• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

05.03.2018

09:09

NAJVEĆI PORAZ ŽUTE OPOZICIJE DO SADA! Gubitnici, gde vam nestadoše glasovi u Beogradu?!

Politika

NAJVEĆI PORAZ ŽUTE OPOZICIJE DO SADA! Gubitnici, gde vam nestadoše glasovi u Beogradu?!

Podeli vest

Uprkos najavama i busanju u grudi da će "osvojiti Beograd", opozicija je na jučerašnjim lokalnim izborima u Beogradu doživela nezapamćeni fijasko!

U Skupštinu grada će, pored ubedljivog SNS-a, koji je osvojio čak 45% glasova, ući samo liste Dragana Đilasa sa 18,8%, Aleksandra Šapića sa 9,3% i SPS-a sa 6,1% glasova građana Beograda.

A pre samo nekoliko dana, 1. marta, jadnotiražno opoziciono glasilo Danas objavilo je "eminentno" istraživanje agencije Partner u kojem se tvrdi da će Đilas i Šapić "razbiti". U ovom istraživanju predviđeno je da će Aleksandar Šapić ubedljivo pobediti na Novom Beogradu, sa 26%, a Dragan Đilas na Vračaru, sa čak 30% glasova.

BG IZBORI: SNS 44,9%, ĐILAS 18,8%! VUČIĆ: Beograđani pokazali da cene rad i rezultate!

Takođe, žuti mediji bili su potpuno sigurni da u Skupštinu grada ulazi i DS, pa su davali procenu da će osvojiti čas 7% glasova. A osvojili su - 2,2%!

Koliko je opozicija izgubila glasova u prethodnom periodu možda najbolje govori poređenje rezultata lokalnih izbora u Beogradu sa rezultatima predsedničkih izbora u glavnom gradu.

Naime, u aprilu prošle godine, Aleksandar Vučić je takođe ubedljivo pobedio u Beogradu, a Saša Janković koji je na ovom izborima podržao listu Dragana Đilasa imao je 24,1%. Njegov pulen Đilas sada 5,3% manje!

Luka Maksimović, alijas Ljubiša Preletačević Beli tada je osvojio čak 12,64%, dok je sada spao na bednih 2,5%.

Aleksandar Šapić je, da podsetimo, na lokalnim izborima u Novom Beogradu održanim u aprilu 2016. osvojio 35,5% glasova, dok je sada spao na 9,3% na teritoriji grada.

A evo kakvo je "sjajno" istraživanje pre nekoliko meseci uradio Đorđe Vukadinović, odnosno Nova srpska politička misao:

printscreen

Pa, gde im onda nestadoše toliki glasači? Možda su samo imali dovoljno vremena da shvate s kim imaju posla!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Uroš

pre 6 godina

Gubitnika je mnogo , ali najveći je DS. Ne znam da li više mogu da opstanu, kao stranka. Nema ih, nema ko da glasa za njih. Ruku na srce, a i kako bi? Oni više nemaju prepoznatljivu politiku.

jedan čovek jedan vladar

pre 6 godina

prvi puta u istoriji da je Predsednik države pobedio na gradskim izborima

Sole

pre 6 godina

A nije prvi put. Bar treći,jer je prvi put to bilo za vreme Miloševića, drugi put za vreme Tadića,pa onda za vreme Vučića. Interesantno je to kako dok SNS nije pobedio sve je važilo i sve se moglo, a sad sve smeta.

glasač

pre 6 godina

Čestitke pobednicima ali ne gubite vreme,napravite od Beograda lepše mesto za život a pri tome ne okaljajte obraz.

mateja

pre 6 godina

Politika rada i rezultata je pobedila politku mrznje!

daca

pre 6 godina

Ne može se protiv velike sile tako opozicija je jako loš korak napravila

mala

pre 6 godina

Mislim da je bilo gore proslog puta, ali dobro.. svaki poraz je tezak. Bitno je ad je SNS imala najvise.

mala

pre 6 godina

Opoziciji se jednom dala vlast i videli smo gde smo dosli, prema tome, nikad vise.

bili piton

pre 6 godina

Svanuo je novi dan ,za gradjane dugo ocekivan ,dan kada su oni koji su opljackali ovaj narod i zemlju pretrpeli konacni i zavrsni udarac ,kada su napokon kaznjeni za svoja nedela ,5-og oktobra su nas prevarili ,5-og marta im uzvracamo .Zbogom zauvek .

rambo

pre 6 godina

Zalutali im "bugarski vozovi" skrenuli na slepi kolosek .

NISTE REALNI

pre 6 godina

Sada o Beogradu odlucijuje Rasim Ljajic, Krkobabic, Vulin, Vuk Draskovic, Nenad Popovic...ko jos bese u koaliciji sa SNS??? 50% gradjana nije izaslo na izbore...

Jovan

pre 6 godina

Bolje da oni odlučuju nego NVO sa Sorošem na čelu.

Zoran

pre 6 godina

Kako šta misle? Ne pada im na pamet Đilas i ostala lopovska bratija, a nisu baš ni za ove koje ti mrziš. Neki na putu, dosta njih van zemlje, mnogi na zimovanju (Điki đihaha ih ubedio da je on sigurni dobitnik..i tako). To misle!

Stefi

pre 6 godina

Jedno su želje, drugo su mogućnosti! Čestitke SNS-u!

Milan

pre 6 godina

Opoziciju ne treba da iznenadjuju rezultati. Narod se seća njihove vlasti.

Giša

pre 6 godina

To majstore neka si polazao neradnicima da je prošlo vrijeme ležanja i kukanja i da treba zagrnuti rukave i raditi.Sbaka čast sve čestitke.

veki

pre 6 godina

Pitam sta misle onih 50% gradjana, a to je oko 800.000 koji se nisu pojavili na izborima. Vučić je imao podršku oko 330,000 glasova. Pa neka svaki držvani službenik koji radi za njegov sistem glasao za njega, policajci, vojska, po logici stvari on ne može nikada da izgubi izbore. To je čista matematika.

Ljube

pre 6 godina

Moj Veki, pa da li im je neko zabranio ili ih sprečio da izađu i glasaju? Što je najgore, da je izlaznost bila preko 60% poraz opozicije bi bio još ubedljiviji. Mislim da ni sam ne veruješ u to što si napisao, da su svi državni službenici glasali za SNS.

Sole

pre 6 godina

Ko vam je "ugradio" ove lude ideje o neizlasku 50% stanovnika? Ko je 2004 ukinuo cenzus od 50%?DOS! Koliko su prijašnji predsednici dobijali glasova na osnovu izlaznosti gradjana? Otprilike isto. zavisno od godine i vaznosti izbora izlaznost je isla do 65%. Pola od toga je 33% tako da ja ne znam o kakvoj manjini vi svi pričate? Problem je u tome što svi vi hoćete po svom i to je u redu ali morate prvo da pobedite. Budite ono što vičete da jeste i pružite ruku boljem. Za 4 godine imaćete priliku da pobedite.

Goran

pre 6 godina

Gde ste sada zuti a i ridji,gde ste sada patkari a i kokosari.....POBEDA JE NASA

Aleksandar

pre 6 godina

Izvinite molim vas, ali po meni je mnogo bolje prosao Djilas od svih ostalih. Svaka cast SNS-u i puno uspeha u daljem radu zelim!

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17