• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

28.02.2018

15:15

LONČAR I JOVIČIĆ: Kotež dobio savremeno opremljenu  ambulantu!

Politika

LONČAR I JOVIČIĆ: Kotež dobio savremeno opremljenu ambulantu!

Podeli vest

Predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić prisustvovao je danas sa ministrom zdravlja dr Zlatiborom Lončarom otvaranju savremeno opremljene ambulante u Kotežu, čije su proširenje i rekonstrukciju građani ovog naselja čekali više od dve decenije

Za dva i po meseca od potpuno ruiniranog objekta, izgrađena je i proširena sa 70 na 140 metara kvadratnih i moderno opremljena ambulanta, koja će pored opšte medicine imati i stomatološku ordinaciju.

- Ovo je lepo videti, ambulanta koja je imala samo prizemlje, sada je duplo veća i kompletno sređena. Velika je stvar da za dva meseca i nešto više dobijete ovakav objekat, da bude u funkciji i da ispunjava sve standarde. Mogli smo da vidimo razgovarajući sa pacijentima da su oni oduševljeni i da su jedva čekali da  dobiju jednu ovakvu ambulantu. Zaposleno je 11 novih medicinskih radnika ovde i to je ono što je najbitnije za sve ljude koji žive u ovom kraju i kojima je potrebna medicinska pomoć - rekao je ministar Lončar i dodao:

- To je dokaz da će se voditi računa o svakom kraju Beograda i Srbije, da ljudi zaslužuju ovakve uslove da imaju u svim krajevima gde žive. Želim uspešan rad i da se postižu što bolji rezultati - zaključio je Lončar.

Jovičić je rekao da je nova ambulanta dokaz efikasne saradnje Ministarstva zdravlja, Sekretarijata za zdravstvo, Doma zdravlja Palilula, Opštine Palilula i u svemu tome, kako je naglasio, uz snažnu podršku Grada Beograda.
- Mislim da je ovo dobar pokazatelj, da posle 25 godina raznih zahteva koje su građani slali Opštini, mi odmah reagujemo i ruiniranu ambulantu pretvorimo u jednu od najmodernijih ambulanti u ovom delu Palilule. Hvala građanima koji su imali strpljenja i koji su sačekali da se ova ambulanta završi - rekao je Jovičić.

opština Palilula

On je, takođe, saopštio da je juče dobio lokacijske uslove za izgradnju novog doma zdravlja u Borči koji će se prostirati na 4.500 metara kvadratnih.

- Biće to najsavremeniji dom zdravlja u ovom delu Beograda, možda i šire, koji će odgovoriti na sve izazove i potrebe naših sugrađana i kao što smo ovo završili u rekordnom roku tako ćemo izgraditi i dom zdravlja u Borči. Na ovim prostorima živi preko 150 hiljada stanovnika i mislim da ćemo uz veliku podršku ministra zdravlja i svih ostalih, imati već polovinom 2019. godine jedan od najmodernijih domova zdravlja, kojim ćemo rešiti višedecenijski problem
- rekao je Jovičić i dodao: 

- To je dokaz da se bavimo odgovornom politikom prema našim sugrađanima i da svi zajedno ujedinjeni na istom zadatku postižemo zaista dobre rezultate - zaključio je Jovičić.           




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17