• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

22.02.2018

23:53

NATO VEŽBA U ŠUMADIJI: Centar za vanredne situacije Alijanse, ugravaće se tokom oktobra u Mladenovcu i Aranđelovcu!

Politika

NATO VEŽBA U ŠUMADIJI: Centar za vanredne situacije Alijanse, ugravaće se tokom oktobra u Mladenovcu i Aranđelovcu!

Podeli vest

Vežba pod okriljem NATO-a, odnosno Evroatlantskog koordinacionog centra za vanredne situacije, specijalizovanog dela Alijanse za reagovanje u slučaju prirodnih katastrofa i tehnoloških incidenata, biće održana u oktobru u Srbiji, piše "Politika" pozivajući se na informacije iz MUP-a 

Vežba pod nazivom "Srbija 2018", poput sličnih izvedenih u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, održaće se na podrucju Mladenovca i Aranđelovca od 8. do 11. oktobra, a suorganizator vežbe je Sektor za vanredne situacije MUP-a. 
Kako kažu u tom sektoru, u toku je priprema organizacije vežbe, a koliko će država u njoj učestvovati znaće se kada budu odrzane planske konferencije. 

Predstojeća međunarodna vezba upravljanja posledicama vanrednih situacija "Srbija 2018" je civilna vezba koja pruza šansu za uvezbavanje međunarodne saradnje i jačanje sposobnosti timova iz razlicictih država da zajedno provežbaju širok dijapazon operacija uklanjanja posledica vanrednih situacija, isticu u MUP-u.
Svoje umeće pred kolegama iz više država pokazaće pripadnici timova za spasavanje iz ruševina, detekciju i dekontaminaciju radiološko-hemijsko-bioloških materija, spasavanje na vodi, kao i medicinske ekipe.

Osim predstavnika Sektora za vanredne situacije očekuje se i prisustvo predstavnika međunarodnih institucija i organizacija kao i predstavnika drugih ministarstava i organizacija Srbije, kažu nadlezni u MUP-u za "Politiku".

U Ministarstvu odbrane za taj list kažu da Vojska Srbije za sada nije pozvana da učestvuje na vezbi, ali da imajući u vidu da će biti uvezbavani i zadaci iz okvira treće misije VS - pomoć civilnom stanovništvu, moguće je naknadno uključivanje vojske.

Tokom ove godine Vojska Srbije u svojstvu posmatraca učestvovaće na dve vežbe koje se održavaju u organizaciji NATO-a, a vojnici iz Srbije biće angažovani na još deset vežbi koje organizuju, ili na kojima učestvuju, zemlje članice ovog bezbednosnog saveza, ali ne i sama Alijansa, napominje list.
- Želim da nastavimo jacanje partnerstva NATO i Srbije. NATO moze da pruži stručnost i savete u svim oblastima koje Srbija odabere. Kasnije ove godine Srbija će prvi put biti domaćin važnoj evroatlanskoj vežbi za civilna vanredna stanja- rekao je generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg u nedavnom intevjuu za "Politiku".

BRUKA SLOVENAČKIH SPECIJALACA DOBILA EPILOG: Elitna brigada pala na NATO testu, vlada smenila NAČELNIKA GENERALŠTABA!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ljube

pre 6 godina

Bagra špijunska - tu će da paradiraju i izgravaju junake kad ničega nema. Gde su bili da stvarno pomognu 2014. godine kad nam je pomoć stvarno trebala? Jedini koji su nam pomogli su bili Rusi koji su stavljali život na kocku da bi spasvali ljude.

David

pre 6 godina

Dežurni kritičari,ovi i oni, izađimo tog dana u šetnju po zoni određenoj za ovu vežbu i zaigrajmo ŠUMADIJSKO KOLCE.....Aliiii neprimati u kolo svakog..

Borka

pre 6 godina

Ima li taj NATO ,svoje teritorije za vezbe od tih svojih clanica ? Zasto da im nudimo logistiku ljude i cije pare MUP trosi za nato vasarsku okupaCIJUVpo Srbiji ?!? Policajci mupovci ,jer su vam tolike prekomerne plate ,oprema.!?! /policajcima dosadno u Srbiji pa se druze sa nato-neokolonijalistima ,a posto nemate sta da radite po Srbiji ,treba vas sklonit sve od Minisrtra mup do tih mup gimnasticar biznisa u nato komandi kojih nigde nema kad zatreba ,Dokazano u toliko katastrofa poslednjih decenija i ,da prestanu izigravat "Car je gol "e i to mupovci po Srbima u Srbiji !?!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Petrović kuje planove sa Kaboklom i Jagom!
Košarka

Petrović kuje planove sa Kaboklom i Jagom!

Proslavljeni hrvatski košarkaš i trener Aleksandar Petrović (65) ponovo je preuzeo košarkašku reprezentaciju Brazila, a pre nego što se zaputio u Južnu Ameriku da se prihvati dužnosti, obavio je važne razgovore sa košarkašima "večitih" Brunom Kaboklom i Jagom Dos Santosom koji igraju za tamošnji nacionalni tim.

19.04.2024

13:22

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija