• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

01.03.2018

23:49

DODIK HOĆE MLADIĆA NA ČELU SRPSKE: Sin komandanta Vojske RS glavni kandidat da PREUZME PREDSEDNIČKU FUNKCIJU U RS?!

Politika

DODIK HOĆE MLADIĆA NA ČELU SRPSKE: Sin komandanta Vojske RS glavni kandidat da PREUZME PREDSEDNIČKU FUNKCIJU U RS?!

Podeli vest

Darko Mladić, sin komandanta Voske RS  Ratka Mladića, jedan je od mogućih kandidata Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorada Dodika za predsednika Republike Srpske na predstojećim opštim izborima

Mladićeva kandidatura, piše Blic, ušla je u uži izbor Milorada Dodika i SNSD, a pojedini savetnici aktuelnog predsednika Srpske smatraju da bi kandidatura sina ratnog komandanta Vojske RS ostavila bez ikakve šanse za pobedu kandidata opozicionog Saveza za promene Vukotu Govedaricu, navode neimenovani izvori beogradskog lista.

- Bili koji drugi kandidat vladajuće partije ne garantuje izbornu pobedu nad izabranim kandidatom Saveza za promene. S druge strane, kandidaturom sina Ratka Mladića za poziciju predsednika Srpske u vrhu SNSD računaju da bi sigurno obezbedili ogromnu podršku najvećeg dela boračke populacije, kao i običnih ljudi koji u Mladiću vide nekog ko je najzaslužniji za stvaranje i odbranu Srpske - tvrde sagovornici lista.

Veliki plus eventualnoj kandidaturi Darka Mladića, dodaju oni, predstavljalo bi i to što se radi o nestranačkoj ličnosti, koja govori nekoliko stranih jezika.

- U vrhu SNSD razmišljaju i o tome da bi najveći deo neopredeljenih birača na izborima svoj glas sigurno pre dali Darku Mladiću nego kandidatu SDS Vukoti Govedarici - navode isti izvori.

Reuters

Darko Mladić nije za želeo da potvrdi, ali ni da demantuje informaciju da je njegovo ime ušlo u uži krug kandidata.

Neimenovani izvori beogradskog dnevnika, takođe, tvrde i da je pored Darka Mladića, čije je ime nedavno ušlo u uži izbor kandidata vladajuće partije za predsednika Srpske, u igri i dalje aktuelna premijerka RS Željka Cvijanović, zatim ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač, kao i delegat SNSD u Domu naroda Parlamenta BiH Sredoje Nović.

Predsednik vladajuće SNSD Milorad Dodik, takođe, nije želeo da potvrdi vest da je Darko Mladić, sin generala Ratka Mladića, jedan od mogućih kandidata ove stranke za predsednika RS na predstojećim opštim izborima. 

Aktualni predsednik RS, međutim, nije ni demantovao informaciju da bi na čelu Srpske mogao da ga zameni Darko Mladić.  

On je, kako je prenela RTRS, rekao da je čuo za to, ali je dodao i da će o kandidaturi odlučivati stranački organi SNSD.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija