• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

26.02.2018

11:01

DAČIĆ O BRISELSKOM DIJALOGU: Licemerno je da Evropa od nas traži harakiri!

Politika

DAČIĆ O BRISELSKOM DIJALOGU: Licemerno je da Evropa od nas traži harakiri!

Podeli vest

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio da nema te šargarepe zbog koje bi Srbija dobrovoljno pristala da se odrekne Kosova i Metohije.

Licemerno je da pojedini krugovi u Briselu od nas očekuju taj istorijski harakiri, a ni oni sami unutar EU nemaju jedinstven stav kada je reč o kosovskom pitanju, istakao je Dačić.

Dačić je u intervjuu Novostima komentarisao i današnji nastavak dijaloga Beograda i Proštine u Briselu, gde će se govoriti o Zajednici srpskih opština, istakavši da Srbija neće pristati na bilo kakve promene i prepravke ranije potpisanog sporazuma o ZSO, a na čemu insistiraju Albanci. 

On je rekao i da, ako Brisel pristane na tako nešto, od nastavka dijaloga nema ništa.

- Oni u Prištini izgleda pate od amnezije i ne znaju da smo Briselski sporazum potpisali Hašim Tači, Ketrin Ešton i ja i da su u njemu jasno naznačene obaveze obe strane - kazao je Dačić. 

Uz podsećanje da je taj sporazum potpisan pre pet godina, Dačić kaže da je težnja Prištine da se Srbi sa severa Kosova predsatve kao destabilizujući faktor, što je posebno bio slučaj sa ubistvom Olivera Ivanovića. 

Na pitanje da li smo već upali uzamku "pravno obavezujućeg sporzuma", Dačić kaže da je to u stvari floskula kojuje smislio Štefan File i da sama EU ne zna šta to znači, a kao dokaz navodi da Brisel nije postavio nikakav datum za taj "pravno obavezujući sporazum". On još kaže i da unutar EU ne postoji saglasnost oko statusa Kosova te da zbog toga ni sam Brisel ne može Beogradu da nameće nešto oko čega ni sami ne mogu da se dogovore. 

Upitan da li možemo konačno i započeti priču o konačnom statusu Kosova, Dačić kaže: 

- Primetno je da u Prištini ne žele dijalog o trajnom rešenju jer smatraju da su ostvarili svoju državu i da Beograd treba samo da se saglasi s tim - zaključio je Dačić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lala iz Banata

pre 6 godina

Бриселски преговори су само... - друго полувреме РАМБУЈЕА...! Са истим циљем, а сада другачијом методиком... Рамбује се водио уз претњу американаца и НАТО-а БОМБАМА са осиромашеним уранијумом...А Бриселски "преговори" - су покушај ПРЕВАРЕ, на перфидан начин, коришћењем (и злоупотребом!) међународног права...ради остварења истог циља као и у Рамбујеу...ПРИЗНАВАЊА НЕЗАВИСНОСТИ КОСОВА...!! То је суштина...Рамбује и Брисел, то су "рођена браћа"...!! Зато у Бриселу НИШТА СЕ НЕ СМЕ ПОТПИСАТИ нити оверити државним печатом који би стајао .... - ПОРЕД ПЕЧАТА тзв. државе "Косово"...! НИКАКО...То је суштина ове правне преваре...!! Само да ставимо државни печат поред ЊИХОВОГ.... то треба американцима и НАТО...

Izbori 2024

TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)
Live TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)

Sukob u Gazi eksalira i čini se da se širi na druge frontove. Izrael odlučan da odgovori na napad Irana. Da li zaista Netanijahu gura SAD u rat protiv Irana? Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su bivši potpukovnik KOS-a Ljuban Karan i politikolog, prof. dr Vladimir Pavićević. Uživo u program iz Frankfurta uključio se i politikolog Andreja Lović koji je govorio o tome na koji način Nemačka posmatra ovaj rat. U drugom delu emisije gosti su govorili o ratu u Ukrajini. O ovoj temi govorio je i kapetan garde Branislav Živković koji se putem vajber linka uživo uključio u program.

15.04.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija