• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

05.03.2018

09:34

GIK (71,39%): VUČIĆ 45,60% - ĐILAS 18,71% - ŠAPIĆ 8,27% - SPS 6,35%!

Politika

GIK (71,39%): VUČIĆ 45,60% - ĐILAS 18,71% - ŠAPIĆ 8,27% - SPS 6,35%!

Podeli vest

Prema podacima GIK-a sa 71,39 odsto obrađenih biračkih mesta lista oko naprednjaka osvojila je 45,60 odsto glasova. Cenzus prelaze lista Dragana Đilasa (18,71 odsto), lista Aleksandra Šapića (8,27) i lista SPS-JS (6,35 odsto)

Na izborima u Beogradu pravo glasa imao je 1.606.931 birač na 1.185 biračkih mesta. Za 110 odborničkih mesta u beogradskom parlamentu, borile su se 24 izborne liste.

Prema podacima Ipsosa, ukupna izlaznost je bila 51,3 odsto upisanih birača.

Najviše glasova osvojila je lista oko SNS-a "Aleksandar Vučić – Zato što volimo Beograd", za koju je glasalo 45,60 odsto izašlih birača, pokazali su preliminarni rezultati Gradske izborne komisije (GIK).

- Pokazalo se demokratsko lice naše zemlje, uprkos brojnim pretnjama i pritiscima mnogih da će taj proces urušiti - rekao je sinoć Aleksandar Vučić u izbornom štabu SNS-a.

Ta lista imaće 64 mandata u Skupštini Grada Beograda, pokazuju podaci sa 71,39 obrađenih biračkih mesta, odnosno 67,14 odsto biračkog tela.

Kako je naveo predsednik izborne komisije Zoran Lukić, cenzus su prešle još tri liste i to "Dragan Đilas – Beograd odlučuje, ljudi pobeđuju" sa 18,71 odsto (26 mandata), "Aleksandar Šapić – Gradonačelnik" sa 8,27 odsto glasova (11 mandata) i "Ivica Dačić – SPS – Dragan Marković Palma – JS" 6,35 odsto glasova (9 mandata).

Informer

Ispod cenzusa su lista "Inicijativa Ne davimo Beograd – Žuta patka – Čiji grad – Naš grad – Ksenija Radovanović" koja je osvojila 3,37 odsto, dok je lista "Dosta je bilo i Dveri – Da ovi odu, a da se oni ne vrate" osvojila 3,87 odsto glasova izašlih birača.

Ostale liste su imale znatno manji procenat osvojenih glasova.

- Sada nam predstoji posao transporta izbornog materijala od sedišta kordinatora GIK-a, a zatim verifikacija mandata - rekao je Lukić i najavio da će sledeća konferencija za medije biti održana kada bude obrađeno 100 odsto izbornog materijala i kada budu verifikovani mandati.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
milan

pre 6 godina

Zasto niko nece da objavi rezultate izbora 2014.SNS-63 mandata SPS-16 mandata. Izbori 2018 SNS-63 a SPS-8 .Kakva je to istoriska pobeda koalicije.

asid

pre 6 godina

Za ovaj impresivan rezultat SPS-a nije samo ona zaslužna, doprinos Tita i Sloba je nezaobilazan!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!
Košarka

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!

Bilo je fenomenalno. Trebaće još par dana da mi se slegnu utisci. I dalje sam preplavljena emocijama, sjajno je ovako krunisati sezonu. Presrećna sam i preponosna, ostvarila sam san koji sam imala kao devojčica, priča za Informer srpska košarkašica Nikolina Milić, koja je sa Fenerbahčeom odbranila titulu prvakinja Evrope.

16.04.2024

06:40

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija