• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B92.net

15.02.2018

17:22

VAŠINGTON O PODELI KOSOVA: Pričaju o tome i u Prištini, MI SMO PROTIV!

Politika

VAŠINGTON O PODELI KOSOVA: Pričaju o tome i u Prištini, MI SMO PROTIV!

Podeli vest

Tema podele Kosova poslednjih dana se ponovo pojavila u medijima, a izvori tvrde da se tom idejom bave kosovski zvaničnici. Iz SAD poručuju da to nije opcija 

Američka ambasada u Prištini je saopštila da se protivi ideji "razmene teritorije između Kosova i Srbije".

Kako prenosi prištinska Gazeta ekspres, SAD smatraju da bi to stvorilo više novih problema nego što bi rešilo postojećih.

Ipak, u saopštenju se navodi da o toj "inicijativi govore i kosovski lideri", što ide u prilog medijskim navodima da je o tome u nekoliko navrata sa stranim zvaničnicima razgovarao kosovski predsednik Hašim Tači. 

Gazeta piše da je prošle nedelje dobila saznanja da su "kosovski lideri umešani u novu političku avanturu u kojoj traže podelu Kosova, ubrzo nakon što su propali pokušaji da blokiraju osnivanje Specijalnog suda". 

- Ipak, američka ambasada je jasno stavila do znanja da neće podržati razmenu teritorija ili bilo kakve presedane koji bi mogli da stvaraju probleme - navodi se. 

Američki zvaničnici su poručili da snažno podržavaju dijalog pod okriljem EU i "ohrabruju obe strane da ubrzaju napore kako bi se normalizovali odnosi". 

-  Mi smo spremni da saslušamo, da pomognemo i budemo kreativni u podršci naporima da se postigne sporazum, što je jedini način da se ide ka zapadnoj budućnosti i Kosova i Srbije - navodi se u saopštenju ambasade.

(VIDEO) SRPSKI TENKOVI KRENULI NA KOSOVO: Albanski sajt objavio dramatičnu informaciju I DIGAO PANIKU U PRIŠTINI!

TAČI O SPECIJALNOM SUDU ZA ZLOČINE OVK: To je nepravda, kao kad bi Jevrejima sudili za zločine nacista!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
pera zdera

pre 6 godina

ko ste vi da nama naredjujete sta mi treba da radimo u svojoj kuci breeeee, idioti belosvetski

ARiki

pre 6 godina

Pa normalno da ne daju jer ovako slobodno KRADU sve što im je potrebno, rudu, vodu i ko zna šta još. AMERIČKI LOPOVI.

mo

pre 6 godina

ako se deli deli se i srbija Presevska dolina Sanxhak Vojvodina deo prema Rumuniu deo prema Bugarskom i deo prema Hrvatskom izvoli pa deli bujrum delenje

Aca

pre 6 godina

KAZE POSLOVICA: ONO STO JE ORUZJEM OTETO SAMO ORUZJEM SE MOZE VRATITI! A TADA NECETE IMATI KABADAHIJE IZA LEDJA KOJIMA NISTA NIJE SVETO.....

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija