• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

05.03.2018

16:12

SVETSKI ZVANIČNICI ČESTITALI ROĐENDAN VUČIĆU!

Politika

SVETSKI ZVANIČNICI ČESTITALI ROĐENDAN VUČIĆU!

Podeli vest

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas mnogobrojne rođendanske čestitke svetskih zvaničnika, kao i članova diplomatskog kora akreditovanih u Beogradu, saopštila je predsednikova Služba za saradnju s medijima

Predsednik Republike Italije Serđo Matarela čestitao je rođendan srpskom predsedniku, uz osvrt na njihov prošlogodišnji susret za koji kaže da je bio važna prilika za produbljivanje bilateralnih odnosa, osnaženih tradicionalnim prijateljstvom dveju zemalja i strateškim partnerstvom, dodajući da će Italija uvek biti saveznik Srbije u ostvarivanju evropskih ciljeva.

Predsedniku Vučiću čestitku je uputio i predsednik Republike Belorusije Aleksandar Lukašenko:

"Vaše liderske osobine, aktivna građanska pozicija, osećaj odgovornosti za budućnost svoje otadžbine i umeće za pronalaženje racionalnih rešenja bitnih zadataka doneli su Vam istinsko poštovanje i autoritet, ne samo u Srbiji, nego i u inostranstvu. Potvrđujem da je Srbija za Belorusiju - ključni partner na Balkanu. Mi veoma cenimo Vašu ličnu podršku i težimo ka proširivanju belorusko-srpskih odnosa u različitim sferama na korist naših bratskih naroda."

U čestitki predsednika Republike Azerbejdžan Ilhama Alijeva se, između ostalog, kaže:

"Nadam se da ćemo nastaviti naše zajedničke napore na širenju, razvoju i učvršćivanju prijateljskih i partnerskih odnosa između Azerbejdžana i Srbije."


Čestitku predsedniku Vučiću uputio je i predsednik Vlade Ruske Federacije Dmitrij Medvedev:

"Hteo bih posebno da naglasim Vaš veliki lični doprinos jačanju prijateljskih i partnerskih odnosa, koji povezuju Rusiju i Srbiju. Ubeđen sam da dalji napredak ukupnog kompleksa bilateralne saradnje i realizacija velikih zajedničkih projekata u različitim oblastima u punoj meri odgovaraju interesima naših zemalja."

Premijer Republike Bugarske Bojko Borisov je predsedniku Vučiću, uz rođendansku, uputio i čestitku povodom pobede na izborima u Beogradu, poželevši mu mnogo sreće, zdravlja i snage da svoj narod vodi u svetliju budućnost.

Predsednik Vučić primio je i čestitku predsednika Vlade Republike Turske Binalija Jildirima.

"Zadovoljstvo mi je da konstatujem da su naši nedavni plodonosni susreti doprineli jačanju prijateljstva dvaju naroda. Uveren sam da ćemo u narednom periodu, pod Vašim odgovornim rukovodstvom, jačati bilateralnu saradnju u svim oblastima", navodi se u čestitki turskog premijera.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Goca

pre 6 godina

Postovanje! To je ono sto je Vucic stekao. To je najvaznije

Gaga

pre 6 godina

Vucic je svetski covek,koji zasluzije mnogo postovanja.

Miloš

pre 6 godina

Vučić vredno radi iz dana u dan za bolje sutra u Srbiji. Ima veliko poštovanje svetskih zvaničnika, otud i ovakva reakcija na rođendan!

BOKI

pre 6 godina

Poštovanje i čestitka stiže od lidera sa svih krajeva sveta a rezultat su vrednog i poštenog rada za državu Srbiju i njene građane.

Viki

pre 6 godina

Svetski zvanicnici predsedniku Srbije salju rodjendanske cestitke.

Hedona

pre 6 godina

Pa naravno da jesu kada je zaista pošten i kada ga svi poštuju.

Mia

pre 6 godina

Lepo je sto su svi ti vazni ljudi cestitali predsedniku Vucicu rodendan.Predsednik Vucic je zasluzio sve ove rodendanske cestitke i ja mu od srca cestitam rodendan i istorijsku pobedu na ovim vaznim izborima!Najlepsi rodendanski poklon mu je pobeda na ovim izborima.

Mita

pre 5 godina

Ovaj gest čestitki pokazuje da je naš predsednik Vučić svuda poštovan i cenjen u svetu.

Izbori 2024

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka!
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka!

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija