je donet prvi moderni ustav Srbije.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Nikola

pre 6 godina

Srbija ne šalje tenkove na Kosovo i neće uspeti Albanci da na ovaj način isprovociraju Srbiju.

kija

pre 6 godina

Srbi su dali materijalne i ljudske zrtve za Kosovo i nasa drzava ne dozvoljava da se neko igra rata!

Brankica

pre 6 godina

Albanci žele da uznemire srpski narod na KiM lažnim vestima.

vlado

pre 6 godina

Netreba nasedati na provokacije Albanaca iz Pristine,jer zele da se prikazu kao zrtve,a sto nije tacno.

milos

pre 6 godina

Ovakve izjave su nedopustive i zlonamerne. Sirenje tenzja nikome nece doneti dobro. I Vlasti na Kosovu moraju osuditi ovakva pisanja svojih medija ukoliko zele mir i stabilnost.

Milica

pre 6 godina

Albanci samo sire paniku i plasiraju lazne vesti kako bi Srbi na KiM ziveli u konstantnom strahi. Strasno na sta je taj narod spreman, zlobnici!

marko

pre 6 godina

Srbija je ozbilna drzava a takve vesti su jos jedna u nizu provokacija albanca ...

hamekame

pre 6 godina

Da stvarno šaljemo tenkove oni to ne bi znali.

Aleksandar Janković

pre 6 godina

Mora nam biti jasno da će vlasti u Prištini, radi opravdanja njihove politike, koristiti svaki momenat da njihovoj javnosti pošalju poruku kako im preti stalna opasnost od Srbije.

Igor

pre 6 godina

Pa bas po rezoluciji srbija treba da posalje vojsku i policiju...drzi se vuline te rezolucije 1244

Marko

pre 6 godina

Ne znam odakle ovakve provokacije, isuvise je primitivno.

Goran

pre 6 godina

Srbija i treba da salje tenkove na Kosovo da zastiti Srbe.

Izbori 2024

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat?
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat?

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija