• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

01.03.2018

14:11

POPOVIĆ: Inženjeri nosioci ekonomskog razvoja ZASNOVANOG NA INOVACIJAMA!

Politika

POPOVIĆ: Inženjeri nosioci ekonomskog razvoja ZASNOVANOG NA INOVACIJAMA!

Podeli vest

Glavnu ulogu u razvoju ekonomije vođene inovacijama imaju mladi inženjeri. Inženjerstvo doživljava renesansu u Evropskoj uniji. Vlada Srbije će pomoći da mladi inženjeri u Srbiji u adekvatnom ambijentu mogu da pretvaraju svoje inovacione ideje u proizvode koji donose boljitak svakom građaninu, poručio je Nenad Popović, ministar za inovacije i tehnološki razvoj

On je, otvarajući Konferenciju o inovativnom preduzetništvu i novim tehnologijama. u Naučno tehnološkom parku u Beogradu, istakao da svaka inovacija treba da bude usmerena prema tržištu i boljem životu građana.

- Svaka inovacija i rezultat naučno-istraživačkog rada treba da budu usmereni ka boljem životu svakog građanina, ka većim platama, a time i većim penzijama - rekao je Popović.

Ministar je istakao da je Vlada Srbije ove godine povećala budžet za razvoj inovacija i inovacionog preduzetništva za čak pet puta.

- U narednim mesecima ćemo započeti sa sprovođenjem konkursa za razvoj startapova i preduzetništva u vrednosti od preko milijardu dinara. Značajna sredstva biće usmerena u razvoj ženskog inovacionog preduzetništva, ali i u promociju i popularizaciju inovacija i preduzetničke kulture - naglasio je Popović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija