• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

21.02.2018

10:08

VUČIĆ ZOVE PUTINA, Lavrov nosi pismo s pozivom predsedniku Rusije!

Politika

VUČIĆ ZOVE PUTINA, Lavrov nosi pismo s pozivom predsedniku Rusije!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručiće večeras ruskom ministru spoljnih poslova Sergeju Lavrovu pismo za predsednika Rusije Vladimira Putina kojim šefa ruske države poziva da poseti Srbiju

Vučić je u pismu Putinu izrazio zadovoljstvo povodom obeležavanja 180 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa između Srbije i Rusije, napominjući da će ovaj znajačajn jubilej, koji se navršava 23. februara, biti zajednički obeležen nizom manifestacija u obe zemlje.

"Tokom ovog dugog i često turbulentnog vremenskog perioda, ali i vekovima pre toga, srpski i ruski narod težili su da uspostave čvrste duhovne, kulturne i ekonomske veze, zbog čega ih mi sada sa ponosom smatramo iskreno prijateljskim", stoji u pismu u koje je Tanjug imao uvid.

Predsednik Srbije je u pismu naveo da su se Srbija i Rusija, u različitim istorijskim okolnostima i izazovima, uvek na istoj strani, borili da osnovne vrednosti i vrline, koje zajednički negujemo, prevagnu nad politikama koje su pretile slobodi i nezavisnosti mnogih naroda u Evropi i svetu, hrabro i nesebično podnoseći najveću žrtvu.

Srbija i Rusija, poručuje Vučić u pismu, danas imaju svetlu tradiciju saradnje, razumevanja i uzajamne podrške. 

Temelji ovih stožera nalaze se u bogatoj zaostavštini naših predaka, ali i u nespornoj opredeljenosti sadašnjih generacija za nastavak predanog rada na dodatnom razvoju odnosa u svim sferama, na način koji dolikuje prijateljstvu i bliskosti naših naroda, istakao je u pismu Vučić.

Predsednik Vučić je, u pismu predsedniku Putinu, naglasio da je uveren da ćemo ukupne odnose naših zemalja i strateško partnerstvo nastaviti da osnažujemo i unapređujemo. 

O tome, kako je podsetio, svedoči i Vučićeva nedavna poseta Moskvi, kao i veoma sadržajni razgovori koje su vodili u cilju unapređenja svih vidova saradnje, posebno na ekonomskom planu. 

Predsednik Vučić u pismu ističe da su upravo Putinova inicijativa, zalaganje, mudra politika i briga za dobrobit srpskog naroda dali nemerljiv doprinos jačanju odnosa između Republike Srbije i Ruske Federacije.

"Poštovani Vladimire Vladimiroviču, budući da konstruktivni razgovori koje vodim sa Vama daju specifičan pečat kvalitetu naših ukupnih odnosa, sa posebnim zadovoljstvom Vas pozivam u zvaničnu posetu Srbiji, gde ste uvek rado viđen gost i prijatelj".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Milan

pre 6 godina

Jako lepo od predsednika, verujem da ce i Putin doci ubrzo.

Jellena

pre 6 godina

Bilo bi nam drago kada bi se Putin odazvao pozivu!

Mishel

pre 6 godina

Bice nam cast da ugostimo velikog prijatelja!

mara

pre 6 godina

Svi vrlo dobro znamo koliko je Putin cenjen kod nas, tako da bi se mnoštvo njih obradovalo kada bi nas posetio.

Milanka

pre 6 godina

Verujem cak sam ubedjen da poziv Aleksandra Vucic da poseti Sbiju da ce se predsednik Rusije Putin rado odazvati pozivu, da poseti Srbiju.

Jovana

pre 6 godina

Izmedju Srbije i Rusije postoji neizmerno prijateljstvo koje se vec godinama odrzava i to je najvaznije, medjusobna saradnja je na visokom nivou i u buducnosti ce biti sve bolja i bolja.

Adela

pre 6 godina

Zaista je lep gest naseg predsednika sto je uputio poziv predsedniku Rusije da dodje u posetu Srbiji, to bi bilo od velikog znacaja za dalji i uspesniji razvoj odnosa izmedju nase zemlje i Rusije.

Rade

pre 6 godina

Sa Rusijom nas vezuju mnoge stvari, pored tradicionalnog prijateljstva i zajednicke istorije.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Preko Horgoša švercovao kofer prepun blaga! Zlatne i srebrne antikvitete prikrio ličnim stvarima u ručnom prtljagu (FOTO)
nije prošao

Preko Horgoša švercovao kofer prepun blaga! Zlatne i srebrne antikvitete prikrio ličnim stvarima u ručnom prtljagu (FOTO)

Carinski službenici su 23. aprila 2024. godine na graničnom prelazu Horgoš, u saradnji sa policijom, otkrili neobičan pokušaj jednog putnika, da u ličnom prtljagu prokrijumčari preko 300 komada starinskog pokućstva, bodeža u koricama, časovnika i nakita, za koje se pretpostavlja da bi pored materijalne, mogli imati i antikvitetnu vrednost.

24.04.2024

15:10

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija