• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

16.02.2018

23:58

HRVATSKI ANALITIČAR:  Vučić održao lekciju hrvatskom rukovodstvu, DOKAZAO DA JE SRBIJA OZBILJNA DRŽAVA!

Politika

HRVATSKI ANALITIČAR: Vučić održao lekciju hrvatskom rukovodstvu, DOKAZAO DA JE SRBIJA OZBILJNA DRŽAVA!

Podeli vest

Marko Ljubić, analitičar portala Hrvatskog kulturnog vijeća, smatra da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić održao ozbiljnu lekciju hrvatskom rukovodstvu i još jednom dokazao da je Srbija ozbiljna država.

Ocena najvećeg broja političkih analitičara u Hrvatskoj posle dvodnevne posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića Zagrebu jeste da je Srbija definitivno izdominirala, navodi Telegraf.rs.
Na pitanje novinara televizije Z1 u emisiji "Bujica" da li je Vučićeva poseta Zagrebu, fudbalskim rečnikom rečeno, velika pobeda Srbije u gostima, Ljubić odgovara:
-To je jako velika njihova pobeda, nažalost... Srbija je ozbiljna država, oni svemu prilaze sadržajno. Vučićevo insistiranje da sedne sa kardinalom Bozanićem pokazuje, iako je predsednica rekla da je poseta dugo planirana, da ta poseta nije dugo planirana. Oni su verovatno razgovarali dugo o nekim stvarima, da se neke stvari moraju uraditi, to je u interesu i jedne i druge države, nema sumnje.

Međutim, dodaje, činjenica je, i to je vrlo jasno, da je ova poseta organizovana zbrda-zdola i vrlo je jasno da je Srbija uvek spremna na te stvari, da u takvom cajtnotu ima odgovore.

- To je zato što ima analitičke timove umova koji se bave ozbiljnim promišljanjem i usmeravanjem srpske politike, tako da državnici u svakom trenutku mogu da povuku određene poteze i da budu sigurni da su pravilno postupili- rekao je Ljubić.

Kao problem kod hrvatske ozbiljne politike, on je istakao to što "predsednica i vlada i čitav niz političkih stranaka, većinu svojih političkih strategija donose u gostionicama".

PREDSEDNIK VUČIĆ ZA ROJTERS: Priznanjem Kosova pogaženi svi principi prava, za rešenje je potreban kompromis DA SVI BUDU PO MALO NEZADOVOLJNI!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Marija

pre 6 godina

Hrvatski analitičari su u pravu,poseta našeg predsednika je pokazala da je Srbija ozbiljna zemlja!

provincijalka

pre 6 godina

Vučićeva poseta Hrvatskoj je istorijski korak napred. Srbija ima lidera koji može pozitivno da deluje u svim situacijama. Sve pohvale Vučiću.

lola

pre 6 godina

Mislim da nema veze ko je dominirao, neka dominiraju i oni kad dodju kod nas, Srbija taj problem nema, niti Vucic, vazno je da se situacija polako smiruje i da probamo da izgladimo malo odnose.

Hedona

pre 6 godina

Srbija je ozbiljna država, oni svemu prilaze sadržajno. Vučićevo insistiranje da sedne sa kardinalom Bozanićem pokazuje, iako je predsednica rekla da je poseta dugo planirana, da ta poseta nije dugo planirana.Vučić i Kitarović žele da potpuno obnove saradnju sa svetom.

mirko

pre 6 godina

Vucic je pre svega ozbiljan politicar i diplomata, a takve licnosti predstavljaju ozbiljnu stabilnu i jaku drzavu. Bas zato on ima ogromnu podrsku gradjana srbije.

Sloba M

pre 6 godina

Nije Vučić išao u Zagreb da bi nekom držao predavanje neg da razgovara sa zvaničnicima Hrvatske a sve u cilju uspostavljanja što boljih međusobnih odnosa i potpono je ispunio očekivanje.

Mare

pre 6 godina

SRBIJA je sad mnogo uglednija drzavu, zahvaljujuci Vučiću.

Helena

pre 6 godina

Kada za njega ovako kažu hrvatski analitičari , onda je poseta bila itekako uspešna.

KARABURMA 1

pre 6 godina

Srbija ima analiticke timove umova koji se bave ozbiljnim promisljanjem i usmeravanjem srpske politike, tako da drzavnici u svakom trenutku mogu da povuku odredjene poteze i da budu sigurni da su pravilno postupili. Jer od momenta poziva Aleksandru Vucic da poseti Hrvatsku, realno ostalo je malo vremena. Ali Aleksandar Vucic kao iskusan politicar veoma brzo je reagovao na klimu koja ni malo nije bila prijatna, ali im je pokazao da se ne plasi nicega.

Časlav

pre 6 godina

Srbija je dokazala da je ozbiljna i spremna na saradnju i razgovore.

Neda

pre 6 godina

Odgovornost predsednika je velika i to se vidi. Hrvatima je bilo neizbežno da im se održi lekcija !

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija