• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tanjug

28.02.2018

15:47

CRVENI METEOALARM U CELOJ SRBIJI: Temperature do minus 20, ali to nije najgore...

Vesti

CRVENI METEOALARM U CELOJ SRBIJI: Temperature do minus 20, ali to nije najgore...

Podeli vest

Od četvrtka, pa do nedelje, skoro u celoj Srbiji na snazi će biti crveni meteoalarm jer će biti izuzetno hladno, a padaće i kiša koja će lediti pri tlu

Republički hidrometeorološki zavod proglasio je crveni meteoalarm za sredu i četvrtak, kada se očekuje da temperature odu do minus 18, dok će u toku dana najviša temperatura biti do minius dva stepena. 

printscreen rhmz

Crveni meteoalarm podrazumeva da je vreme vrlo opasno. Prognozirane su naročito opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati veliku materijalnu štetu i biti veoma opasne po bezbednost ljudi i životinja. Treba se često informisati o detaljima očekivanih meteoroloških uslova i rizika. Slediti naredbe i savete nadležnih državnih službi.

RHMZ upozorava i na pojavu na ledene kiše u petak i subotu. 

U četvrtak će se posle vedrog jutra, oko podneva na zapadu a zatim u ostalim krajevima naoblačiti uz slab sneg. 
Na Jugozapadu zelje će sneg preći u kišu koja će se lediti pri tlu. Vetar slab i umeren, istočni i jugoistočni, jutarnja temperatura od minus 18 do minius 12, najviša dnevna od minus 2 na jugu i jugoistoku, do minius 6 na severu.

Slično vreme i u Beogradu, s jutarnjom temperaturom i do minus 15, a tokom dana do minus pet stepeni Celzijusa. 

LEDENI TALAS U SRBIJI NE JENJAVA! Danas i sutra sneg, u petak ledena kiša, MINUS SVE DO SUBOTE!

Za dane vikenda biće umereno do potpuno oblačno i malo toplije, u subotu mestimično sa kišom, koja će se ujutro na severu lediti pri tlu, u planinama sa snegom. 

U nedelju uglavnom suvo. 
Do kraja sedmice u košavskom području vetrovito sa umerenim i jakim jugoistočnim vetrom. 

Zatim do kraja perioda, do 8. marta, promenljivo oblačno i osetno toplije u pojedinim danima sa slabom kišom. 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set