• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

21.02.2018

18:04

GENERALA UBIJAJU MUČKI I POLAKO: ​Tužilaštvo se protivi puštanju Mladića na lečenje!

Politika

GENERALA UBIJAJU MUČKI I POLAKO: ​Tužilaštvo se protivi puštanju Mladića na lečenje!

Podeli vest

Haško tužilaštvo usprotivilo se danas zahtevu odbrane Ratka Mladića da mu se odobri puštanje na privremenu slobodu radi lečenja u Srbiji, jer smatra da se rizik od njegovog bekstva povećao nakon izricanja prvostepene presude kojom je u novembru osuđen na doživotni zatvor

U dopisu Mehanizmu (koji je nasledio Haški tribunal) tužilaštvo je zatražilo od žalbenog veća da odbije taj zahtev Mladićevih branilaca kao neosnovan i nearugmentovan.

Prema stavu tužilaštva, Mladić nije argumentovao da bi se vratio u haški pritvor po okončanju privremenog puštanja na slobodu.

Takođe nije, kako smatra tužilašto, dokazao da postoje ''posebne okolnosti'' u vezi s njegovim zdravstvenim stanjem koje bi opravale puštanje na privremenu slobodu posle izricanja presude.

Mladić nije konkretno naveo koju terapiju zahteva, niti zašto mu adekvatna medicinska nega nije dostupna u Holandiji, navelo je tužiaštvo .

Tužilaštvo je podsetilo da su ranije i raspravno i žalbeno veće Haškog tribunala nije usvojilo ovaj zahtev Mladićeve odbrane bude pušten radi lečenja u Ruskoj Federaciji, kao ni u Srbiji.

Početkom oktobra Vlada Srbije je dala garancije za Mladićevo puštanje na privremenu slobodu radi lečenja, a na zahtev Mladićeve porodice i branilaca, međutim Tribunal tom zahtevu nije udovoljio.

Haški triunal je Mladić 22. novembra prvostepenom presudom osudio na doživotni zatvor zbog zločina u BIH, a očekuje ga drugostepeni postupak pred Mehanizmom po žalbi koju je najavila njegova odbrana.

U pritvoru Haškog tribunala je od maja 2012, pošto je uhapšen nakon skoro 12 godina skrivanja.

Njegova porodica i advokati nepredikno apeluju da mu se odobri lečenje na slobodi jer u pritvorskoj jedinici u Hagu nema adekvatnu negu.

(VIDEO) RATKO MLADIĆ OSUĐEN NA DOŽIVOTNU ROBIJU! Surova presuda Haškog tribunala protiv srpskog generala!

MIROSLAV LAZANSKI OTKRIVA: Kako je ZAPAD PREVARIO GENERALA RATKA MLADIĆA ali i RUSE!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17