• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

25.02.2018

15:53

EPS: Đilasove netačne i zlonamerne tvrdnje!

Politika

EPS: Đilasove netačne i zlonamerne tvrdnje!

Podeli vest

Javno preduzeće "Elektroprivreda Srbije" danas je saopštilo da su "netačne i zlonamerne tvrdnje o privatizaciji ogranka TENT" Dragana Ðilasa i da su te tvrdnje date zarad jeftinih političkih poena

"Niko nikad nije ni planirao ni pominjao prodaju ili privatizaciju bilo kojeg dela imovine EPS, a posebno ne Termoelektrana ''Nikola Tesla'' koje su nosilac energetske stabilnosti Srbije" rečeno je u saopštenju.

Kako kažu "Ðilas priča da će zaustaviti nepostojeću privatizaciju TENT-a" i igra se sa zaposlenima u EPS-u i članovima njihovih porodica zarad svog ličnog političkog interesa.

EPS takođe moli da se ne unosi nemir kod građana zbog političke kampanje u kojoj se očigledno ne preza ni od korišćenja potpunih neistina i deiznformacija. U saopštenju iznose podatke da su samo u poslednjih nekoliko godina realizovali i započeli projekte vredne više stotina miliona evra za modernizacije proizvodnje i unapređenja zaštite životne sredine u ogranku TENT.

"Revitalizovana su dva najjača termo bloka u Srbiji u okviru TENT B, modernizovana tri i ove sedmice započeta revilatizacija četvrtog bloka snage veće od 300 megavata u TENT A. Odobrena je i promena strategije kojom će se omogućiti da dva najstarrija bloka A1 i A2 produže radni vek u narednim decenijama. U toku je projekat odsumporavanja dimnih gasova u TENT A, vredan više od 160 miliona evra, kao i drugi projekti kojim se dostižu evropski ekološki kriterijumi i osigurava nastavak proizvodnje." ističe se u saopštenju.

Naglašava se da su time obezbeđena radna mesta i stabilno snabdevanje električnom energijom za domaćinstva i privredu u Srbiji.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija