• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: alo.rs/informer.rs

28.02.2018

13:26

SRBIN, HOKEJAŠKI HEROJ KANADE, PODRŽAO VUČIĆA! Milan Lučić poručio: VIDIM DA JE SRBIJA NA PRAVOM PUTU!

Politika

SRBIN, HOKEJAŠKI HEROJ KANADE, PODRŽAO VUČIĆA! Milan Lučić poručio: VIDIM DA JE SRBIJA NA PRAVOM PUTU!

Podeli vest

Srpske gore list, mladi i talentovani igrač hokeja i osvajač najprestižnijih hokejaških trofeja u Kanadi, Milan Lučić, podržao je listu Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beograd, na izborima za Skupštinu Grada Beograda.

Lučić je odlučio da pruži podršku jer, kako kaže, primećuje da se u Beogradu mnogo više radi i gradi, da se srpska prestonica menja i da postaje centar regiona.

- Beograd i Srbija idu u bolju budućnost i vidim da su na pravom putu. Živim u Kanadi, ali se redovno čujem sa porodicom i prijateljima koji su u Beogradu, sa bratom i njegovom suprugom, sa ujakom, i oni mi kažu koliko se Beograd promenio, da se radi i gradi, da ima više turista, da je postao pravi svetski grad. Kažu mi da sve ide na bolje. Srećan sam zbog toga i vidim da je Srbija na dobrom putu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, i zato sam rešio da podržim listu Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beograd - kaže Lučić.

Privatna arhiva

Uspešni sportista odrastao je u srpskoj porodici u dijaspori, koja je zadržala jake veze sa maticom, a vaspitan je, kako kaže, u duhu pravoslavlja.

- Rođen sam i odrastao sam u Vankuveru u Kanadi, ali baba i deda, kao i mama i tata rođeni su u Srbiji i sačuvali su našu tradiciju. Svake godine slavimo slavu, obeležavamo Svetog Savu, idemo u našu crkvu na Badnje veče, Vaskrs, na velike praznike, imamo mnogo prijatelja iz Srbije, pripremamo domaća, srpska jela. Odrastao sam u Kanadi, ali sam uvek bio povezan sa Srbijom - objašnjava on.

Najveći profesionalni uspeh u Lučićevoj karijeri jeste osvajanje prestižnog hokejaškog Stenli kupa. Kada je, prema pravilima NHL lige, dobio pravo za zadrži trofej Stenli kupa na jedan dan, Lučić je uradio nešto neočekivano - odneo ga je u Crkvu Svetog Arhangela Mihaila u Barnabiju.

Privatna arhiva

- Odneo sam ga u našu crkvu da ga vide naši ljudi. Želeo sam da svoj najveći profesionalni uspeh podelim sa njima. Ja sam prvi Srbin koji je osvojio Stenli kup, uradio sam to za mamu i tatu, za babu i dedu, za sve naše ljude - kaže Lučić, koji najavljuje svoj dolazak u Srbiju naredne godine, ali ovog puta sa prinovom, koja u kuću Lučića stiže za dva meseca.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17