• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

24.02.2018

14:08

BESPLATNI LEKARSKI PREGLEDI U VOJNOMEDICINSKOM CENTRU CERAK! Vulin: Vojska Srbije je tu za svoje građane

Politika

BESPLATNI LEKARSKI PREGLEDI U VOJNOMEDICINSKOM CENTRU CERAK! Vulin: Vojska Srbije je tu za svoje građane

Podeli vest

Akcija besplatnih lekarskih pregleda za sve građane nastavljena je danas u Vojnomedicinskom centru Cerak gde je više od 280 građana zakazalo i obavilo specijalističke lekarske preglede

Nakon obilaska, ministar odbrane Aleksandar Vulin je istakao da je vojno zdravstvo naš način da pokažemo civilstvu koliko je dobro i koliko je vredno ulagati u vojsku, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

 - Vojska Srbije je tu za svoje građane. U okviru akcija besplatnih pregleda u vojnom zdravstvu, pregledano je preko 3.000 naših pacijenata i zaista sa ponosom mogu da kažem da imamo veliko zadovoljstvo i da to govori koliko se vojno zdravstvo ceni i koliko se veruje vojnom lekaru i koliko se veruje u sve ono što Vojska radi -  rekao je Vulin.


On je naveo i da je ove godine za nabavku lekova, za nabavku medicinske opreme, predviđeno oko dve milijarde dinara. 

Najavio je da će biti nađena i budžetska sredstva da se izvrši i daleko temeljnija rekonstrukcija centara, kupi nova opremu i primi veći broj zdravstvenih radnika. 

 - Sve ono što što nam nedostaje u vojnom zdravstvu mora da bude obezbeđeno, jer, vojno zdravstvo se ne brine samo o 114.000 naših korisnika i 40.000 naših korisnika u Beogradu, već se brine i oko 300.000 civila koji su pregledani kroz naš sistem, o 20.000 civila koji se nalaze i u našim bolnicama. Dakle, vojno zdravstvo je naš način da pokažemo koliko smo organizovani, koliko vredimo svojoj zemlji, i koliko možemo da pomognemo čitavom našem stanovništvu i celoj našoj zemlji -  rekao je Vulin.

On je, takođe, naglasio da je vojno zdravstvo dobar način da pokažemo jedno organizovano, dobro lice, lice naše vojske koje građani, uostalom, toliko vole i toliko iskreno cene.

Lekar specijalista opšte medicine dr Biljana Rabrenović zahvalila je Vulinu za inicijativu za organizovanje besplatnih lekarskih pregleda i promociju vojnog zdravstva.

 - Ovo je četvrta akcija besplatnih pregleda pod pokroviteljstvom Centra vojnomedicinskih ustanova. Izuzetno smo ponosni velikim odzivom i zadovoljstvom građanstva dobijenim uslugama -  rekla je dr Rabrenović naglasivši da su u toku današnjeg dana građanima bili dostupni lekari devet specijalnosti i laboratorija.

Među građanima Beograda koji su iskoristili današnju akciju besplatnih pregleda u VMC Cerak bila je i doktorka u penziji Marija Plečeš, koja ovu akciju ocenjuje kao sjajnu inicijativu sistema odbrane.

 - Nigde ne čekate, sve možete uraditi na jednom mestu i to vrlo brzo. Svi su ljubazni i perfektno organizovani. Ja sam bila kod interniste, koji me je uputio na ultra-zvuk štitne žlezde -  rekla je ona, naglasivši da će one preglede koje bi u civilnom sektoru čekala mesecima uraditi danas za dva sata.

U vreme kada je i zakazana, u ordinaciju kod neurologa ulazi i Ljilja Paovica.

Današnjem obilasku VMC Cerak prisustvovali su i državni sekretar u Ministarstvu odbrane Bojan Jocić, načelnik Uprave logistike Generalštaba Vojske Srbije brigadni general Željko Ninković i načelnik Uprave za vojno zdravstvo pukovnik Uglješa Jovičić.

Ministarstvo odbrane krajem prošle i početkom ove godine u više navrata otvorilo je vrata svojih zdravstvenih centara u Beogradu, Novom sadu, Nišu, Kraljevu, Vranju i Bačkoj Topoli tokom kojih su vojni lekari-specijalisti pregledali više od 3.000 građana Srbije pružajući im vrhunske zdravstvene usluge. 

Akcija besplatnih pregleda građana i dalje nailazi na veliko interesovanje u svim gradovima u kojima je bila organizovana, najpre zbog profesionalnosti i kvaliteta rada zaposlenih u vojnim zdravstvenim centrima, a zatim i mogućnosti da se u jednom danu odrade pregledi na koje se neretko čeka i mesecima.

Sledeće nedelje će, povodom 2. marta, Dana Vojnomedicinske akademije, lekari klinika za kardiologiju, endokrinologiju, reumatologiju, kao i Klinike za vaskularnu i endovaskularnu hirurgiju VMA besplatno pregledati građane svakog dana u vremenu od 14 do 19 časova.



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
milan

pre 6 godina

VOJSKA NIJE TU ZA GRADJANE NEGO ZA IZBORE. Kad izbori prodju bez obzira ko ih dobije opet ce se cekati na specijalisticke preglede vise meseci......

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija