• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug.rs/ informer.rs

16.02.2018

14:13

SVAKODNEVNE NOVE LAŽI DRAGANA ĐILASA! Vesić: On i Šapić nisu gradili za Beograd, već za sebe

Politika

SVAKODNEVNE NOVE LAŽI DRAGANA ĐILASA! Vesić: On i Šapić nisu gradili za Beograd, već za sebe

Podeli vest

Goran Vesić, član Predsedništva SNS i kandidat za gradskog odbornika na izbornoj listi ”Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beograd!”, izjavio je danas da Beograđani svakog dana čuju novu laž od Dragana Ðilasa, a najnovija je da se u vreme bivšeg gradonačelnika i njegovog saradnika Aleksandra Šapića gradilo više nego danas

- U vreme dok su Ðilas i Šapić vladali Beogradom u periodu od četiri godine od 2010 - 2013. godine Direkcija za gradsko građevinsko zemljište obračunala je naknadu za izgrađenih 1.018.825 kvadrata i to 2010. godine za 355.167 kvadrata, 2011. godine za 238.476 kvadrata, 2012. godine za 240.782 kvadrata i 2013. godine za 184.400 kvarata - podsetio je Vesić.

On je rekao da je vlast Srpske napredne stranke naplatila naknadu i doprinos za obrazunate kvadrate za period od četiri godine, od 2014 - 2017. godine za skoro 2,6 miliona kvadrata i to 2014. godine za 190.739, 2015. godine za 668.311 kvadrata, 2016. godine za 721.491 kvadrata i prošle, 2017. godine za 1.018.000 kvadrata.

Kada se, kaže, ovim kvadratima doda i onaj broj kvadrata koji se gradi u okviru projekta Beograd na vodi, jer se taj projekat odvija po posebnom zakonu, jasno je da se Beograd danas ubrzano razvija o čemu govori podatak od preko 1.200 aktivnih gradilišta koliko ih je danas u našem gradu.

- O tome su Ðilas i Šapić mogli samo da sanjaju - kaže Vesić i ističe da su Ðilas i Šapić vladali Beogradom urbanističkim planovima je bila pokrivena terotorija od nešto više od 30 odsto grada a danas je urbanizmom pokriveno preko 60 odsto teritorije grada što omogućava ljudima da grade i rade.

Tanjug

Uostalom, ističe Vesić, ne treba biti stručnjak već je dovoljno golim okom videti danas kranove na svakom koraku.

Dakle, Ðilas i Šapić nisu umeli da grade za Beograd, već su gradili i radili za sebe.

- Ono u čemu je Ðilas uspešniji od svih drugih političara što mu priznajem je uspešna izgradnja bilansa svojih privatnih firmi u vreme dok je bio u politici. Kada se pogledaju bilansi četiri njegove najveće firme u kojima je bio suvlasnik ili vlasnik i uporede poslovni prihod i neto dobit dolazi se do podatka da je 99 odsto ukupnog prihoda i dobiti tih firmi ostvario od 2004 - 2014. godine kada je bio gradonačelnik i funkcioner Demokratske stranke a samo jedan odsto prohoda je ostvario sa tim istim kompanijama u periodu od 2000 - 2004. godine kada se nije bavio politikom - naveo je Vesić.

Rast njegovih poslovnih prihoda je, ističe, po ulasku u Demokratsku stranku bio 11 325 odsto!

- Sve ovo pokazuje da osim što stalno obmanjuju narod Ðilas i Šapić jedino umeju i znaju da zarade za sebe. To je i motiv njihovog povratka u politiku i razlog zašto žele da se ponovo dočepaju ponovo gradske kase koje je ponovo puna - zaključio je Vesić, koji je i gradski menadžer.

(FOTO) ZA BEOGRAD U POSLEDNJE ČETIRI GODINE URAĐENO VIŠE NEGO DECENIJAMA UNAZAD! Vesić: Završeno asfaltiranje Podavalske ulice u Resniku




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Milan

pre 6 godina

Jasno je svima da su Đilas i Šapić gradili za sebe i gledali da sebe obezbede i nakradu se za sebe.

Dusan

pre 6 godina

Nista cudno od Djilasa, ne "brinite" bice od njega jos izmisljotina, raznih gluposti iznete na stetu aktuelne vlasti. Do sada sam se zgrazavao, ali sada, ne znam da li na srecu ili zalost, sam oguglao na ovakve lazne izjave.

Već viđeno

pre 6 godina

Pa šta su laži čudo kad dolaze iz usta Đilasa?

Una Malic

pre 6 godina

Gubitnicki tandem koji je pokrao sve sto se moglo,uguralli rodbinu u sluzbe,ostavili dugove u nasledje i sad misle narod blesav.

marina

pre 6 godina

Djilasu i sapicu bi najbolje bilo da se ne pojavljuju.

Higija

pre 6 godina

Na laži Dragana đIlasa niko ne treba da se shvata jer znamo da Dragan Đilas nije uradio ništa za grad Beograd samo je ostavio grad u dugovima od 1,2 milijardi evra.

nina

pre 6 godina

Možda je Šiki mislio da je za sebe najviše uzeo.

Slava

pre 6 godina

Već odavno Đilasu su izbijeni svi aduti iz ruku. Ima još samo laž kao instrumetnt potkopavanja. No, očigledno nije svestan ili neće sebi da prizna da ga je narod odavno prozreo i pročitao.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija