• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug.rs/ informer.rs

23.02.2018

11:41

VULIN U MOSKVI: Nove donacije za Vojsku Srbije

Politika

VULIN U MOSKVI: Nove donacije za Vojsku Srbije

Podeli vest

Ministarstvo odbrane Ruske Federacije odobrilo je donaciju od dva miliona evra koja će biti potrošena na školovanje naših budućih pilota "migova" 29, izjavio je danas u Moskvi ministar odbrane Aleksandar Vulin

Vulin je rekao da i na ovaj način nastavljamo da unapređujemo borbenu gotovost naše Vojske, ali i pojačavamo i poboljšavamo odnose između Srbije i Ruske Federacije.

Ministar odbrane Srbije, na poziv ruskog kolege Sergeja Šojgua, boravi u zvaničnoj poseti Ruskoj Federaciji povodom obeležavanja stogodišnjice formiranja Crvene armije i Dana branilaca otadžbine.

Govoreći o susretima sa rukovodstvom Ministarstva odbrane i Ruske Federacije, Vulin je rekao da su istorijske veze srpskog i ruskog naroda duboke i da su srpski i ruski narod uvek bili na istoj strani sveta - tamo gde je sloboda, baš kao što su i danas.

- Ali, nije samo istorija ono što nas povezuje. Politika vojne neutralnosti Srbije se visoko ceni u Ruskoj Federaciji i politika našeg predsednika i vrhovnog komandanta Vojske Republike Srbije Aleksandra Vučića nailazi na veliko poštovanje kod svih organa Ruske Federacije, od predsednika Vladimira Putina do ministra odbrane Sergeja Šojgua - naglasio je Vulin.

Tanjug

Jedna od tema razgovora bila je nastavak vojno-tehničke saradnje Srbije i Rusije.

- Sa velikim zadovoljstvom mogu da kažem da nam je Ministarstvo odbrane Ruske Federacije odobrilo veliku donaciju u iznosu od dva miliona evra koja će biti potrošena na školovanje naših pilota, budućih pilota „migova“ 29. I na ovaj način nastavljamo da unapređujemo borbenu gotovost naše Vojske ali i pojačavamo i poboljšavamo odnose između Srbije i Ruske Federacije - kazao je Vulin.

- Srbija je vojno neutralna zemlja, koja neće da postane član ni NATO ni ODKB-a, ali zemlja koja ima sopstveni put, koja vodi računa o svojim interesima i koja vodi računa o svojim prijateljstvima - zaključio je Vulin.

U okviru obeležavanja stogodišnjice formiranja Crvene armije i Dana branilaca otadžbine, delegacija Ministarstva odbrane na čelu sa ministrom Vulinom, prisustvovaće ceremoniji polaganja venaca na grobu „Neznanog junaka“ u Moskvi.

(FOTO) STOGODIŠNJICA FORMIRANJA CRVENE ARMIJE: Vulin na svečanosti u Kremlju




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vns

pre 6 godina

Koliko nas koštaju te donacije? A da li s nam migovi poleteli ili samo služe za hvaljenje?

Dragojlo

pre 6 godina

Eeeee hajde tajkuni Srbije dajte i vi neku donaciju!!!Sastanite se pa se lepo dogovorite oko oko 5-6 helikoptera MI17 i 5-6 MI 35!!!Nije dovoljno reci da volite Srbiju isprsite i kupite nesto za svoju drzavu i njen narod!!

deda Raša

pre 6 godina

A ko je od njih rekao da voli Srbiju? Oni bolesno vole samo pare. I nemojte da nam oni kupuju borbena sredstva, bice baksuzna. Kad bi jadnici znali koliko je Onazis imao para a zivot nije mogao kupiti, mozda bi se i izlecili. Bogatstvo je neizleciva bolest.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija