• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

16.02.2018

13:47

FORBS TRAŽI PRAVDU ZA SRBE! Američka politika na Balkanu ima jednu konstantu - SRBI MORAJU DA IZGUBE!

Politika

FORBS TRAŽI PRAVDU ZA SRBE! Američka politika na Balkanu ima jednu konstantu - SRBI MORAJU DA IZGUBE!

Podeli vest

Politika Vašingtona prema Balkanu nikada nije imala smisla jer su SAD želele da očuvaju neke nacije u zajedništvu, druge da razdvoje, dok su istovremeno neke slučajeve etničkog čišćenja osuđivali, a neke ignorisali, piše Forbs

Dag Bandou, spoljnopolitički komentator Forbsa, napisao je u svom autorskom tekstu da je jedina zajednička stvar koja je konstantna posledica američke politike, ta da Srbi uvek gube.

Kako je naveo, Iz Prištine i Beograda dopiru neprijateljski tonovi i pretnje, zbog čega je vreme da SAD i EU ponovo umešaju prste i "ovoga puta učine pravu stvar", navodi on, a prenosi Hafington post.

On u svom članku pominje da je Jugoslavija bila veštačka tvorevina Versajskog sporazuma, koja je nakon Drugog svetskog rata preživela zahvaljujući "diktaturi Josipa Broza Tita i strahu od sovjetske invazije", ali da je Titova smrt razbila "jedinstvo" koje je na okupu držalo nekoliko nacija.

AMERI NA PUTINA KREĆU IZ BEOGRADA: Vašington javno obznanio kakve PLANOVE IMA SA SRBIJOM I RUSIJOM!

Kako se navodi, nakon toga je stvoren politički vakuum koji su iskoristili nacionalisti, i Balkan je eksplodirao.

Prva Bušova administracija priznavala je suverenitet Jugoslavije, ali pošto su Nemci podržali nezavisnu Sloveniju, započeo je serijski raspad, tokom kojeg su SAD i Evropa podržale stvaranje BiH i Hrvatske.

printscreen

Dag Bendou

Nakon što su podržali raspad SFRJ, američko-evropski saveznici su iznenada počeli da se protive podeli i secesiji etničkih Hrvata i Srba iz Bosne, ali i Srba iz Hrvatske, navodi list i dodaje da su tada zločini koje su činili Srbi razglašavani na sva zvona, a da su muslimanski i hrvatski prećutkivani.

SVETSKI KAUBOJI REĐAJU PORAZ ZA PORAZOM! Evo gde će Amerika doživeti SLEDEĆI FIJASKO!

"Vašington i Brisel su očekivali da srpska manjina ćuti i pristojno pati i trpi represiju ostalih, većinskih grupa, čak i onda kada je suočena sa etničkim čišćenjem. Uprkos svemu tome, Vašington je odbio ne samo da prizna te zločine, nego se ogradio svake kritike tog bezumnog etničkog čišćenja", navodi list i dodaje da je takva politika Vašingtona na snazi i danas.

Kao najnoviju balkansku krizu list navodi Kosovo, gde su se krajem devedesetih pojavile oružane albanske grupe, koje je Vašington prvobitno oslovljavao kao terorističke organizacije. Međutim, ubrzo se situacija menja, a Albanci dobijaju svu podršku svetskih medija.

Autor navodi da se tada sreo sa prvim kosovskim predsednikom Ibrahimom Rugovom, koji mu je kazao da je Albancima očajnički potrebna "pomoć američke vojske i Si-En-Ena".

Nakon što je NATO uspeo da protera srpsku vojsku, Albanci su počeli da čine najstrašnije zločine i etničko čišćenje nad Srbima, proteravši najmanje četvrt miliona Srba, Roma i ostalog nealbanskog stanovništva, kao i da su američki i evropski vojnici, uprkos tome što su okupirali teritoriju, uradili jako malo da to zaustave.

AMERI CEPAJU REPUBLIKU SRPSKU: Prave veliku vojnu bazu u Brčkom, Srbi s one strane Drine nikad nisu bili u većoj opasnosti!

Priština je tada postala grad "kojim rukovode mafijaši i ratni zločinci", a Kosovo "poligon na kojem Saudijska Arabija regrutuje i radikalizuje inače sekularne muslimane", a jedno istraživanje pokazalo je da se "zločini nad nealbanskim stanovništvom na Kosovu gotovo ne procesuiraju", da ne postoji sloboda štampe i da su političari i sudovi ogrezli u kriminal i korupciju, kao i trgovinu organima.

Forbs navodi i da ljudi sa severa Kosova žele da budu deo Srbije, ali da sistematska nepravda prema Srbima sa Kosova stvara nove mogućnosti za konflikt.

Kako se navodi, potrebni su novi pregovori, ali oni u kojima SAD i EU neće biti na strani Albanaca, već na strani Srba, a jedino rešenje je ono u kome će i Priština i Beograd biti zadovoljni.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
grof01

pre 6 godina

Ovaj je opravdao,barem djelić milona koje srbi troše na lobističke kuće u USA

Kiza007

pre 6 godina

Evo ne secam se da je iko ikada sa pedigreom ikada napisao ovako nesto...jes sa zakasnjenjem od 27god ali od koga je expresno je.....p.s Zelim vam zato da Tramp vlada bar 27god dok se vi svi jedete i nervirate.

patriota

pre 6 godina

U ime koje Amerike ovaj čovek priča? Da li je ta Amerika dovoljno jaka da učini promenu politike prema Srbiji?

surovi

pre 6 godina

Kao prvo, SRPSKA VOJSKA NIJE PROTERANA sa Kosova nego se povukla u skladu sa rezolucijom 1244 !!! Na nekakvom ručku koji je priređen američki oficir pita Srpskog oficira "i kakvi su vaši utisci nakon što ste se borili protiv najjače armije na svetu???" Srbin mu je odgovorio: "Pa znate šta, mi se protiv Rusa nikad nismo borili" !!!! Kažu da je ovaj amerikanac momentalno otišao sa tog ručka. Ali..... pa razumem ja njihov bol zbog Buđanovaca i milionske štete koju je amerika pretrpela i koju i dalje trpi zbog obaranja nevidljivog. Srpska vojska je jedina na svetu koja je uspela da obori "najveće tehnološko dostignuće" američke vojne industrije !!! Laku noć ameriko gde god bila !!!

djewno

pre 6 godina

Tadic je uzeo predmet Kosova i Metohije iz UN i dao EU sad krivi nekog drugog teba da se stidi svoje aljkavosti iili korpcije na drzavnickom nivou

Lala iz Banata

pre 6 godina

Косово је окупирана државна територија Србије...!! Албанци тамо не чине већину јер до данас ниједан није имао српско држављанство...Значи: ОКУПАЦИЈА и насељавање из Албаније, систематски од 1941. отимањем српске територије,кућа и земље за обраду... Зато и нису никада смели на РЕФЕРЕНДУМ...као Крим - или Каталонија...!! То је истина... Доказ матичне књиге рођених и држављана Србије...као и катастарске књиге...!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Englezi od gotovog napravili veresiju! Nemci trljaju ruke!
Fudbal

Englezi od gotovog napravili veresiju! Nemci trljaju ruke!

Kao što je već poznato, od naredne sezone Liga šampiona igraće se po novom formatu. Jedan od noviteta biće taj da će dve najuspešnije zemlje po koeficijentu dobiti dodatno, peto mesto u elitnom takmičenju! Iako je delovalo da je to pitanje rešeno, brodolom engleskih klubova u završnici evrokupova gotovo izvesno, doneće veliki preokret u korist nemačke Bundeslige!

18.04.2024

15:38

Salcburg u odabranom društvu! Nijedno veliko takmičenje ne može da prođe bez Srba!
Fudbal

Salcburg u odabranom društvu! Nijedno veliko takmičenje ne može da prođe bez Srba!

Odigrani su revanš mečevi četvrtfinala Lige šampiona, nakon čega smo saznali imena četiri preostala kluba koja će se boriti za najvredniji trofej u evropskom klupskom fudbalu. Pored toga, eliminacija Arsenala od minhenskog Bajerna imala je za posledicu to da engleski velikan neće igrati na Svetskom klupskom prvenstvu 2025. godine! Umesto "tobdžija" tamo će se naći austrijski Salcburg za koji nastupaju trojica srpskih fudbalera! Nema sumnje da će domaćim ljubiteljima fudbala reformisano takmičenje biti vrlo interesantno, jer će na njemu nastupiti veliki broj srpskih igrača!

18.04.2024

14:48

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija