• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

15.02.2018

22:06

​HRVATI DOLAZE U BEOGRAD: Porodice nestalih odazvaće se sastanku s Vučićem

Politika

​HRVATI DOLAZE U BEOGRAD: Porodice nestalih odazvaće se sastanku s Vučićem

Podeli vest

Porodice zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja, te udruženja civilnih ratnih stradalnika tokom rata u Hrvatskoj sledeće nedelje će se odazvati na sastanak s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, saopštio je danas Savez udruženja porodica zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja

Kako se navodi u saopštenju, oni će na sastanku ponovo zatražiti konkretne informacije o nestalim osobama koje se, kako se tvrdi, nalaze u različitim arhivima u Srbiji, prenosi Hina. 
U saopštenju se kaže da će porodice nestalih hrvatskih branitelja i civila "još jednom pokušati argumentovano da zatraže od predsednika Srbije Vučića ispunjavanje datih obećanja i potpuni angažman na rešavanju toga otvorenog pitanja između dve države".

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je tokom nedavne posete Zagrebu da će sledeće nedelje primiti predstavnike nestalih iz Hrvatske.

- Sledeće nedelje ću primiti predstavnike nestalih iz Hrvatske, a mogu da kažem da smo neka mala resenja nekim ljudima mogli već danas da donesemo, da znaju gde je tih nekoliko lica stradalo- rekao je Vučić u ponedeljak na zajedničkoj konferenciji za novinare sa hrvatskom predsednicom Koliondom Grabar Kitarović.

Hina navodi da će se sastanku odazvati predstavnici Saveza udruženja porodica zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja i udruženja u sastavu Saveza, predstavnici Zajednice hrvatskih civilnih stradalnika rata u Hrvatskoj i Udruženja dece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja. 

VUČIĆ PRED NOVINARIMA BEZ DVOUMLJENJA: U Zagrebu nisam igrao utakmicu, niti sam nekog pobedio, U LISINSKOM SE ORILO "BOŽE PRAVDE" I JA SAM PONOSAN NA TO!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Brane

pre 6 godina

Biće svi uredno primljeni i učiniće se sve da im se pomogne.

pavle

pre 6 godina

Ipak je poseta Vučića Zagrebu napravila neki pomak.

Hedona

pre 6 godina

Sledeće nedelje ću primiti predstavnike nestalih iz Hrvatske, a mogu da kažem da smo neka mala resenja nekim ljudima mogli već danas da donesemo, da znaju gde je tih nekoliko lica stradalo. Jako je važno da se uspostave dobri odnosi.

Sanja

pre 6 godina

Verujem da će ih Vučić na najbolji mogući način primiti.

milanaleksandra

pre 6 godina

mi nismo oni niti cemo se uporedjivati sa njima.

Sima

pre 6 godina

Otvorena je najteža tema, i treba učiniti sve da se dođe do pravih rešenja.

deki

pre 6 godina

I Srbi zele da pronadju svoje nestale rodjake, prijatelje, komsije.

Ivanitza

pre 6 godina

Srbija i Hrvatska će mislim sada konačno uraditi sve po tom pitanju.Bilo bolno ili ne to se mora rešiti.

sanja

pre 6 godina

Hrvati su dobro dosli u Srbiju i srbi nemaju takav problem.

Jelena

pre 6 godina

Humano je dati odgovore, ako ih znamo, onima koji tragaju za svojim nestalima

Nemanja

pre 6 godina

Cilj Vuciceve posete Hrvatskoj upravo vec daje rezultate!

Mihajilo

pre 6 godina

Neke stvari se već dešavaju, Hrvati dolaze u Beograd, na razgovor kod predsednika. Do pre koji dan to je bilo nezamislivo.

mala maca

pre 6 godina

niko ih nece uznemiriti i provocirati, jer Srbija nije drzava koja je ce bilo koga docekati sa prezirom mrznjom.

dada

pre 6 godina

POMOCI CE IM SE U MIRU BEZ IKAKVIH PRITISAKA I TENZIJE, JER SRPSKI NAROD JE PROSTO TAKAV..

mauser

pre 6 godina

Da, osim što ste ratovali sa skoro svim bivšim republikama........

Danko

pre 6 godina

Ovo je samo početak otopljavanja odnosa i rad na konkretnim stvarima.

Lola

pre 6 godina

Ima pravde..konačno da se i pitanje ožalošćenih srpskih porodica već jednom reši.

Ivona

pre 6 godina

Odlicna vest.Prvi znak da je poseta Vucica Hrvatskoj urodila plodom i polako daje rezultate.

Vladimir

pre 6 godina

Dobar potez Vučića. Treba atmosferu nabijenu emocijama rasteretiti. Beograd je otvoreni grad u kome može svako da dođe po pravdu. Srbija će učiniti sve da se dođe do informacija o nestalima.

Darko

pre 6 godina

Srbija radi na tome da se pronadje svaki covek koji se vodi kao nestao.Srbija ocekuje i od Hrvatske da uradi kao i ona.

AS

pre 6 godina

SVE JE TO OK. SVAKA ČAST NAŠEM PREDSEDNIKU. ON RADI I OD REČI JE. MEĐUTIM MENE BOLI DRUGA STRANA. U HRVATSKOJ JOŠ UVEK ANALIZIRAJU POSETU NAŠEG PREDSEDNIKA I PLJUJU PO SVEMU A ZA DOBROBIT NAŠEG NARODA TAMO SE NE PREDUZIMA NIŠTA I KO ZNA DA LI ĆE A I KAD ĆE. JA VERUJEM NAŠEM PREDSEDNUKU. ŠTO JE OBEĆAO VEĆ RADI. A NAŠI U HRVATSKOJ?

Jelena

pre 6 godina

Ovim porodicama ovaj ce sastanak puno znaciti. Iskreno bih volela da im donese bilo kakve informacije,a ako je u mogucnosti ,nema razgola da to i ne ucini.

Boban

pre 6 godina

Hteo bi reci tim osobama koji negativno misle, da nikad nisu zadovoljni i nece biti zadovoljni koji god da dodje na vlast. Poenta Vucica da dovede drzavu u normalu. Zivim za zapadu i mogu vam reci da se polako cuje ime Srbija, pre nisi smeo da kazes da si iz Srbije. Pozdrav

Milovan

pre 6 godina

Lep gest Vučića koji će doprineti dodatnom smanjenju napetosti izmežu Srbije i Hrvatske.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija