• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

05.03.2018

13:15

ŽUTI ŽENOMRZAC! Predsednik NUNS Slaviša Lekić umesto da se bavi Đilasovom zabranom medija, seksistički izvređao članicu REM Oliveru Zekić!

Politika

ŽUTI ŽENOMRZAC! Predsednik NUNS Slaviša Lekić umesto da se bavi Đilasovom zabranom medija, seksistički izvređao članicu REM Oliveru Zekić!

Podeli vest

Predsednik NUNS Slaviša Lekić objavio je u današnjem izdanju niskotižanog dnevnog lista Danas tekst pod naslovom "Ćićolina i Olja Zekić" u kojem na najprimitivniji način vređa članicu Saveta Regulatornog tela za elektoronske medije (REM) 

Umesto da se kao predstavnik "nezavisnih" medija oglasi povodom nezapamćenog skandala, kada je sinoć Dragan Đilas zabranio pojedinim medijima da prisustvuju njegovoj konferenciji za štampu (da podsetimo, reč je o dnevnim novinama Informer, Srpski telegraf, Novosti i Alo i TV kućama Pink, Studio B i Hepi), prepodobni Lekić je u danu posle beogradskih izbora odlučio da - vređa žene!

U skandaloznom tekstu on je na najprimitivniji mogući način izvređao članisu Saveta REM Oliveru Zekić, ali i sve žene koje je nazvao - kurvama!

DOKAZ ŽUTE BRUKE! Olja Zekić, članica Saveta REM, potvrdila: RTS namerno Vesiću SMANJIO MIKROFON U "UPITNIKU"!

Olivera Zekić nije ostala nema na ovu ženomrzačku kolumnu, pa je odgovorila žutom Lekiću i kolegama iz Danasa. Njeno otvoreno pismo prenosimo u celosti:

Sve žene ste nazvali kurvama

Poštovane kolege,

Dozvolite mi da vam se zahvalim na sjajnom odnosu prema ženama koji ste pokazali objavljivanjem teksta "Ćićolina i Olja Zekić", predsednika NUNS-a Slaviše Lekića u Danasu, 5. marta 2018. godine.

Smatram da ste postupili vrlo džentlmenski i nadasve, izuzetno hrabro.

Zahvalna sam i NUNS-u, što ima predsednika kakvog ima, i što je, ovim tekstom, stav te organizacije, u nečemu što je trebalo da bude polemika, sveden na psovke, a žene na "kurve i ološe". 

Računam da je sve to, zajedno, deo vaših, udruženih napora da Srbija postane civilizovano društvo, društvo dijaloga i poštovanja svih učesnika u njemu, a pogotovo žena.

Slaviši Lekiću, predsedniku Nezavisnog udruženja novinara Srbije, koji je, dan pošto je Dragan Đilas zabranio novinarima više redakcija da prisustvuju dogadjaju u njegovom izbornom štabu, odlučio da vreme potroši ne na oštru osudu tog čina, nego na to da mene, krijući se iza neuspešnog pokušaja duhovitosti, nazove kurvom, neću da odgovaram. Odgovorite mu, ako možete, vi sami.

Ako ne znate šta, pitajte koleginicu o kojoj ste pisali (tada vam pojam "mizoginija" nije bio stran), kada je Bratislav Gašić napravio skandal pomešavši novinarke i klečanje. I ako vam predloži da Lekića postavite za novog ministra odbrane, nemojte da se čudite. Mali je NUNS za takvu moralnu gromadu.

Kao što je za vas mala "sloboda štampe". Pošto bi vam, očigledno, više odgovarala "sloboda lova". Na veštice i žene, en general. Zato što su, po vašem naslovu, sve one - Ćićoline. 

Nadam se da se time ponosite i da ste, ozareni, tekst čitali svojim ženama i ćerkama. I objasnili im da to nikako nije mizoginija, nego sloboda izražavanja, te da je, reći ženi - kurvo, sasvim poželjno i opravdano. 

Hvala još jednom. Olivera Zekić


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Zoran Uzice

pre 6 godina

A gde je sporni tekst na koji ova kurozderka odgovara? Valjda smo zasluzili da procitamo tekst na koji ona odgovara.

mico

pre 6 godina

A sta si ti ako je ona kurozderka majmune neotesani seljacino

Vid

pre 6 godina

Zoran Uzice , da si se malo potrudio ti bi sporni tekst našao. Nism siguran da bi imao hrabrosti da ga pokažeš ,ako ih imaš, ženi i kćerki a ne bi im naročito pokazao tvoj sramni komentar.

Vasas

pre 6 godina

https://www.danas.rs/kolumna/slavisa-lekic/cicolina-i-olja-zekic/ Evo banat1952 da se informišeš.

Zoran

pre 6 godina

Objavili su sporni tekst ali ti si po običaju neobavešten.

Ax

pre 6 godina

To što si glup i neobavešteni ne daje ti za pravo da vređaš nekoga ko je višestruko pametniji. To je odraz jada, nemoći i mržnje, a ustvari frustracije samim sobom. I još se takav primitivan pohvali da si iz Uživa. Ima jedan dobar film u kom glumi Džim Kery, a zove se: Glupan i Tupan. Ti bi mogao da glumš duplu ulogu u tom filmu.

AS

pre 6 godina

NIŠTA NISI BOLJI OD NJEGA. MISLIŠ DA SI FRAJER? BEDAN SI.

vlah alija

pre 6 godina

sporni tekst ti je u "nisko tiraznom "danas i potpuno je izvucen iz kontesta i nema nikave veze sa sexsismom za razliku od gasiceve konferencije kad moli novinarku da mu ga p.....

banat1952

pre 6 godina

Ko je ovo g*von od coveka postavio za predsednika NUNS-a ?????????

Dane

pre 6 godina

Tačno je da ova vlast nije sposobna.Jel da jeste nebi nas držala u ovolikoj mediskoj blokadi.Blokadi koju je opozicija nametnula.Godinama su krojači naše sudbine iza ugla i ova vlast im ništa nemože.Što je za nas demokratija za njih je teror.Što je za nas država za njih je biznis.Što je za nas ekonomija za njih je pljačka.Što je za nas razvoj za zanjih je šteta....

Goran

pre 6 godina

U ovom obliku i u ovoj formi zabraniti rad nuns-a .

Deda Zvonce

pre 6 godina

Nije Slaviša kriv, on od rođenja živi odgajan u takvom ženskom okruženju, počev od majke pa nadalje!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!
UDARNO SAOPŠTENJE

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija