• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/ Informer.rs

16.02.2018

12:59

(FOTO) PREDSEDNIK VUČIĆ primio akreditive ambasadorke Libana i ambasadora UAE i Egipta

Politika

(FOTO) PREDSEDNIK VUČIĆ primio akreditive ambasadorke Libana i ambasadora UAE i Egipta

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas akreditivna pisma ambasadorke Libanske Republike Nade Al Akl  i tom prilikom izrazio uverenje da će ona nastaviti da radi na unapređenju odnosa dve zemlje doprinoseći da oni budu dobri i bez otvorenih pitanja

Dvoje sagovornika su konstatovali da politički dijalog treba da bude učestaliji i da je neophodno stvoriti uslove da se iskoriste mogućnosti za privrednu saradnju.

U tom smislu je predloženo povezivanje privrednih komora i uspostavljanje direktnog kontakta poslovnih ljudi dveju zemalja, navodi se u saopštenju Pres službe predsednika Republike.

Ambasadorka Al Akl je istakla da je narod Srbije prijatelj narodu Libana i da je to već osetila po dolasku u Beograd. 

Kako se navodi u saopštenju, zapaženo je da je se tokom prošle godine broj libanskih turista u poseti Srbiji povećao deset puta. 

Tanjug

Ona je istakla da je libansko rukovodstvo opredeljeno da produbljuje saradnju sa Srbijom u svim oblastima.

Vučić je zahvalio libanskom rukovodstvu na čvrstom stavu da ne priznaje jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, kao i na podršci Libana u međunarodnim organizacijama, koja se pokazala i prilikom glasanja protiv prijema tzv. Kosova u Unesko. 

On je uputio poziv predsedniku Libana Mišelu Aunu da poseti Srbiju.

Vučić je naglasio da će Srbija nastaviti da pruža aktivan doprinos mirovnim misijama Ujedinjenih nacija u Libanu: UNIFIL, u kojoj učestvuje skoro 180 pripadnika Vojske Srbije, kao i UNTSO.

Vučić primio akeditive od novog ambasadora UAE

Novi ambasador Ujedinjenih Arapskih Emirata Mubarak Al Daheri predao je akreditivna pisma predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, ističući da je došao sa željom da se prijateljski i srdačni odnosi dveju zemalja prodube i unaprede.
Poželevši ambasadoru Al Daheriju uspešan diplomatski mandat u Beogradu, predsednik Vučić je izrazio zadovoljstvo što su Srbija i Ujedinjeni Arapski Emirati istinski partneri, što se vidi i kroz zajedničke projekte, poput Beograda na vodi i strateškog partnerstva srpske Vlade i aviokompanije Etihad u nacionalnom avioprevozniku Er Srbiji.

Tanjug

Ambasador Al Daheri je predsedniku Vučiću preneo pozdrave rukovodstva UAE, posebno šeika Mohameda bin Zajeda, od koga je, kaže, dobio instrukcije da vredno radi na iznalaženju mogućnosti za realizaciju novih zajedničkih projekata.
On je dodao da je želja UAE da doprinese ekonomskom napretku Srbije, kako bi njeni stanovnici imali viši životni standard.

Tanjug

Predsednik Vučić je istakao da je zahvalan šeiku Mohamedu bin Zajedu, za kojeg ga veže iskreno prijateljstvo, što podstiče da veze dveju zemalja budu jače i raznovrsnije, i uputio mu poziv da ponovo poseti Srbiju.
Predsednik Vučić je izrazio očekivanje da će i imenovanje prvog ambasadora Srbije u UAE, koje se uskoro očekuje, značajno doprineti da se intenzivira saradnja u svim oblastima, a posebno da ekonomska saradnja doživi uspon.

Vučić primio akreditive novog ambasadora Egipta 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, prilikom ceremonije primopredaje akreditivnih pisama, ambasadoru Egipta Amru Alguvejliju poželeo dobrodošlicu i izrazio zadovoljstvo što će Egipat u Srbiji predstavljati diplomata sa velikim iskustvom, saopšteno je danas iz Vučićevog kabineta. 

Tanjug

Predsednik je izrazio zadovoljstvo što će Egipat u Beogradu predstavljati diplomata kompetentan da doprinese ispunjavanju planova za saradnju, koji su bili sadržaj razgovora sa egipatskim predsednikom Abdelom Fatahom Al Sisijem, tokom prošlogodišnjeg zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija. 

- Osim oživljavanja rada Mešovitog komiteta za privrednu saradnju, neophodno je, zaključivanjem odgovarajućih medjudržavnih sporazuma, stvoriti pravnu osnovu za širenje oblasti saradnje - naglasio je predsednik Vučić.

Ambasador Alguvejli je rekao da se nada da će ispuniti cilj - da da pun doprinos sveukupnoj saradnji dveju zemalja na obostranu korist, jer je to i zadatak koji je dobio od Al Sisija.

Tanjug

Predsednik Srbije je čestitao rukovodstvu i narodu Egipta na tome što, i dok su prisutne bezbednosne pretnje, ostvaruju velike razvojne projekte. 

Vučić je zamolio ambasadora Alguvejlija da prenese pozdrave Al Sisiju, izrazivši nadu da će uskoro moći da ga ugosti u zvaničnoj poseti u Beogradu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Troka

pre 6 godina

Svaki razgovor o privrednoj saradnji i ekonomskoj je dobar razgovor.

mara

pre 6 godina

Neka im je srećan početak rada u našoj zemlji!

Marija

pre 6 godina

Srbija se zahvaljuje Libanu za nepriznavanje Kosova sto je za Srbiju veoma vazno a to je znak velikog prijateljstva i postovanja izmedju Srbije i Libana.

Marija

pre 6 godina

Seik Mahamed bin Zajed je veliki prijatelj predsednika Vucica i saradnja sa Emiratima je u velikom usponu zahvaljujuci njih dvojice.

Mina

pre 6 godina

Vazno je da se sto vise razvija prijateljstvo i saradnja izmedju Srbije i Libana i da se vise forsira politicki dijalog.

Masa

pre 6 godina

Srbija neguje i odrzava dobre i zdrave odnose sa Libanom sto je najvaznije, koji rezultiraju dobrom saradnjom.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija