• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug.rs/ informer.rs

22.02.2018

11:47

ĐURIĆ: Hoti je među onima koji su počinili genocid

Politika

ĐURIĆ: Hoti je među onima koji su počinili genocid

Podeli vest

Genocid na Kosovu i Metohiji je počinjen i počinila ga je teroristička OVK, kojoj pripada i Avdulah Hoti sa svim njegovim komandantima, izjavio je direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić

- Genocid je počinjen sa ciljem potpunog etničkog čišćenja i osvajanja naše južne pokrajine, agresijom i pomoću zločina. Za počinjene zločine svi komandanti terorističke OVK, pre ili kasnije, snosiće posledice pred domaćim i međunarodnim pravosuđem - istakao je Ðurić, a saopštila vladina Kancelarija za KiM.

Hoti, koji je predsednik parlamentarne grupe Demokratskog savez Kosova, izjavio je ranije da "nove fraze i odela ne mogu prikriti zločine i genocid" i da bi predsednik Srbije Aleksandar Vučić trebalo da se moli "za žrtve svoje politike".

- Optužujući predsednika Srbije za zločine na Kosovu i Metohiji, kojih je bilo, ali pre svega nad Srbima i drugim nealbancima, i to ne samo u poslednjem ratu, već vekovima unazad, Hoti uranja u blato šovinizma, ekstremizma i mržnje iz kojeg uporno poslednjih godina spremnošću na dijalog i umerenom retorikom nastojimo da izvučemo takozvanu albansku političku elitu - ukazao je Ðurić.

Optužiti predsednika Srbije za bilo koji zločin nad Albancima jeste jednako neukusno i neumesno kao kada bi neki ovdašnji političar gospodina Hotija okrivio za vađenje organa otetim srpskim civilima, dodao je on.

- Takav način uopštavanja svojstven je, međutim, samo politički i civilizacijski nedozrelim osobama, a pošto gospodin Hoti to verujem nije, postavlja se pitanje po čijem nalogu on sebe želi da predstavi takvim i po čijem nalogu na političku scenu vraća jezik mržnje i sukoba - istakao je Ðurić.

(VIDEO) MARKO ĐURIĆ POSLAO SVETU SNAŽNU PORUKU: Na Kosovu je na delu DESET GODINA RUŠENJA SISTEMA međunarodnog prava!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Nikola

pre 6 godina

I Hoti je učestvovao u genocidu na Kosovu. Svi Kosovski političari su učestvovali u genocidu.

Aca

pre 6 godina

Šiptari moraju biti svesni da se svetska politička situacija menja iz dana u dan i da njihov zaštitnik SAD više nije ono što je bio, moćan i bahat, doći će i za Srbiju njenih pet minuta, a onda dragi šiptari......

Ana

pre 6 godina

Svaki zločin ne sme proći nekažnjeno, tako da će i OVK odgovarati za svoja zlodela kad tad.

Lekovika

pre 6 godina

Svi komandanti OVK kad tad snosiće posledice pred našim i međunarodnim sudovima.

Maja

pre 6 godina

Priština neprestano optužuje i provocira!Očigledno im nedostaje političke kulture.

Umke

pre 6 godina

Hoti je bio jedan od zločinaca terorističke OVK koji za ubistva i etničko čišćenje Srba optužuje Vučića. Skandalozno!

Milka

pre 6 godina

Opštepoznato je da su Hoti, Veselji i Haradinaj.najveći ratni zločinci sa teritorije KIM, da je spisak zločina koje su LIČNO počinili dugačak a i onih koje su naredili, tako da je neverovatno da i dan danas obavljaju važne fukcije. No, kako kaže Đurić, ruka pravde ih jednom mora stići.

Maja

pre 6 godina

Pravda treba da bude ispunjena, treba da odgovaraju za svoje postupke.

Emilija

pre 6 godina

Odgovarace za zlocine nad Srbima svi oni koji su ih pocinili, bez izuzetaka.

Fudbaler

pre 6 godina

Genocid je počinjen sa ciljem potpunog etničkog čišćenja i osvajanja naše južne pokrajine, agresijom i pomoću zločina. Genocid je bio čist terorizam nad nealbanskim stanovništvom.

Mire

pre 6 godina

Oni sto su najvise zlocina ucinili su i najglasniji. Pravda za srpske zrtve!

Maja

pre 6 godina

Hag-mehanizam koji je osmišljen da Srbiju proglasi genocidnom zemljom u kojoj zivi genocidni narod, će uskoro postati samo ružna prošlost, ali će trebati vremena i vremena dok se ne dokaže suprotno !

olga

pre 6 godina

Komadanti teroristicke OVK treba da odgovaraju za svoje postupke.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...
Partizan

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...

Navijači Partizana, naviknuti od košarkaša iz crno-bele porodice da pola veka unazad raznoraznim trofejima pune riznicu, teško su podneli sušan period od odlaska Duška Vujoševića do povratka Željka Obradovića i „dana pobede“. Posebno pamte generaciju koju je pre šest-sedam godina vodio Aleksandar Džikić i koja se poput Spartanaca u Termopilima srčano i do poslednje kapi znoja suprotstavljala daleko moćnijem protivniku.

24.04.2024

08:00

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija