• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: pink..rs

21.02.2018

13:11

(VIDEO) VUČIĆEVIĆ NA PINKU: Tajkunsko-medijsko-politička hobotnica hoće vlast da bi trpali u svoje džepove!

Politika

(VIDEO) VUČIĆEVIĆ NA PINKU: Tajkunsko-medijsko-politička hobotnica hoće vlast da bi trpali u svoje džepove!

Podeli vest

Glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević, gostujući u emisiji Novo jutro na televiziji Pink, govorio je o sumnjivim transakcijama Dragana Đilasa i suvlasnika SBB Dragana Šolaka za koga se sumnja da finansira kampanju ovog kandidata opozicije za gradonačelnika Beograda

- Uoči predizborne kampanje, u novembru 2017. godine, saradnici Dragana Đilasa i Dragan Šolak potpisali su ugovor kojim suvlasnici SBB i N1 isplaćuju Đilasu, samo na ime prvog dela dogovorene sume, 4,4 miliona evra. Koliko je dobio za ostatak, niko ne zna. Ta zgrada koja je predmet fiktivnog kupoprodajnog ugovora ima ukupno 1.528 kvadrata. Prema proceni poreske uprave i nezavisnih stručnjaka za promet nekretnina, kvadrat poslovnog prostora na ovoj lokaciji košta maksimalno 2.500 evra, a cena dodatno pada kada se kupuje ovoliki broj kvadrata. Ipak, ovde vidimo da tajkun Šolak tajkunu Đilasu plaća gotovo 3.000 evra po kvadratu! - kaže Dragan Vučićević za "Novo jutro".

On podseća da su stručnjaci istakli da se ova zgrada ne može prodati za ovoliku sumu. Vučićević dodaje da, oni koji su upućeni u transakciju kažu da se radi o ukupnoj sumi od 10,5 miliona evra.

- Jasno je o čemu se radi - tajkun Dragan Šolak, koji preko SBB i povezanih kompanija kontroliše ogroman deo kablovske televizije i interneta u Srbiji, isplatio je Draganu Đilasu nenormalno mnogo novca da bi mu finansirao kampanju - kaže Vučićević.

On je zapitao zašto se Dragan Šolak krije iza povezanih lica i zašto "potura" svoju advokaticu i firmu u kojoj su suvlasnici njegova advokatica i njegova supruga.

- Da vas podsetim, protiv Šolaka su nadležni organi na Malti i u još nekim zemljama pokrenuli istragu zbog pranja novca - kaže urednik Informera, dodajući da bi ovo bila tema u svim medijima da je neko sa liste Aleksandra Vučića umešan u slično.

Ovo je, kako smatra, zabranjena tema, ali je obaveza novinara da znaju istinu.

Sumnjivih stvari je, kaže, nekoliko.

- Zgrada je prodata, a onda je u istoj zgradi ostala Đilasova firma. Tražili smo odgovor od Đilasa, nije nam odgovorio na pozive - kaže Vučićević.

On je rekao da je od jutros sve jasnije, buduči da je Upravni sud odlučio da poništi izbornu listu Ljubiše Preletačevića Belog, na žalbu Đilasovog funkcionera.

- Zabranili su mu listu jer je "imaginarni lik". A kada je prošle godine na izborima bio imaginaran lik, svi su ga podržavali - kaže urednik Informera.

Ovu vest, kako kaže, obajvio je jedino "Informer", budući da je Beli zabranjen u ostalim medijima.

Video opozicije kojim prete predsedniku Srbije - nastavak fašistoidne kampanje

Opozicioni simpatizeri napravili su video u kojem pozivaju na ubistvo predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a Vučićević ističe da je ovo primer nastavka fašistoidne kampanje od prošle godine.

- Sve otvorenije pozivaju na nasilje i ovo nije poziv na glasanje već i na ubistvo. Gledaoci možda ne znaju, ali u prvom kadru je Irena Vujović. Dakle, neko stavlja njenu i sliku predsednika i čuje se pucanj! Očigledno je šta je u pitanju! Ideja je monstruozna i strašna - kaže Vučićević.

On smatra da posla ima i za nadležne.

- Kako je moguće da i ovo nije vest u medijima?! Na delu je tajkunsko-medijsko-politička hobotnica kojoj treba Beograd da bi otimali pare građanima. Žele državnu kasu da bi iz nje trpali u svoje džepove - kaže urednik "Informera".

On podseća da u prethodnim danima "Đilas iskače iz frižidera".

- Svuda samo Đilasovi oglasi, a ja se pitam odakle novac? Izgleda da je novac upravo iz ovih kombinacija, iz tajkunskih fondova - kaže i dodaje da postoji zakon o finansiranju političkih kampanja i da finansiranje mora biti javno.

Mržnja prema Vučiću iznikla je iz rušenja sistema koji su stvorili Đilas i njemu slični.

- Srušili su sistem u kojem su mogli da ne rade ništa, a primaju novac i bogate se - podvlači urednik "Informera", dodajući da ovaj spot nije vrhunac i da prljava kampanja tek sledi.

Koriste porodične odnose u političke svrhe

Bivša supruga Siniše Malog, Marija Mali govoriće na predizbornom skupu nekog od kandidata opozicije, a Vučićević je ovo ocenio kao zloupotrebu porodičnih odnosa u finišu kampanje.

- Ovo će pokazati da ne prezaju ni od čega i da im ništa nije sveto. Korišćenje razvoda i loših bračnih odnosa?! Zamislite da se bavimo porodičnim odnosima i drugih kandidata! To pokazuje da nemaju nikakvu politiku, sem ogoljene mržnje - zaključuje urednik dnevnog lista.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
cica

pre 6 godina

Nema poštene i fer borbe pa ko pobedi ovo nije politička borba ovo je prljava borba u kojoj nema pravila što se opozicije tiče

Miki

pre 6 godina

Jasno je da opozcija ne želi vlast u Beogradu da bi radila nešto za građane, već da bi krala i punila svoje džepove.

velikan

pre 6 godina

Lepa ekipa oko Djilasa, sve tajkuni i ljudi koji su imali i koji imaju problema sa zakonom, ali dobro, to je elita.

ceca

pre 6 godina

Ma sve narod zna,mislim da vise ne treba to ni potencirati,,tesko je narod prevariti!

Gaga

pre 6 godina

Građani neće dozvoliti toj mafiji da dođe na vlast.

Mita

pre 6 godina

Djilasove malverzacije su svakim danom sve vidljivije.

brkacrni

pre 6 godina

Svi gradjani Beograda znaju da Djilas hoce vlast da bi se i dalje bogatio na racun naroda.

kiki

pre 6 godina

Sta drugo da se ocekuje od DJilasa koji je karo pare od gradjana i sopstvene zemlje i koristio za sopstvene potrebe gde je kupovao sta je stigao treba sramota da ga bude.

Ivanitza

pre 6 godina

Svi bi oni da dođu na vlast da bi trpali u svoje džepove.Jedino SNS radi u korist građana.

Milan

pre 6 godina

Djilas ,kao i cela opozicija hoce samo da pune svoje dzepove ... Njih narod ne interesuje ...

Grude

pre 6 godina

Tajkunsko- medijsko-politička hobotnica želi da se dočepa vlasti kakobi nastavili sa pljačkom.

Mijak

pre 6 godina

Đilas i njegovi tajkuni misle da će opet osvojiti vlast i pljačkati ali narod to neće dozvoliti.

Milica

pre 6 godina

Naravno da samo to hoce, njih narod ne zanima uopste.

Miloš

pre 6 godina

Opoziciju ne zanima narod, njih zanima samo da pokradu državni novac i napune svoje džepove!

Darko

pre 6 godina

Hobotnica ce zavrsiti bez pipaka na dnu mora sa sve Sundjer Bobom i ostalim cirkusantima .

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija