• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

26.02.2018

20:32

IRAN UZ SRBIJU, KOSOVO NE MOŽE U UN: Teheran hoće i vojnu saradnju, 8 marta kreće AVIO LINIJA BEOGRAD-TEHERAN!

Politika

IRAN UZ SRBIJU, KOSOVO NE MOŽE U UN: Teheran hoće i vojnu saradnju, 8 marta kreće AVIO LINIJA BEOGRAD-TEHERAN!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ministar spoljnih poslova naše Zemlje Ivica Dačić razgovarali su sa ministrom spoljnih poslova Irana Mohamadom Džavadom Zarifom, koji je ponovo podržao Srbiju kad je reč o rešavanju problema Kosova ustvrdivši da je jedini put za rešenje "problema južne srpske pokrajine" dijalog i poštovanje međunarodnog prava

Zarif je potvrdio i da  da će 8. marta biti uspostavljena direktna avio linija Beograd - Teheran, a preneo je i predsedniku Vučiću zvaničan poziv predsednika Irana Hasana Rohanija da poseti Iran, što je predsednik Srbije prihvatio i uputio poziv da predsednik Rohani uskoro dođe u uzvratnu posetu našoj zemlji.

Vučić izrazio je zadovoljstvo dinamikom političkog dijaloga i naglasio da Srbija ima interes za razvoj svestrane saradnje. On je izrazio zahvalnost na dosadašnjem principijelnom stavu po pitanju očuvanja suvereniteta i teritorijalnonog integriteta Republike Srbije.

Kako je saopštila Pres služba Predsednika, Vučić je izrazio spremnost za jačanje privrednih veza dveju zemalja i istakao da je neophodno raditi na povećavanju robne razmene i jačanju saradnje u oblasti poljoprivrede, građevinarstva, energetike, zdravstva i turizma.

 Ministar spoljnih poslova Irana Mohamad Džavad Zarif je, podsetimo, u Srbiju došao sa direktorima najvećih iranskih kompanija

Na zajedničkoj konferenciji za novinare sa srpskim kolegom, Ivicom Dačićem, Džavid Zarif je rekao da Srbija i Iran mogu da sarađuju u oblasti poljoprivrede, građevinarstva, energetike, zdravstva, turizma, ali i u vojnoj industriji kao u vreme Jugoslavije.

- Nadamo se da će se nastaviti trend razvoja dobrih odnosa - rekao je Džavad Zarif i dodao da su se iranski turisti od kada su dve zemlje međusobno ukinule vize uverili u srdačnost i gostoprimstvo srpskog naroda.

Ministar Dačić je zahvalio Džavadu Zarifu na principijalnom stavu o jednostrano proglašenoj nezvaisnosti Kosova i poručio da Iran može da računa na prijateljstvo Srbije i podršku u međunarodnim organizacijama.

Tanjug

Dačić je izrazio zadovoljstvo zbog toga što je Džavad Zarif u Srbiju došao sa velikim brojem privrednika.

Primetio je i da je oko 6.000 Iranaca od septembra do februara posetilo Srbiju i izrazio očekivanje da će taj broj biti veći od marta jer je predviđeno da se uspostave direktni letovi između Beograda i Teherana.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Preko Horgoša švercovao kofer prepun blaga! Zlatne i srebrne antikvitete prikrio ličnim stvarima u ručnom prtljagu (FOTO)
nije prošao

Preko Horgoša švercovao kofer prepun blaga! Zlatne i srebrne antikvitete prikrio ličnim stvarima u ručnom prtljagu (FOTO)

Carinski službenici su 23. aprila 2024. godine na graničnom prelazu Horgoš, u saradnji sa policijom, otkrili neobičan pokušaj jednog putnika, da u ličnom prtljagu prokrijumčari preko 300 komada starinskog pokućstva, bodeža u koricama, časovnika i nakita, za koje se pretpostavlja da bi pored materijalne, mogli imati i antikvitetnu vrednost.

24.04.2024

15:10

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija