• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N. Bakarec

22.02.2018

12:30

BAKAREC O LICEMERJU OPOZICIJE: KRATKA PAMET - DUGA MRŽNJA!

Politika

BAKAREC O LICEMERJU OPOZICIJE: KRATKA PAMET - DUGA MRŽNJA!

Podeli vest

Pojedini  opozicionari, mediji  i njihove filijale, ne samo da imaju kratko pamćenje, već su i neopisivo licemerni. Evo već se diže revolucija protiv proglašenja liste Luke Maksimovića- Belog, piše Nebojša Bakarec, analitičar i kandidat za odbronika na listi "Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beograd"

Odluku GIK već napadaju N1, Insajder, CRTA, Šapić, cela opoziciona bulumenta (Janković, Živković, Todorić, Baljak, čak i sam Oljin Borko) i sedam članova GIK koji su glasali protiv nesporne odluke GIK. Smeta im što je jedan od kandidata Luke Maksimovića, njegov drugar, promenio ime u "Ljubiša Preletačević Beli", i dao saglasnost da lista bude nazvana po njemu, čime je otklonjen nedostatak na koji je ukazao Upravni sud. Nikakav propis, a kamoli zakon nije prekršen. Smeta im što je izdata nova lična karta za jedan dan. Sram vas bilo licemeri!

Tim strašnim licemerima iz opozicije na čelu sa Đilasom i Šapićem,  koji su se opet uplašili Belog, nije smetalo kada je iz potpuno istog razloga Borislav Stefanović, koalicioni partner Dragana Đilasa, promenio ime u aprilu 2016. Tada tu činjenicu, da je Borko Stefanović promenio ime, da mu lista za parlamentarne izbore ne bi bila odbijena, nije niko napadao, ni skandalizovao. Ni N1, ni Insajder, ni CRTA, niti Đilas i Šapić. I tada je važilo, kao i sada, da po zakonu, u nazivu liste može da stoji samo zvanično ime iz lične karte nosioca liste.  Tada je Borislav Stefanović prikupio overene potpise na listama na kojima je stajalo "Borko Stefanović".

Problem je rešio tako što je zvanično promenio ime u Borko. I lična karta mu je ekspresno izdata. Isto to je uradio i Beli, odnosno njegov drugar, koji je promenio ime. Tada u slučaju Borka Stefanovića niko nije protestovao što nadležni organ - policija - ažurno radi svoj posao. Sada kada to uplašenom Đilasu, Šapiću i Borku ne odgovara, oni prave skandal zbog toga što policija dobro radi svoj posao.

Đilasov Šapić je ovim povodom izjavio i na tviteru objavio : "Stvarno sam smatrao da nikoga ne treba sprečavati da se kandiduje, jer to i jeste jedno od načela demokratije. Ali ovo je stvarno bruka i sramota. Da se izda lična karta za 1 dan, na ime imaginarnog lika, previše je. Čak je i brkove dobio". Insajder je skandalizovan, objavio tekst "Lična karta na ime Ljubiša Preletačević Beli – i to je moguće za potrebe izbora". Dakle, da nadležni organi rade svoj posao ažurno, uverio se Borko Stefanović, uverio se i Beli. Ali u to su se uverile i hiljade kandidata za poslanike ili odbornike, pri prikupljanju dokumentacije za kandidaturu. U to sam se uverio i lično.

Kada su raspisani izbori 15. januara, u 14 časova sam obavešten da treba da prikupim dokumentaciju, kao kandidat SNS. Potvrdu o prebivalištu sam dobio u MUP-u u Ljermontovoj, Potvrdu o biračkom pravu u opštini Stari grad, a Izvod iz državljanstva sam dobio u MUP-u  Stari grad. Sve to sam odneo u 16 časova u Gradski odbor SNS na Sajmu. Dakle, za 2 sata sam prikupio 3 dokumenta i bio na 4 mesta u gradu. Kola nemam, vozio sam se GSP-om. Znači, državni organi rade brzo i ažurno, uvek - i za Borka i za Belog, i za sve građane. A licemeri iz opozicije i njihovih medija su mnogo nervozni jer vide da će biti potučeni do nogu. *Autor je politički analitičar i kandidat SNS za gradskog odbornika.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
joca

pre 6 godina

Tacno da je opozicija puna mrznje Mrze danasnju vlast tj Predsednika Vucica I SNS .

caslav

pre 6 godina

Sada će Beli još da ih i pobedi,....Pozeleneće od muke....

Mila

pre 6 godina

Bakarac je odlično opisao današnju opoziciju, licimerje, kratka pamet, i beskonačna mržnja prema svima koji drugačije misle, a posebno prema Aleksandru Vučiću i SNS, odavo nije viđena na našoj političkoj sceni.

ceca

pre 6 godina

Bas je pronasao pravi izraz,,licemerje opozicije!

Smene

pre 6 godina

Lideri opozicije puni su mržnje , licemerni ali i kratke su pamćenja.

Brane

pre 6 godina

Umesto da pohvale svoga velikog kolegu sa prošlih izbora oni raspalili po njemu...Kako to da im više ne treba?

Daynamo

pre 6 godina

Molim vas, kada se opozicija bavila časnim radom, kada su uradili nešto što se nije kosilo sa moralnim kodeksima? Nikada. Sve što sada kritikuju na sva zvona, je proisteklo iz njihove kuhinje.

Sreta

pre 6 godina

Beli je sada na svojoj koži osetio šta znači kada iž ljudi isijava mržnja.

boza

pre 6 godina

Opozicija nervozna svesna da je potucena ouni su mrznje prema SNS.

Sasa

pre 6 godina

Poznati su po mrznji prema Vucicu, medjusobnoj mrznji i velikoj ljubavi prema drzavnom novcu.

jana

pre 6 godina

Kod opozicije vlada kratka pamet, dobro receno.

Ivan

pre 6 godina

Naravno da im smeta kada će Beli imati više glasova od svih njih.

Fudbaler

pre 6 godina

Upravni sud je Đilasova Tajkunska organizacija koja kontroliše rad Gik - a konstantno vrše pritisak na članove Gik. -a. Tajkuni nikada u Srbiji nisu jači od institucija i države tako da se sav njihov pokušaj vidi.

bogdan

pre 5 godina

Nije kratka.... ne volim ni Đilasa ni te talibane, ali ne zaboravljam ni da je neko bio jedna of glavnih perjanica DSS.

Izbori 2024

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!
Fudbal

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!

Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je dve prijateljske utakmice u martu, sa polovičnim uspehom. Poraz od Rusije (4:0) još jednom je pokazao brojne nedostatke u igri "orlova", dok trijumf nad Kiprom (1:0) nikoga nije ubedio da su puleni Dragana Stojkovića kadri za velika dela i uspeh na predstojećem Evropskom prvenstvu. Pre toga, ostalo je da se završi klupska sezona u šampionatima širom Evrope i sveta gde nastupaju naši igrači.

28.03.2024

16:03

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija