• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug.rs/ informer.rs

16.02.2018

12:27

BEOGRAD POSVEĆEN DIJALOGU SA PRIŠTINOM! Brnabić: Gabrijel nije doneo nikakav dokument

Politika

BEOGRAD POSVEĆEN DIJALOGU SA PRIŠTINOM! Brnabić: Gabrijel nije doneo nikakav dokument

Podeli vest

Ministar spoljnih poslova Nemačke Zigmar Gabrijel nije doneo nikakav dokument i istakla da je pravno obavezujući sporazum isključivo u nadležnosti Beograda

Upravo je suprotno, kazala je Brnabić, jer je, kako je rekla, on nas pitao "kakav je plan za budući dijalog Beograda i Prištine".

- Nije tačno, on nije doneo nikakav dokument, razgovarali smo između ostalog o dijalogu Beograda i Prištine i dugoročnoj normalizaciji odnosa - rekla je Brnabić novinarima nakon obilaska Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj.

Istakla je da bi bilo besmisleno da Gabrijel donosi bilo kakav dokument kada Beograd o tome razgovara sa Prištinom.

- To je stvar Beograda i Prištine i nema potrebe da bilo ko donosi dokument u Srbiju - rekla je premijerka.

Na pitanje novinara da li je možda reč samno o predlogu, premijerka je rekla da je upravo suprotno - da je Gabrijel pitao nas kakav je predlog za budući dijalog Beograda i Prištine.

- To zavisi samo od Beograda, oni mogu da nas pitaju kakvi su nam planovi, ali to zavisi samo od nas - rekla je.

Tanjug

Za Srbiju je, kako kaže, neprihvatljiva nezavisnost KiM.

Premijerka je rekla i da je pogrešno preneta izjava Gabrijela u Prištini da Srbija treba da prizna nezavisnost Kosova.

Pojasnila je da je Gabrijel govorio figurativno da Srbija treba da prihvati nezavisnost Kosova.

- To je njegovo mišljenje, on je ministar spoljnih poslova zemlje koja je priznala nezavisnost Kosova, ali postoji pet zemalja članica koje to nisu. Srbija ne mora i neće - naglasila je Brnabić.

Ona je podsetila da je Beograd posvećen dijalogu i da je sa naše strane u potpunosti implementirano sve što je dogovoreno Briselskim sporazumom, kao i da je ostao samo energetski sporazum, ali da se i na tome radi.

- Priština nije uradila nijedan korak, te kao predsednica vlade pitam zemlje EU i one koji su priznali Kosovo - šta je sa Briselskim sporazumom i zašto i dalje razgovaramo o odgovornosti Beograda koji je pokazao da je najodgovorniji u regionu - poručila je Brnabić.

Gabrijel je u Prištini, kako je juče preneo Rojters, rekao da bi Srbija trebalo da prihvati nezavisnost Kosova kako bi ušla u EU.

NEZADOVOLJSTVO SRPSKE LISTE: Neodmerene izjave Gabrijela o severu Kosova, POVREDILE SRBE!

IVICA DAČIĆ ODGOVORIO NEMAČKOM MINISTRU: Putuj Gabrijele i prihvati realnost, TVOJA VLADA JE U ODLASKU!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija