• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

19.02.2018

17:08

DAČIĆ OSUDIO IZJAVU ALBANSKOG PREMIJERA: Zašto EU ne reaguje na Ramine izjave?!

Politika

DAČIĆ OSUDIO IZJAVU ALBANSKOG PREMIJERA: Zašto EU ne reaguje na Ramine izjave?!

Podeli vest

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić osudio je danas najnoviju izjavu albanskog premijera Edija Rame i istakao da Evropska unija i zapadne zemlje "zabijaju glavu u pesak" pred velikoalbanskom politikom, koja je, kaže, najveća pretnja miru i stabilnosti u regionu

Povodom izjave albanskog premijera Edija Rame o jedinstvu Kosova i Albanije, Dačić je kazao da je "zaprepašćujuće" da i ovog puta "velikoalbanske izjave" prolaze bez ikakvih ili mlakih osuda od strane EU i zapadnih zemalja. 

- Rama je bukvalno rekao da su Albanija i Kosovo jedna država sa jednim predsednikom, zajedničkom spoljnom i bezbednosnom politikom. I niko ga ne kritikuje - rekao je Dačih za Tanjug.

Upitao je šta bi bilo da je Srbija rekla da sa Republikom Srpskom treba da ima jednog predsednika i zajedničku spoljnu i bezbednosnu politiku.

- Srbija to nikad nije tražila, a ipak je stalno na meti kritike iz Brisela i zapadnih zemalja. I posle će neko da kaže da nema dvostrukih aršina - istakao je Dačić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Vanja

pre 6 godina

Albanska politika mozda jeste velika, ali nije veca od Srbije!

Boris1

pre 6 godina

Reagovali bi da Srbija da slicnu izjavu, a ovako njima je sve dozvoljeno, samo mi moramo da pazimo na recnik.

Lana

pre 6 godina

Izjava ima samo jedan cilj da isprovocira Beograd i uspori dijalog.

Alma

pre 6 godina

IZjave albanskog premijera su za svaku osudu. Kakv je to nacin stvaranja Velike Albanije tako javno i transparentno a da pritom niko iz EU ne reaguje. Oteli su nasu zemlju i sada je pripajaju Albaniji.

NIKOLA

pre 6 godina

Nije nikakva tajna sto odsustvo reakcije EU na ovakvu Raminu izjavu o Velikoj Albaniji je nedopustivo, jer je i EU pod punom kontrolom SAD, nisu dobili mig da se oglase i osude ovako sramno ponasanje Edi Rame.

laki

pre 6 godina

Zasto ,zato sto iza ovakvih i slicnih izjava stoje EU i Vasington .

Mila

pre 6 godina

Srbija ce preduzeti sve neophodne zakonske mere kako bi zastitila svoj narod na Kosovu.

Koca

pre 6 godina

Srbija nece dozvoliti albanskim vlastima ucene i pritiske.

Aleksandar Janković

pre 6 godina

Ramina izjava je za svaku osudu. Da sačekamo i čujemo reakciju EU.

GajbexG

pre 6 godina

EU je sada u problemu posto nisu ni svesni sta su napravili jos uvek.

GajbexG

pre 6 godina

Zalosno je sto oni skoro ne nista ne reaguju.

Hedona

pre 6 godina

Ivica Dačić i treba da osudi izjavu Rame, ovo je sramota šta radi i šta priča, i da mu niko ne može.

Dalibor

pre 6 godina

Zato što ta EU nije ništa bolja od tog Rame .

Alhemičar

pre 6 godina

EU neka osudi ovakvu izjavu Rame ako želi stabilnost i mir na Balkanu.

kiki

pre 6 godina

EU bi trebala da pritisne Ramu zbog takvih izjava.

Emilijana

pre 6 godina

Reakcija EU je preblaga i nikakva. To je moralo da bude ostrije, sa pretecim i upozoravajucim tonom, a ne sa molecim glasom. Mi sve cinimo da se resi pitanje Kosova a oni stalno dolivaju ulje na vatru.

Gaga

pre 6 godina

Neko se mora trgnuti i lupiti sakom o sto,samo je pitanje vremena.

Marinero

pre 5 godina

Muka mi je vise od ove nase sizofrene politike, dokle bre vise da nas svako j.be. Srbi su odlicni borci i vojnici, sta vise da cekamo kada nam ne daju da disemo. Ujedinimo se sa Srpskom pa da grunemo protiv nasih dokazanih neprijatelja Siptara i Hrvata.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plejofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija