• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

04.03.2018

08:47

PRVI REZULTATI BEOGRADSKIH IZBORA OKO 23h!  Lukić: Nema nepravilnosti

Politika

PRVI REZULTATI BEOGRADSKIH IZBORA OKO 23h! Lukić: Nema nepravilnosti

Podeli vest

Sva biračka mesta u Beogradu su otvorena i nema nepravilnosti, a prvi preliminarni rezultati očekuju se večeras oko 23 sata, izjavio je predsednik Gradske izborne komisije Zoran Lukić

- Sva biračka mesta su otvorena, svi članovi biračkih odbora, i u stalnom i u proširenom sastavu, su na svojim mestima, na 1.185 mesta. Građani su počeli da dolaze i da ispunjavaju svoju građansko pravo - rekao je Lukić za RTS.

On očekuje da prve preliminarne GIK ima večeras oko 23 sata.

- Očekujem da ćemo u 23 sata imati koliko-toliko relevantne preliminarne rezultate, koji se zasnivaju na zapisnicima biračkih odbora. Stranke će imati pre nas, ali ćemo mi imati potpuno ispravne i relevantne podatke - rekao je Lukić.

(UŽIVO) IZBORNA BITKA ZA BEOGRAD: Političari poranili, GRAĐANI BIRAJU IZMEĐU 24 LISTE

Predsednik GIK je pojasnio da je potrebno da građani na biralište ponesu važeću ličnu kartu i pasoš ili, ako im je lična karta istekla, stari obrazac lične i karte i potvrdu da su MUP-u predali zahtev za novu ličnu kartu, kako bi mogli da glasaju.

Obaveštenje koje su građani dobili preko pošte nije uslov za glasanje, već je pomoćno sredstvo da bi ih lakše našli u biračkom spisku.
Stara, iznemogla i bolesna lica, koja nisu u mogućnosti da dođu na biračko mesto, mogu do 11 sati da obaveste birački odbor, sa terotorije svog biračkog mesta, da žele da ovlasćeno lice dođe do njih, kako bi ispunili građansko pravo, podsetio je Lukić.



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17