• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug.rs/ informer.rs

01.03.2018

19:00

AMBICIOZNI PLANOVI! ​Brnabić: Povećanje plata i penzija pre kraja godine

Politika

AMBICIOZNI PLANOVI! ​Brnabić: Povećanje plata i penzija pre kraja godine

Podeli vest

Premijerka Ana Brnabić izjavila je večeras da je godina u ekonomskom smislu počela jako dobro, da je budžetski suficit više od 18 milijardi dinara, te da će, ako se ovako nastavi, plate i penzije povećati svakako pre kraja godine

- Imamo ambiciozne planove - rekla je Brnabić za TV PInk i navela da je za ovu godinu planiran rast BDP od 3,5 odsto, za šta je potrebno završiti prvi kvartal sa 3,9 odsto. 

Sada je, međutim, povećanje BDP već 4,2 odsto, višer nego što je planirano. 

Javni dug je 57 odsto BDP, rekla je premijerka i dodala da se zadržava finansijska dicipilina. 

- Očekujemo i prvu uplatu za Aerodrom ove godine od 500 miliona evra - navela je Brnabić i ocenila da će, ako je sudeći po januaru, ovo biti dobra godina. 

- Ako ovako nastavimo idemo na povećanje plata i penzija svakako pre kraja godine - poručila je premijerka. 

BRNABIĆ: Poseta i Junkera - poruka da se na nas računa




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija