• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

18.02.2018

13:02

VUČIĆ: Proglašenjem nezavisnosti Kosova pogaženi svi pravni principi!

Politika

VUČIĆ: Proglašenjem nezavisnosti Kosova pogaženi svi pravni principi!

Podeli vest

 Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da su proglašenjem nezavisnosti Kosova pre 10 godina brutalno silom pogaženi svi pravni principi, i dodao da je u budućnosti najvažnije postići konsenzus Beograda i Prištine kojim bi obe strane bile najmanje nezadovoljne

Vučić je posle sastanka sa studentima sa Kosova i Metohije kazao da ne zna kako bi Kosovo moglo da postane članica Ujedinjenih nacija a da pre toga ne postigne dogovor sa Srbijom.

Da bi neko mogao u UN, on mora da postigne dogovor sa Srbijom, a da bi do toga došlo mora da postoji kompromis koji bi podrazumevao dogovor 'malo mi - malo vi - kazao je Vučić.

On je dodao da je pre 10 godina doneta "katastrofalna odluka koju više ni Priština nije u stanju da brani jer nema pravnih argumenata".

Prema njegovim rečima, proglašenjem nezavisnosti Kosova je pogažen čitav niz pravnih akata, od mnogih rezolucija do Povelje UN.

Upozorio je da konsenzus ne sme da podrazumeva da Priština izdejstvuje nezavisnost, a da se Srbiji kaže da joj neće paliti manastire i crkve.

Sit sam priče da nas je neko spolja naterao. Bilo je pritisaka i biće ih, ali srpsko rukovodstvo ne podleže pritisku - istakao je Vučić.

Vučić je ipak kazao da je Srbija izložena pritisku velikih sila, da bi zaustavila kampanju smanjenja broja priznanja nezavisnosti Kosova.

- Srbija u političkoj areni teško izdržava borbu sa velikim silama jer se protiv nas zajedno sa Prištinom bore i Vašington i London - kazao je Vučić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
sanja

pre 6 godina

Sva prava svi principi kada smo mi u pitanju ocigledno ne vaze!

Hana

pre 6 godina

Naravno da su pogazeni svi pravni principi zemlje, jer koja drzava moze da prizna Kosovo kao samostalnu drzavu kada je nastala nelegalnim otcepljenjem od nas. Ni jedna drzava koja je priznala Kosovo nije postovala pravo i nase zakone. Onda ne mogu da ocekuju da njihove zakone iko postuje.

Una

pre 6 godina

To je njihova sramora,a pravda ce biti kad tad ispravljena.

Nikola

pre 6 godina

Tumace medjunarodno pravo kako njima odgovara, samo da bi nam oduzeli nasu teritoriju.

darko

pre 6 godina

Vidi se ko je kršio pravo, danas su im čestitali nezavisnost

brkacrni

pre 6 godina

Beograd i Pristina jedino razgovorom da pronadju resenje.

Filip

pre 6 godina

Pogaženo je međunarodno pravo i svi principi, mi ćemo se uvekl boriti za pravdu i istinu,.

ana

pre 6 godina

Jednostrano proglasenje nezavisnosti Kosova pre deset godina je akt agresije ucinjen teritoriji Srbije! To su uvidele pojedine drzave pa sada povlace svoja priznanja!

Helena

pre 6 godina

Onda da se okrenemao na istok i Rusiju i Kinu , oni će nam uvek pomoći .

Lena

pre 6 godina

Kompromisom je najbolje rešiti dugogodišnje probleme Beograda i Prištine.

Joki

pre 6 godina

Srbija je jasno pokazala dobru volju za kompromis za razliku od Pristine.

uros

pre 6 godina

Pristina mora da pocne da saradjuje ako zeli kompromis.

GajbexG

pre 6 godina

Srbija ce se sigurno izboriti da Kosovo ne bude nikada priznato u pravom smislu.

GajbexG

pre 6 godina

Mi svakako moramo da nastavimo nasu borbu za nase Kosovo, za istinu i pravdu.

mara

pre 6 godina

Ni jedna drzava koja je priznala Kosovo nije postovala pravo i nase zakone. Onda ne mogu da ocekuju da njihove zakone iko postuje.

Milenko

pre 6 godina

Nadamo se da ce nepravda prema Srbiji biti ispravljena u buducnosti.

Gujarat

pre 5 godina

A sta je ucinjeno 1912 okupacijom tog dijela balkana od strane srbije I sta bi bilo da nije bilo bugara I da ste uspeli I tada 1913 totalno nenaoruzanu albaniju da okupirate Tada nije vazilo Cetnici medjunarodno pravo

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17