• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug.rs/ informer.rs

18.02.2018

20:14

(FOTO) VUČIĆ RAZGOVARAO SA DŽONSONOM: Srbija dobila snažnu podršku SAD za evropski put!

Politika

(FOTO) VUČIĆ RAZGOVARAO SA DŽONSONOM: Srbija dobila snažnu podršku SAD za evropski put!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je večeras, u vili Mir, sa američkim senatorom Ronom Džonsonom. Senator je novinarima rekao da je Vučić pravi lider i da ima hrabrosti da rukovodi, ne samo na dobrobit naroda Srbije, nego svih u regionu  

Vučić i Džonson sastali su se već tri puta u proteklih osam meseci, a američki senator je srpskog predsednika u više navrata nazivao ključnim liderom u regionu.

Tanjug

Na konferenciji za novinare u vili "Mir", Vučić je rekao da su razgovarali o unapređenju odnosa, posebno ekonomskih, zatim o stabilnosti u reginu, odnosima Beograda i Prištine i o podršci Amerike evropskom putu Srbije.

Tanjug

Vučić naglasio da Srbija i SAD imaju različita viđenja odnosa Beograda i Prištine.

- Ponovio sam senatoru da je Srbija spremna za kompromisna rešenja ali da je za kompromis potrebno dvoje. Otvoreni smo za dalje razgovore. Džonson sutra ide u Prištinu i zamolio sam ga da ubedi Albance da budu fleksibilniji. Prioritet SAD je mir i stabilnost u regionu – rekao je predsednik Srbije i dodao da smo dobili snažnu podršku SAD za evropski put Srbije 

Tanjug

Vučić je rekao i da je zvanično pozvao predsednika SAD Donalda Trampa da već tokom 2018. godine poseti Srbiju.

Predsednik Srbije rekao je da se Džonson iskreno zalaže za najbolje odnose SAD i Srbije.

- Iskreno mislim da smo imali dobre razgovore i to pre svega o unapređenju bilateralnih odnosa – rekao je Vučić.

Tanjug

VUČIĆ O HAPŠENjU AMERIKANACA: DOBIO SAM NEKE INFORMACIJE, NE SMATRAM DA JE NEŠTO POSEBNO OPASNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je dobio neke informacije o hapšenju više američkih državljana u Srbiji ali je i dodao da ne smatra da je to "nešto posebno opasno".

Vučić je na konferenciji za novinare posle sastanka sa američkim senatorom Ronom Džonsonom kazao da će detalje o tom hapšenju saznati večeras na satanku sa predstavnicima bezbednosnih službi.

- Ne mislim da je to nešto posebno opasno, bilo je tu i državljana nekih drugih zemalja ali da ne govorim ništa dok ne dobijem izveštaj službe bezbednosti - kazao je predsednik Srbije.

U Beogradu je početkom februara uhapšen pripadnik američkih "Mornaričkih foka" K.D. a u stanu u kome je boravio, policija je pronašla pištolj CZ-99 sa izbrisanim brojem.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je tim povodom da je "očigledno da se nešto dešavalo" ali nije želeo da iznosi detalje tog hapšenja.

Američki senator Ron Džonson je posle razgovora sa predsednikom Aleksandrom Vučićem a u vezi sa situacijom na Zapadnom Balkanu, rekao da svaki dogovor mora biti pravedan za sve strane, mora se uzeti u obzir budućnost svih.

On je ponovio da se prošlost ne može zaboraviti, ali da narodi na Balkanu treba da oproste, koliko god bilo teško, da bi išli ka prosperitetenijoj budućnosti.

Tanjug

- Svi moramo gledati u budućnost, niko neće zaboraviti prošlost, to nikada ne bih tražio, ali tražim da svi narodi u regionu oproste da bi svi imali sjajniju budućnost. Svaki dogovor mora biti pravedan za sve strane, mora uzeti u obzir budućnost svih - rekao je Džonson novinarima.

Kako kaže, u Beogradu je da se "obavesti, informiše i osnaži odnos sa Vučićem, kako bi razumeo ideje i težnje Srbije", dok ide ka miru i prosperitetu.

Istakao je da je još prilikom susreta sa predsednikom Vučićem u Vašingtonu odmah procenio da je on pravi lider.

Tanjug

- Odmah sam procenio da je pravi lider i da ima hrabrosti da rukovodi, ne samo na dobrobit naroda Srbije, nego svih u regionu. A to će doneti dobrobit i celom svetu - poručio je Džonson.

Zahvalivši se Vučiću na gostoprimstvu, dodao je da je i američki predsednik Vudro Vilson pre 100 godina ukazao na značaj koji Srbija ima za mir u regionu i svetu.

Tanjug

Predsednik Srbije sastao se sa senatorom iz Vinskonsina tokom posete Vašingtonu u julu prošle godine.

Republikanac Džonson i demokratski senator iz Konektiketa Kris Marfi rekli su tada da je stav zvaničnog SAD da otvorena pitanja na Balkanu ne mogu biti rešena bez liderstva Beograda, a da je predsednik Vučić u poziciji da bude taj lider.

Džonson je, potom u avgustu, prilikom posete Beogradu, rekao da je došao u Srbiju jer je shvatio koliko je od ključnog značaja Vučićevo vođstvo i koliko je od velikog značaja Srbija za regionalni mir i stabilnost.

(FOTO) TREBA NAĆI DUGOROČNO REŠENJE: Džonson i Dačić razgovarali o odnosima Beograda i Prištine

Američki senator je večeras kod predsednika Srbije došao u pratnji ambasadora SAD Kajla Skota. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Prosvetljeni

pre 6 godina

Od amerikanaca ražiti da se uključe u dijalog Beograd Priština je kao da ste stavili omču oko svog vrata, pa tražite da vam neko izmakne oslonac za noge

Tomo

pre 6 godina

Ostavite nas na Miru gospodo ameri tako cete nam najvise pomoci

Dusan

pre 6 godina

Da mene toliko hvali neki Američki državnik,ja bih se malo zamislio.

Sanja

pre 6 godina

Drago mi je sto vidim da su Amerikanci promenili misljenje o nama!

Tamara

pre 6 godina

Ovakvo vidjenje americkog senatora o nasoj vlasti i stanju u drzavi je ohrabrujuce! Mislim da je vrlo bitno misljneje stranih drzavnika i da najbolje govori kako ko radi!

vladimir

pre 6 godina

Pokazaće vreme u kom će pravcu ta hrabrost da se razvije?

kalina

pre 6 godina

Mir i stabilnosti u regionu je prioritet, a ovakvi dijalozi su veoma vazni za nas i nasu zemlju

petar

pre 6 godina

Hvala SAD na podršci Srbiji u njenom putu ka EU.

Saša

pre 6 godina

Veoma ohrabrujuće reči senatora Džonsona...

Lane

pre 6 godina

Svaka podrška mnogo znači, a pogotovo podrška SAD-a.

Radoslav

pre 6 godina

Jasno je das bez Amerike nemá rešenja Kosova. Svi cute uhapšen Ameriki marinac? Jasno je zaseto je gospodin kongresman dosao. Ja hocu da verujem da su nam prijatelji Amerikanci ali za to ne postoji jaki argumenti? Naprotiv njihov interes je i dalje tako snažan da njih sem novca ne interesuje ništa drugo? To je svako normalnom čoveku jasno? Onda třeba biti obazriv. Svi smo mi za ulazak u EU ali ne po svaku cenu? Mi moramo urediti svoju zemlju po standardima a da li cemo biti članica EU je važno ali ne i presudno?

RINGISPIL

pre 6 godina

Ko kaze da smo mi uopste za ulazak u Evropu. Moji precI koji su se borili protiv fastickih i zapadnih bandita treba mirno da pocivaju u svojim grobovima.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija