• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

05.03.2018

15:56

LJILJANA SMAJLOVIĆ PREDSEDNIKU NUNS: Lekićev podmukao i spletkaroški napad na Olju Zekić!

Politika

LJILJANA SMAJLOVIĆ PREDSEDNIKU NUNS: Lekićev podmukao i spletkaroški napad na Olju Zekić!

Podeli vest

Nekadašnja predsednica Udruženja novinara Srbije (UNS) i novinarka Ljiljana Smajlović oštro je osudila tekst Slaviše Lekića objavljen u "Danasu" pod naslovom "Ćićolina i Olja Zekić" u kojem na najprimitivniji način vređa članicu Saveta Regulatornog tela za elektoronske medije (REM)

Napad Slaviše Lekića na Oliveru Zekić po prostaštvu se ne izdvaja od onog na što nas je Danas ponedeljkom već navikao. Lekić umesto analize nudi insinuacije, umesto provere - glasine a umesto činjenica, uvrede. On ne piše novinarske, već antinovinarske kolumne.

Nemam ništa protiv kritike REM-a, koji sa Oliverom Zekić nije ništa bolji nego što je bila RRA sa Gordanom Sušom. Ali moram da branim Oliveru Zekić od podmuklog, spletkaroškog načina na koji je Slaviša Lekić uvlači u ubistvo našeg izdavača i kolege Slavka Ćuruvije. 

Pamtim Oliveru kao mladu novinarku Dnevnog telegrafa koja je u jesen 1998, kada je likvidacija „Evropljanina“ najavljivana a NATO rat već bio izvestan, pokazala smelost, novinarsku veštinu i borbeni duh „rešetajući“ režim na konferenciji za štampu u Vladi Srbije. Nije je uplašio ni drakonski Zakon o javnom informisanju, ni tadašnji ministar Aleksandar Vučić.  

Zlokobno mi zvuči Lekićeva jadikovka da Oliveri "neće pasti ni dlaka sa glave" nakon što je RTS-u napisala pismo koje Lekić ne odobrava. Za razliku od njega, ja se žarko nadam da dlaka sa glave neće pasti nikome: ni njoj, ni bilo kom novinaru u Srbiji, ma koliko nervirali srpsku vlast ili Slavišu Lekića, sada i ubuduće. 

ŽUTI ŽENOMRZAC! Predsednik NUNS Slaviša Lekić umesto da se bavi Đilasovom zabranom medija, seksistički izvređao članicu REM Oliveru Zekić!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Zoran

pre 6 godina

Bravo Ljiljana,u doba tog drakonskog zakona i ministra Vučića ti si ostvarila najveći uspeh u karijeri. Bio dobar i zakon i ministar.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija